Eski Psu Da Nelere Dikkat Etmem Gerek ?

H₂SO₄

80+
Reaksiyon skoru
112
Elimde 4 tane eski depodan kalma psu var sözde çalışıyor imiş. İlk olarak kapaklarını söküp içine hava tutacam çok tozlu sonra da şu alet (link) ile test etmeyi planlıyorum.
Herhangi bi uyarınız "şunu kesin yapma" veya öneriniz "şuna dikkat et" dediğiniz bişe varmı?

Bunlar da test edeceğim psu lar

Ekler

• 1000014503.webp
    1000014503.webp
    326.4 KB · Hit: 24
  • 1000014504.webp
    1000014504.webp
    319.3 KB · Hit: 23
  • 1000014505.webp
    1000014505.webp
    322.5 KB · Hit: 25
  • 1000014506.webp
    1000014506.webp
    253.1 KB · Hit: 21
Bunları ne yapacaksınız ki? Hepsi muhtemelen artık çöpe atılacak tipten güç kaynaklarıdır. Elektronik atık statüsünde yani. Ayrıca o test cihazı sadece voltajın gelip gelmediğine bakar, test etmez. Test için yüke bindirip voltajların çöküp çökmediğine bakmanız lazım.

Bunları ne yapacaksınız ki? Hepsi muhtemelen artık çöpe atılacak tipten güç kaynaklarıdır. Elektronik atık statüsünde yani. Ayrıca o test cihazı sadece voltajın gelip gelmediğine bakar, test etmez. Test için yüke bindirip voltajların çöküp çökmediğine bakmanız lazım.
Ne yapman gerektiğinden emin değilim ama ne için kullanacağını çok merak ettim.
Elimde 4 tane anakart var çalışıp çalışmadıklarını bilmiyorum. Onları elimdeki sağlam psu ile test edecem. Eger çalışıyor ise anakartlar psu lari onlara takacam. Ekran kartı takmayacam zaten igpu yeter

Elimde 4 tane anakart var çalışıp çalışmadıklarını bilmiyorum. Onları elimdeki sağlam psu ile test edecem. Eger çalışıyor ise anakartlar psu lari onlara takacam. Ekran kartı takmayacam zaten igpu yeter
İçlerini açmışken patlak kapasitör olup olmadığına bakılması lazım yoksa hem voltaj çöker hem de sisteme zamanla sessizce zarar verir. Heleki şu Superpower yazanın en az 20 yılı var.

İçlerini açmışken patlak kapasitör olup olmadığına bakılması lazım yoksa hem voltaj çöker hem de sisteme zamanla sessizce zarar verir. Heleki şu Superpower yazanın en az 20 yılı var.
Eski internet kafe zamanından kalma 5-6 yıldır elektrik almadı açmak ne kadar güvenli? Hava makinesi ile tozlarını temizlemeyi hedefliyorum

Abi sen mühendismisin? Psular ile ilgili çok sey biliyorsunda ondan sordum

Temizledikten sonra prize takınca şalter arttırma ihtimali % kaç sizce?

Eski internet kafe zamanından kalma 5-6 yıldır elektrik almadı açmak ne kadar güvenli? Hava makinesi ile tozlarını temizlemeyi hedefliyorum
PWM katına deymediğiniz sürece çarpılma ihitmalin çok az. Ki zaten sadece hava tutacaksın.

Temizledikten sonra prize takınca şalter arttırma ihtimali % kaç sizce?
Bulk kapasitörler patlayıp kısa devreye düştüyse ihtimali var.

PWM katına deymediğiniz sürece çarpılma ihitmalin çok az. Ki zaten sadece hava tutacaksın.

Bulk kapasitörler patlayıp kısa devreye düştüyse ihtimali var.
En son elektrik aldığından beri 5-6 yıl geçti hala çarpma ihtimali varmı?

Dikkat et bulklar hoplatmasın. :D

@yusuf7878 bu ne biliyor musun? Bide bu var 4 psu nun yanında dikkatlice hava vurup prize takmadan geri kaldıracam

Ekler

• 1000014676.webp
    1000014676.webp
    109.1 KB · Hit: 10
  • 1000014678.webp
    1000014678.webp
    120.1 KB · Hit: 8
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,229,882