Yardım 8.000 TL Bütçe ile Ips Monitör Tavsiyesi / RTX 5060 Sistem İçin 2k mı 1080p mi?

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
8000
Arkadaşlar herkese merhaba.

Yeni bir monitör arıyorum ve bütçem en fazla 8.000 TL civarında. İndirimleri de takip edeceğim; mümkünse 7.000 TL civarına fiyat-performans açısından sağlam bir model yakalamak istiyorum.

Öncelikle sizce aşağıdaki sistem için 2K monitör mü, yoksa 1080p monitör mü tercih etmeliyim?

Sistem özelliklerim:

- Intel Core i5-14600K
- 32 GB DDR5 RAM
- ASUS Dual RTX 5060 8 GB

Çok rekabetçi oyun oynayan biri değilim. Arada Rust, LoL gibi oyunlar oynuyorum ancak benim için yüksek FPS’den daha önemli olan şeyler; görüntünün netliği, renklerin canlı ve doğal olması, renk geçişlerinin düzgün görünmesi ve genel görüntü kalitesi. Bu nedenle özellikle IPS panel düşünüyorum.

Aradığım özellikler genel olarak şu şekilde:

- Tercihen 27 inç ve 2560×1440, yani 2K çözünürlük
- IPS panel
- En az 144 Hz, mümkünse 165 Hz veya üzeri yenileme hızı
- FreeSync ve mümkünse G-Sync Compatible desteği
- Minimum 350 nit civarında parlaklık
- Renkleri canlı, dengeli ve kaliteli göstermesi
- Belirgin ghosting, ışık sızması veya kronik panel problemi bulunmaması
- DisplayPort bağlantısının olması
- HDR desteğinin kullanılabilir seviyede olması

HDR konusunda da kararsızım. Sadece “HDR10 destekliyor” yazması yeterli mi, yoksa DisplayHDR 400 gibi bir sertifika aramam gerekir mi? Bildiğim kadarıyla bu fiyat aralığındaki HDR performansı genellikle çok güçlü olmuyor. Bu nedenle sırf kâğıt üzerinde HDR yazıyor diye görüntü kalitesinden ödün vermek istemiyorum. Bu konuda tecrübesi olanların yorumlarını özellikle merak ediyorum.

Pivot özelliğinin olup olmaması benim için çok önemli değil. Ayak kalitesi ve yükseklik ayarı güzel bir artı olur ancak önceliğim doğrudan panel ve görüntü kalitesi.

Özellikle satın alıp kullandığınız veya yakından deneyimlediğiniz modelleri tavsiye ederseniz çok sevinirim. Sadece özelliklerine bakarak değil; ghosting, ölü piksel, ışık sızması, IPS glow, garanti süreci ve uzun süreli kullanım gibi konularda tecrübe sahibi arkadaşların yorumları benim için daha faydalı olacaktır.

Bu bütçede önerebileceğiniz 2K IPS monitörler nelerdir? Ayrıca RTX 5060 8 GB ile 2K çözünürlük uzun vadede mantıklı olur mu, yoksa kaliteli bir 1080p monitöre yönelmek daha mı doğru olur?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

ara sıra rekabet oynuyorsan 2k tercih etmelisin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bende 4060 ile 2k kullanıyorum nvidiia teknolojileri ile çatır çatır oynarsın

Bunu alabilirsiniz veya 2k olsun diyorsanız bunu alabilirsiniz

Arkadaşlar herkese merhaba.

Yeni bir monitör arıyorum ve bütçem en fazla 8.000 TL civarında. İndirimleri de takip edeceğim; mümkünse 7.000 TL civarına fiyat-performans açısından sağlam bir model yakalamak istiyorum.

Öncelikle sizce aşağıdaki sistem için 2K monitör mü, yoksa 1080p monitör mü tercih etmeliyim?

Sistem özelliklerim:

- Intel Core i5-14600K
- 32 GB DDR5 RAM
- ASUS Dual RTX 5060 8 GB

Çok rekabetçi oyun oynayan biri değilim. Arada Rust, LoL gibi oyunlar oynuyorum ancak benim için yüksek FPS’den daha önemli olan şeyler; görüntünün netliği, renklerin canlı ve doğal olması, renk geçişlerinin düzgün görünmesi ve genel görüntü kalitesi. Bu nedenle özellikle IPS panel düşünüyorum.

Aradığım özellikler genel olarak şu şekilde:

- Tercihen 27 inç ve 2560×1440, yani 2K çözünürlük
- IPS panel
- En az 144 Hz, mümkünse 165 Hz veya üzeri yenileme hızı
- FreeSync ve mümkünse G-Sync Compatible desteği
- Minimum 350 nit civarında parlaklık
- Renkleri canlı, dengeli ve kaliteli göstermesi
- Belirgin ghosting, ışık sızması veya kronik panel problemi bulunmaması
- DisplayPort bağlantısının olması
- HDR desteğinin kullanılabilir seviyede olması

HDR konusunda da kararsızım. Sadece “HDR10 destekliyor” yazması yeterli mi, yoksa DisplayHDR 400 gibi bir sertifika aramam gerekir mi? Bildiğim kadarıyla bu fiyat aralığındaki HDR performansı genellikle çok güçlü olmuyor. Bu nedenle sırf kâğıt üzerinde HDR yazıyor diye görüntü kalitesinden ödün vermek istemiyorum. Bu konuda tecrübesi olanların yorumlarını özellikle merak ediyorum.

Pivot özelliğinin olup olmaması benim için çok önemli değil. Ayak kalitesi ve yükseklik ayarı güzel bir artı olur ancak önceliğim doğrudan panel ve görüntü kalitesi.

Özellikle satın alıp kullandığınız veya yakından deneyimlediğiniz modelleri tavsiye ederseniz çok sevinirim. Sadece özelliklerine bakarak değil; ghosting, ölü piksel, ışık sızması, IPS glow, garanti süreci ve uzun süreli kullanım gibi konularda tecrübe sahibi arkadaşların yorumları benim için daha faydalı olacaktır.

Bu bütçede önerebileceğiniz 2K IPS monitörler nelerdir? Ayrıca RTX 5060 8 GB ile 2K çözünürlük uzun vadede mantıklı olur mu, yoksa kaliteli bir 1080p monitöre yönelmek daha mı doğru olur?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Tayfunns hocam bu modeller iyi gibi geldi bir de siz bakın daha iyisi varsa söylersiniz

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,448
Üyeler
200,678
Son üye
sidaraslan0

Geri