Bilgisayarımı Yenilemek İstiyorum Nereden Başlayabilirim

Reaksiyon skoru
15
Merhabalar öncelikle bilgisayar özelliklerim
-GTX 1060 6GB
-Ryzen 7 1700x
-B350 plus
-16 GB RAM
Bilgisayarımın bileşenlerini yavaş yavaş yenilemek istiyorum bütçem fazla yok sizce ilk neyi ne ile değiştirmeliyim biraz etrafimdakilere sorunca işlemci değiş diyip öneri olarak Ryzen 5 5600 önerdiler
sizce mantıklı mı ve genel önerilerinizi bekliyorum

Ne tür oyunlar oynuyorsunuz ?

ryzen 5 5600 uçurur o sistemi ama değiştirmeden önce bios güncellemeyi unutmayın

fazla fırsat bulamadığım için CS2 valorant LoL giriyorum hikayeli oyunları yılda 3-4 kez falan anca oynuyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

teşekkürler hocam🙏🏿
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

aktif aşırı kullanmadığım için suanlik bana yetiyor gibi ama ileride yeni sisteme geçmeyi düşünüyorum teşekkürler 🙏🏿
5600 ile özellikle Valorant'ta FPS'iniz uçar. İşlemci odaklı oyunlar zaten arkadaşın dediği gibi bios güncellemesi yapmayı unutmayın yoksa almadan önce. Sonrasında yükseltme olarak yeni bir ekran kartı ve RAM'i 32'ye çıkarabilirsiniz. Şu an alacağınız en ucuz DDR5 sistem 40000 TL civarlarında olacaktır. 2. elden uygun fiyata bir 5600 ve iyi bir kule tipi soğutucu alırsanız rahatlık çekersiniz. Soğutucu olarak'ta sık sık 1299 TL'ye düşen Segotep FZ6 Pro'ya bakabilirsiniz. Ayrıca ileride ekran kartı güncelleyecekseniz PSU'nun yetip yetmediğine de dikkat etmenizi öneririm.

5600 ile özellikle Valorant'ta FPS'iniz uçar. İşlemci odaklı oyunlar zaten arkadaşın dediği gibi bios güncellemesi yapmayı unutmayın yoksa almadan önce. Sonrasında yükseltme olarak yeni bir ekran kartı ve RAM'i 32'ye çıkarabilirsiniz. Şu an alacağınız en ucuz DDR5 sistem 40000 TL civarlarında olacaktır. 2. elden uygun fiyata bir 5600 ve iyi bir kule tipi soğutucu alırsanız rahatlık çekersiniz. Soğutucu olarak'ta sık sık 1299 TL'ye düşen Segotep FZ6 Pro'ya bakabilirsiniz. Ayrıca ileride ekran kartı güncelleyecekseniz PSU'nun yetip yetmediğine de dikkat etmenizi öneririm.
hocam çok teşekkür ederim yorumlarınız için 🙏🏿

hocam sizden bir ricam daha var anakartima uygun fiyatı aynı şekil makul bir kasa önerebilir misiniz?

R5 5600 yeterli olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,656
Üyeler
199,408
Son üye
denizprime

Geri