Yardım %50 Oyun %50 İş İçin İşlemci Önerisine İhtiyacım Var

→ Herkese merhaba, 60-70k bandında bir sistem toplamayı düşünüyorum. Gerekirse bir miktar esnetebilirim. Başlıkta da belirttiğim gibi sadece oyun değil iş için de kullanılacak.
→ Ekran kartı olarak mümkünse 5070 almak istiyorum.
→ Gerekirse bütçeyi bir miktar esneterek 32 GB ram almak istiyorum.
→ Oyun için işlemci araştırması yaptım ve az çok hakimim özellikle AMD tarafına. Fakat iş için bilgim yok. AMD de artık bu konuda iyi diyenler var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
→ Bahsettiğim iş kullanımı genel olarak mühendislik tasarım ve analiz programları (analiz ağırlıklı değil), yapay zeka ve model eğitme vs. Bu yüzden ekran kartını Nvidia alacağım neredeyse kesin diyebilirim. İşlemci içinse önerilerizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
U5 250KF Plus alabilirsin, veya fiyatı çok uygunsa 245KF de mantıklı. AMD istersen R7 9700X olur.

Hocam siz 270K plus alın 9700x diyenlere aldanmayın
Ekteki görsellere bakabilirsiniz
9950x ile 270K plus ile aradaki fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynen aynen🤣
270K plus'ı hazır sistemlerde uygun fiyata bulursam kesinlikle 1. sıraya koyacağım fakat fiyat olarak biraz daha makul bir şeyler almam gerekirse diye soruyorum, sıralama nasıldır tam olarak? 270k plus → 265K → 250K plus şeklinde anladığım kadarıyla.

Bu fiyatlara AMD işlemci ekleyecek olsak neleri önerirsiniz? Intel'in sürekli soket değiştirme muhabbetinden dolayı AMD tercih etmiştim kendi sisteminde. Fakat burada zaten 250K plus bile alsam muhtemelen işlemci yükseltmeye gerek kalmaz yıllarca.

270K plus'ı hazır sistemlerde uygun fiyata bulursam kesinlikle 1. sıraya koyacağım fakat fiyat olarak biraz daha makul bir şeyler almam gerekirse diye soruyorum, sıralama nasıldır tam olarak? 270k plus → 265K → 250K plus şeklinde anladığım kadarıyla.

Bu fiyatlara AMD işlemci ekleyecek olsak neleri önerirsiniz? Intel'in sürekli soket değiştirme muhabbetinden dolayı AMD tercih etmiştim kendi sisteminde. Fakat burada zaten 250K plus bile alsam muhtemelen işlemci yükseltmeye gerek kalmaz yıllarca.
Hocam tek tek toplasan daha iyi olmaz mı şu anda çok f/p hazır sistem yok

Hocam size bir liste çıkarttım
1000018525.webp

Bu şekilde alabilirsiniz
Eğer fiyat fazla geldiyse işlemciyi 250KF plus, depolamayı da 500 GB yapmanızı öneririm

Son düzenleme:
İş için berbat bir işlemci neden öneriyorsun anlamıyorum 🤣

Sonunda be artık Intel işlemcileri boykot etmiyorsun
Nerde gördün intel işlemcileri boykot ettiğimi inteli gayet de seviyorum her markaların kendine has iyi özellikleri var
Ben sadece tartıştığımız gün itopyanın fiyatlandırmalarının berbat olduğunu söyledim Ve bu konuda hala aynı şeyi düşünüyorum ki zaten genellikle fiyatları berbat

Hocam 5070'i VRAM'inden dolayı sizin gibi iş amaçlı kullanıcaklara önermiyorum

@canweston abimden öğrendiklerime göre bu tarz mühendislik programları full vram üzerine kurulu yani ne kadar vram varsa o kadar iyi

Teşekkürler hocam, değerlendireceğim.
Rica ederim, bir anekdot olsun, güçlü bir soğutma gerekiyor bu işlemcilere. Kule tipi veya 240mm soğutucular pek yeterli olmayacaktır. Yük altında kullanılacaksa sağlam bir 360mm lazım ki bunlar sadece iş işlemcisi değil bu arada oyun için de çok başarılı işlemciler.

Rica ederim, bir anekdot olsun, güçlü bir soğutma gerekiyor bu işlemcilere. Kule tipi veya 240mm soğutucular pek yeterli olmayacaktır. Yük altında kullanılacaksa sağlam bir 360mm lazım ki bunlar sadece iş işlemcisi değil bu arada oyun için de çok başarılı işlemciler.
Eyvallah hocam teşekkür ediyorum. Belki biraz daha fp'ye yönelebilirim, hala AMD tarafına kayabilirim biraz belirsiz. Ama söylediklerinizi araştırmaya devam edeceğim.

Eyvallah hocam teşekkür ediyorum. Belki biraz daha fp'ye yönelebilirim, hala AMD tarafına kayabilirim biraz belirsiz. Ama söylediklerinizi araştırmaya devam edeceğim.
250kf plus oyunda 9700x’e denk çoklu çekirdek performansında da toz yutturuyor bu arada. Fiyatlar da aynı sanırım

Hocam kule tipi soğutucu yeter zaten 115 derecede thermal throttling yapıyor
1000018528.webp

LTT'den alınma bir görsel

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,673
Üyeler
199,876
Son üye
deniz011