RTX 4060 ile RX 6700xt Takaslayayimmi

6900 xt kullanıyorum, hangi sorunları yaşıyormuşum beni aydınlatır mısın lütfen
Kendin söyle. İlla ki yaşadığın sorun vardır, yaşamaman imkansız
1 - Oyunlarda, videolarda ve masaüstünde bile takılma (özellikle oyunlarda stuttering, drop vs.)
2 - WattMan hatası
3 - Grafik hataları (bulanıklık, texture shimmering, pikselleşme, yırtılma, shader problemleri vs.)
4 - Çökmeler (siyah ekran, mavi ekran)
5 - Sürücünün kendi kendine sistemde değişiklikler yapması, pencere problemleri, chrome'da bile pencerelerin sapıtması, sistemin kafayı yiyip kendi kendine restart atma olayları, aniden donup kilitlenmeler vs.

Şu sorunlardan bir kaç tanesini net yaşıyorsundur. AMD de sorun yaşamıyorum diyen kendini kandırır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

%90'ı yalan %10'u yanlış
Neresi yanlışmış? Yalan filan söylediğim de yok

Son düzenleme:
Kendin söyle. İlla ki yaşadığın sorun vardır, yaşamaman imkansız
1 - Oyunlarda, videolarda ve masaüstünde bile takılma (özellikle oyunlarda stuttering, drop vs.)
2 - WattMan hatası
3 - Grafik hataları (bulanıklık, texture shimmering, pikselleşme, yırtılma, shader problemleri vs.)
4 - Çökmeler (siyah ekran, mavi ekran)
5 - Sürücünün kendi kendine sistemde değişiklikler yapması, pencere problemleri, chrome'da bile pencerelerin sapıtması, sistemin kafayı yiyip kendi kendine restart atma olayları, aniden donup kilitlenmeler vs.

Şu sorunlardan bir kaç tanesini net yaşıyorsundur. AMD de sorun yaşamıyorum diyen kendini kandırır.

Neresi yanlışmış? Yalan filan söylediğim de yok
Yanlış UV ayarı sebebiyle 2 kere falan wattman yedim. Deneme yanılma yöntemiyle doğru değer bulunuyor zaten bundan daha doğal bir şey yok. Bulanıklık sorunu yaşamıyorum, chrome sekmesinde çılgınlıklar vs yaşamıyorum. Çökme, siyah/mavi ekran hiç yaşamadım ekran kartı sebepli. Masaüstünde 1 kez bile takılma olmadı bugüne kadar.

Eğer bu dediklerini sen yaşadıysan bence donanım bilgini gözden geçir ve ayarları çok kurcalama

Merhaba asus rtx 4060 ile rx 6700xt takaslamayı düşünüyorum sizce mantıklı bir takasmı?üstüne para ekleme/verme gibi bir durum söz konusumu?
Knk guzel takas fakat senin tercihine kalmis ben olsam ustune para alirdim bence rx 6700 xt nin piyasasi 8 8.5k rtx 4060 9k fln bu sari site sapitmaya başladı hadlerinden fazla derece para koyuyolar herkes herkese uyuyor yazik yani ve sonuc TAKASLANIR

Yanlış UV ayarı sebebiyle 2 kere falan wattman yedim. Deneme yanılma yöntemiyle doğru değer bulunuyor zaten bundan daha doğal bir şey yok. Bulanıklık sorunu yaşamıyorum, chrome sekmesinde çılgınlıklar vs yaşamıyorum. Çökme, siyah/mavi ekran hiç yaşamadım ekran kartı sebepli. Masaüstünde 1 kez bile takılma olmadı bugüne kadar.

Eğer bu dediklerini sen yaşadıysan bence donanım bilgini gözden geçir ve ayarları çok kurcalama
Şu ana kadar o kadar amd kullanmama rağmen sorunlar bitmedi ama ne hikmetse aynı sisteme Nvidia kart takınca tüm sorunlar mucizevi bir şekilde düzelmiş oldu, demek ki ben donanım cahiliyim ve amd ekran kartı kullanmayı bilmiyorum, veya çok şanssızım, Psum da çok kaliteydi üstelik. Benim suçum

6000 ve 7000 serisinden 2 şer kart kullandım, 1 tane hata vermeyen kart çıkmadı aralarından

Şu ana kadar o kadar amd kullanmama rağmen ama ne hikmetse aynı sisteme Nvidia kart takınca tüm sorunlar mucizevi bir şekilde düzelmiş oldu, demek ki ben donanım cahiliyim ve amd ekran kartı kullanmayı bilmiyorum, veya çok şanssızım, Psum da çok kaliteydi üstelik. Benim suçum
Ya senin hatan ya da yalan söylüyorsun şu an. Ben sana bir kullanıcı olarak tecrübemi aktardım. Daha önce de birkaç konuda bahsettim, ekran kartıma aşığım diye. Daha 2 jenerasyon götürür beni rahatlıkla

Ya senin hatan ya da yalan söylüyorsun şu an. Ben sana bir kullanıcı olarak tecrübemi aktardım. Daha önce de birkaç konuda bahsettim, ekran kartıma aşığım diye. Daha 2 jenerasyon götürür beni rahatlıkla
Siz kullanmasını biliyorsunuz demek ki hocam biz bilmiyoruz

Hayır, VRAM ve kağıt üstünde güçlü olsa da AMD 90K altında RT namına bir şey yok. Gelecek RT tarafına bakıyor, yani oyunlarda 2-3 doku ayarını ortaya çekip 60 FPS oynamak varken. AMD tarafında RT bağlı oyunlarda, RT kapatınca 2015 düşen görsellikle oynamak var. Ayrıca AMD eski kartları video codec desteğinde kötüler. Bir şey izlerken donanım hızlandırmayı kapatman veya yayın yaparken sorunlarla cebeleşmen gerekiyor.

Forumda her şeye VRAM ve aradaki FPS farkı ile bakanları dinlemeyin. AMD tarafında 90K geçilebilir, kartı satıp ek bütçe eklerseniz 9060 XT 16 GB veya 9070 XT iyi bir seçenek olur. RDNA4 oluyordu galiba yani onun altına artık AMD almak mantıklı değil. İnsanlar DLSS, FG olarak bu nesli yorumlasa da, RT sandığınızdan daha fazla sektörü ele geçirdi. Geliştirici ve ana firmanın bütçesini bayağı rahatlatan bir ayar. Çoğu oyun UE4 nesliyle başlayıp shader kapatmaya izin vermeyen dönemi PS6 döneminde RT için yaşayacak. AMD'de RDNA2 ve RDNA3 bayağı biçecekler. AMD'de aslında bunun sinyallerini veriyor da millet AMD oyuncu dostu falan sanıyor, pazar payı kapsın Nvidia'dan farkı olmayacak kapital firmalar bunlar.

Ben RT tarafına PS6, GTA6 ile iyice oyun firmalarının bel bağlayacağını söyleyebilirim. Çünkü kârları artıyor, çok basit ayarlamalar ile koca ışıklandırmayı daha kısa sürede yapabiliyorlar. Firmalar kâr artıran şeyler için her şeyi yaparlar, buna yıllardır geliştirdikleri oyun motorlarını bırakıp Unreal Engine gibi daha çok kullanmayı bilen motorlara geçmek de dahil.

Son düzenleme:
Hayır, VRAM ve kağıt üstünde güçlü olsa da AMD 90K altında RT namına bir şey yok. Gelecek RT tarafına bakıyor, yani oyunlarda 2-3 doku ayarını ortaya çekip 60 FPS oynamak varken. AMD tarafında RT bağlı oyunlarda, RT kapatınca 2015 düşen görsellikle oynamak var. Ayrıca AMD eski kartları video codec desteğinde kötüler. Bir şey izlerken donanım hızlandırmayı kapatman veya yayın yaparken sorunlarla cebeleşmen gerekiyor.

Forumda her şeye VRAM ve aradaki FPS farkı ile bakanları dinlemeyin. AMD tarafında 90K geçilebilir, kartı satıp ek bütçe eklerseniz 9060 XT 16 GB veya 9070 XT iyi bir seçenek olur. Ama ben RT tarafına PS6, GTA6 ile iyice oyun firmalarının bel bağlayacağını söyleyebilirim. Çünkü kârları artıyor, çok basit ayarlamalar ile koca ışıklandırmayı daha kısa sürede yapabiliyorlar. Firmalar kâr artıran şeyler için her şeyi yaparlar, buna yıllardır geliştirdikleri oyun motorlarını bırakıp Unreal Engine gibi daha çok kullanmayı bilen motorlara geçmek de dahil.
Evet bi de bu olay var. RT açınca çok fena yamuluyor 7000 ve önceki seriler

Hocam, amd kartlarda yazılımsal bazı hataların olduğu bir gerçek. Bende 9070 xt serisinde yaşadım, bazen oyundan atıyordu durduk yere. Sorun yaşayan kişilerin forumda konuları vesaire var zaten. Nvdia ekran kartları amd ekran kartlarına göre daha stabil yazılım anlamında. Nvdia tarafında problem yaşayan vardır elbet ama amd kadar değildir.

Şahsen 9000 serisini öneririm, adamlar on numara yapmış. Tam fiyat/performans kartlar.

Bazı yazılımsal hataları olabilir ama fiyatının hakkını veriyor.

hocam tek tavsiyem amd alırken 2 kere düşün 4060 size yetiyorsa gerek yok takas etmeye amd nin driverdı ıvır zıvır sorunlarınla uğraşılmaz 10-20 fps daha almak için

yorumlarınızı okudum ve değiştirmeme kararı aldım,teşekkürler

Hocam, amd kartlarda yazılımsal bazı hataların olduğu bir gerçek. Bende 9070 xt serisinde yaşadım, bazen oyundan atıyordu durduk yere. Sorun yaşayan kişilerin forumda konuları vesaire var zaten. Nvdia ekran kartları amd ekran kartlarına göre daha stabil yazılım anlamında. Nvdia tarafında problem yaşayan vardır elbet ama amd kadar değildir.

Şahsen 9000 serisini öneririm, adamlar on numara yapmış. Tam fiyat/performans kartlar.

Bazı yazılımsal hataları olabilir ama fiyatının hakkını veriyor.
Ya ben farklı bir dil mi konuşuyorum sadece kendimin anlayabildiği? Ben sorun yaşamıyorum diyorum. Her kart sorun yaşar, her driver sorun çıkarır. Doğru kullanırsan daha az sorun yaşanır. Nvidia driverlarıyla ilgili de bir sürü destek konusu var globalde de burada da, ben Amd fanboyu değilim bu arada vakti zamanında kardeşime de 3080 almıştık, onu da severek isteyerek aldım ve ondan da aşırı keyif alıyorum. Gittikçe onun PC’de de oynuyorum ve onda da sorun yok. 9000 serisini dünyanın önde gelen teknoloji kanallarından Gamers Nexus tavsiye ediyor ki bu adamlar Amd’den ban yediler. Sadece onlar da değil bir çok kişi tavsiye ediyor. Sorun yaşayan insanlar var biliyorum ama ne sorunu yaşıyorlar hala anlayabilmiş değilim, gönül isterdi ki çevremden birisi alsın temiz kurulumunu ben yapayım ve hataları takip edeyim ama şu an çevremde 9070 xt vs alan yok ne yazık ki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,031
Üyeler
199,270
Son üye
MuratCvk

Geri