50-60 Bin TL Bütçeyle En İyi Oyun Bilgisayarı Nasıl Alınır?

İntel 5 Ultra 225F : İndirimlerle 5000 Tl Ye Bulunabilir
Anakart B650M : İndirimlerle 4000 Tl Ye Bulunur
Goodram Veya Lexar 512 Gb Ortalama : 4000 Tl İndirim Beklerseniz 3600-3700 E Bulursunuz
Anakart İçin Harici Wifi Kartı : 500 Tl Ye Bulunur
RTX 5070 : İndirimlerle 33500 E Kadar Bulunuyor
Kasa + Psu : 4000
Bu Kadar Şeyin İçinde Bir Tek Ram İkinci El Alınacak DDR 5 2×16 Lar 13-14 E Bulunabiliyor Toplam 62.000 Civarı
Rekabetçi oyunlar icin o işlemci iyi midir hocam sizce 2k da amd de neye denk

İşlemci intel ancak anakart amd olmuş orada arkadaş bir yanlışlık yapmış. 225F, AMD tarafında 7500F ile rakip denebilir ancak 2k oyun oynayacaksanız işlemciden ziyade ekran kartı önemli. Büyük ihtimalle 2k'da 225f ve 7500f çok benzer sonuçlar alacaktır çünkü yapılan işin büyük çoğunluğu ekran kartı tarafında.

İşlemci intel ancak anakart amd olmuş orada arkadaş bir yanlışlık yapmış. 225F, AMD tarafında 7500F ile rakip denebilir ancak 2k oyun oynayacaksanız işlemciden ziyade ekran kartı önemli. Büyük ihtimalle 2k'da 225f ve 7500f çok benzer sonuçlar alacaktır çünkü yapılan işin büyük çoğunluğu ekran kartı tarafında.
Hocam siz bana 60k bandında 2k da rekabetçi ağırlıklı oyun pc bileşenleri önerebilir misiniz en fp iyi kombinasyonlu parçaları tamamen size bırakıyorum

Forumda yeniyim de bu indirimleri nasıl daha hızlı takip edebilirim fırsatlar bölümünde 10 15 sıralı link dışında göremiyorum
Forumun ana sayfasına dönüyorsun, ardından aşağı kaydırdığında "Sıcak Fırsatlar" yazıyor ona tıklıyorsun ve "Takibe Al" yazıyor onu aktif ettikten sonra forumda bildirimlere izin verdiysen cihazına tüm indirimler bildirim olarak geliyor.
1000020575.webp
Ben takibe aldığım için ben de "Takibi bırak" yazıyor.

Forumun ana sayfasına dönüyorsun, ardından aşağı kaydırdığında "Sıcak Fırsatlar" yazıyor ona tıklıyorsun ve "Takibe Al" yazıyor onu aktif ettikten sonra forumda bildirimlere izin verdiysen cihazına tüm indirimler bildirim olarak geliyor.
Alıntıyı görüntüle
Ben takibe aldığım için ben de "Takibi bırak" yazıyor.
Eyvallah hocam

Hocam siz bana 60k bandında 2k da rekabetçi ağırlıklı oyun pc bileşenleri önerebilir misiniz en fp iyi kombinasyonlu parçaları tamamen size bırakıyorum
Hocam bu bütçede en mantıklısı hazır sistem almak ancak şu anda hiç gözüme çarpan bir sistem olmadı. Bence 7500F+5070 kombosu veya 225f/245kf+5070 kombosu sizin işinizi rahatlıkla görür. Çok aceleniz yoksa forumu takip edin elbet uygun bir fırsat düşecektir.

Hocam bu bütçede en mantıklısı hazır sistem almak ancak şu anda hiç gözüme çarpan bir sistem olmadı. Bence 7500F+5070 kombosu veya 225f/245kf+5070 kombosu sizin işinizi rahatlıkla görür. Çok aceleniz yoksa forumu takip edin elbet uygun bir fırsat düşecektir.
9060xt önermemiş miydiniz hocam oyun oyun ağırlıklı olacagı icin

9060xt önermemiş miydiniz hocam oyun oyun ağırlıklı olacagı icin
Hocam şöyle ki: Eğer ağırlıklı olarak (%80 %90) cs, valo gibi oyunlar oynayacaksanız bu oyunları yüksek fps alabilmek için 2k'da oynamayacaksınız. Bundan dolayı işlemciye ağırlık vermeniz gerekiyor. Ancak mesajda 2k diye belirtince ben hikayeli oyunlar da oynayacaksınız diye yorumladım ve bundan ötürü 5070 önerdim.

2k monitör ağırlıklı rekabetçi oyunlar ama hikayeli de belki arada hem güncel teknoloji hem biraz ileriye dönük olsun isterim 5070 ve 9060xt hangisinden yürümeliyim sizce

İki kart da son nesil kartlar ve ikisi de ileriye dönük. Ağırlıklı olarak rekabetçi oyunlar oynayacaksanız işlemciye ağırlık vermek mantıklı. 7800x3d + 9060xt veya 7500x3d + 9060xt mantıklı olur bu anlamda. Eğer hikayeli oyunlarda performansı ilerleyen zamanlarda sizi memnun etmezse o zaman ekran kartını upgrade edersiniz ancak kendim de en az 3 4 sene sorunsuz bir şekilde kullanabileceğime inandığımdan 9060xt aldım ve gayet memnun bir şekilde kullanıyorum.

Hocam 9060xt ve 7800x3d hangi fiyatlarda bulursam almalıyım sizce ve 0 mı 2. El mi alınır

Genelde hazır sistemlerde 9060xt ve 7800x3d çok kombolanan bir ikili değil. Bunları almayı düşünüyorsanız kendiniz parça parça almanız gerekebilir. Net fiyat söyleyemem ancak forumu takip ettiyseniz zaten indirim oldukça konusu açılan parçalar bunlar.

Genelde hazır sistemlerde 9060xt ve 7800x3d çok kombolanan bir ikili değil. Bunları almayı düşünüyorsanız kendiniz parça parça almanız gerekebilir. Net fiyat söyleyemem ancak forumu takip ettiyseniz zaten indirim oldukça konusu açılan parçalar bunlar.
Teşekkürler hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,046
Üyeler
200,281
Son üye
Qabillll

Geri