Wraith Flow Manyetik Switch Hangi Marka/Markalar Tarafından Yapılıyor?

Logitech G213

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
197
Merhabalar. Canım sıkıldığı için bugün sizlerle beraber ülkemizde oldukça kullanıcısı olan W60/W75'te bulunan Wraith Flow Manyetik Switch'lerin hangi marka(ların) fasonu olduğunu konuşacağız. Dediğim gibi sıkıldığım için yapıyorum, işinize yarar ya da yaramaz, birisi sorar atarsınız 😃. İyi okumalar!

1-) Gateron/Wraith KS-20 Dual Rail.

Elimizde bulunan kaynaklara göre Wraith klavyelerin V1 modellerinde Gateron'un dual-rail switch'i olan KS20-U Dual Rail Switch'lerini kullanıyor. Çok bir bilgi edinemedim ama yakın akrabalarının POM yapıda olduğunu hesaba katarsak ve Wraith'in resmi verdiği yay sertliği, aktivasyon mesafesi sonuçlarını da düşünürsek POM olması olası. Gene de kesin konuşmayacağım çünkü bilmiyorum hangi element olduğunu ve internette net bir kaynak bulamadım.

1560.webp

1561.webp

Gördüğünüz gibi yanında 3 tane de yedek olarak geliyormuş.

2-) BSUN/Wraith V2 Switch

Wraith klavyelerin V2 modellerinde Gateron'dan BSUN'a geçmişler. BSUN markası da gayet iyi switch'ler üreten bir marka, galiba Gravastar'ın bazı klavyelerinde de Gravastar x BSUN Switch'ler vardı yani iyi bir üretici.

1562.webp

3-) Bu Bir Upgrade mi yoksa Downgrade mi?

Bu konu aslında kişiden kişiye göre değişir. BSUN fasonu olan switch'ler daha çok beğeniliyor şu an kullanıcılar tarafından. Upgrade diyebiliriz çünkü V1 modelinden memnun kalmayan kişi epey çoktu.

Okuduğunuz için teşekkürler! Umarım yararlı ve okuma zevki iyi bir makale olmuştur. İyi forumlar dilerim.

güzel bilgiler. v1 v2 olayı zaten ürünü daha fazla geliştirmek değil mi? w75 v1'i muhtemel pcb arızasından servise gönderdim. güzel klavye.

güzel bilgiler. v1 v2 olayı zaten ürünü daha fazla geliştirmek değil mi? w75 v1'i muhtemel pcb arızasından servise gönderdim. güzel klavye.

Aynen öyle hocam. v1'deki PCB cidden lesti ama V2'de duzeltmisler ben beğeniyorum W75 pcbsini.

pcb arızasından garantiye gönderdim diyorsun ama cümleyi güzel klavye lafıyla bitiriyorsun :D bizim klavyeler neden 4-5 yıldır bozulmuyor? çin pazarında 3 kuruş para etmeyen pcbleri size süsleyip püsleyip önünüze koyuyorlar siz de burda firma şakşakçılığı yapıyorsunuz adamlar 14 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade kanununu bile tınlamıyor siz devam edin böyle

pcb arızasından garantiye gönderdim diyorsun ama cümleyi güzel klavye lafıyla bitiriyorsun :D bizim klavyeler neden 4-5 yıldır bozulmuyor? çin pazarında 3 kuruş para etmeyen pcbleri size süsleyip püsleyip önünüze koyuyorlar siz de burda firma şakşakçılığı yapıyorsunuz adamlar 14 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade kanununu bile tınlamıyor siz devam edin böyle
bilmediğimiz konularda böyle atıp tutmasak mı

w75 v1 arızası da şu klavye üzerinde aydınlatması kapatılsa dahi bazı tuşların aydınlatması kapanmıyor. lacivert şekilde yanmaya devam ediyor. arızdan klavyeyi temizlik için keycapsleri ve switchleri söküp ve el kompresörü ile temizledim. belki bu müdahalem sonrası bozuldu bilmiyorum. klavenin arızasının olması iyi de yapmaz kötü de yapmaz. aynen firma şakşakcılığı knk aynen

bu fiyata alınır bir klavye mi peki w75 sizce

Alınmaz asla fiyatının klavyesi değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

3 kuruş etmeyen PCB'mi :D? Neden o zaman en hızlı klavyelerde Logitech, Razer yok?

1784484706216.webp

Çoğu marka artık PCBlerini suya dayanıklı yapıyor hatta bazıları karbon malzeme ile yapıyor.

Bilmediğin etmediğin konularda boş laf etmeye ve toxiclik yapmaya devam senin konuların değil bunlar.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,643
Üyeler
199,406
Son üye
Asellll01

Geri