Çözüldü✓ Kulaklık ve Mikrofon Önerisi

sakın sakın dinamik almayın.uzun kullanımdan dolayı rütübet ve nem de iç diyaflamları hemen patlıyor. size tavsiyem hyperx solocast eski nesil alıp yola devam etmeniz. https://www.akakce.com/profesyonel-mikrofon/en-ucuz-hyperx-solocast-siyah-oyuncu-mikrofonu-fiyati,320708927.html?utm_medium=ma&utm_source=ya_search&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fsearch&ysclid=ms4yf3y9dl152564775
Karıştırmışsın dostum ya tam tersi aslında :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Usb mikrofon olması benim için daha faydalı zaten anakartın x870 aorus iyi bir ses çipi var herhangi bir ses birimim yok şuan sesim karşıya düzgün gitsin gerisi önemli değil benim için A9 düşünüyorum mikrofon olarak ama chi-fi ne demek bilmiyorum eğer kulak rahatsız etmiyorsa gerisi önemli olmaz benim için zaten 5-6K kablolu bir kulaklığa vereceğim o yüzden kaliteli olacağını düşünüyorum

A9 önermeme sebebiniz niye hocam aralarında 1K felan fark var ikiside Condenser
Condenser alma dinamik al. En sağlam mikrofonlar dinamik mikrofonlardır. AM8PROT bundle 5k. Zaten akustik düzenlemesi olan bir odada değilsen condenser almak mantıksız. Çevredeki gürültüyü daha fazla yakalıyorlar. Cardioid dinamik alırsan senin sesinden başka şey kolay kolay duyulmaz.

Usb mikrofon olması benim için daha faydalı zaten anakartın x870 aorus iyi bir ses çipi var herhangi bir ses birimim yok şuan sesim karşıya düzgün gitsin gerisi önemli değil benim için A9 düşünüyorum mikrofon olarak ama chi-fi ne demek bilmiyorum eğer kulak rahatsız etmiyorsa gerisi önemli olmaz benim için zaten 5-6K kablolu bir kulaklığa vereceğim o yüzden kaliteli olacağını düşünüyorum

A9 önermeme sebebiniz niye hocam aralarında 1K felan fark var ikiside Condenser
dinamikler de dac yoktur ve ağızınıza iyicene yakınlaştırmanız gerekiyor diğer türlü sesi süremez siz dışardan duydugunuz kof kafalılara bakmayın. conderser mikrofonlar sesi ham alır ve tertemiz ses işler.A9 içerisinde fason markalı kapasitörler bulunur. sesleri işlerken eksik kayıt yapar. dinamik mikrofonlar çok çok çok eski de kaldı artık. böyle cahilliği %100 olanlardan uzak durunuz. size gönderdiğim ürünü almak zorunda değilsiniz fakat sizin herhangi bir condenser mic almanız gerek ''kaliteli tabi.

dinamikler de dac yoktur ve ağızınıza iyicene yakınlaştırmanız gerekiyor diğer türlü sesi süremez siz dışardan duydugunuz kof kafalılara bakmayın. conderser mikrofonlar sesi ham alır ve tertemiz ses işler.A9 içerisinde fason markalı kapasitörler bulunur. sesleri işlerken eksik kayıt yapar. dinamik mikrofonlar çok çok çok eski de kaldı artık. böyle cahilliği %100 olanlardan uzak durunuz. size gönderdiğim ürünü almak zorunda değilsiniz fakat sizin herhangi bir condenser mic almanız gerek ''kaliteli tabi.
Cehalet akıyor bir de kof kafalı demiş yazık :D

diyaframlar da dac yoktur ve ağızınıza iyicene yakınlaştırmanız gerekiyor diğer türlü sesi süremez siz dışardan duydugunuz kof kafalılara bakmayın. conderser mikrofonlar sesi ham alır ve tertemiz ses işler.A9 içerisinde fason markalı kapasitörler bulunur. sesleri işlerken eksik kayıt yapar. dinamik mikrofonlar çok çok çok eski de kaldı artık. böyle cahilliği %100 olanlardan uzak durunuz. size gönderdiğim ürünü almak zorunda değilsiniz fakat sizin herhangi bir condenser mic almanız gerek ''kaliteli tabi.
Kafamı çok karıştırıyorsunuz şuan ne desem ??? Lar dönmeye başlıyor a9 da öyle bir problem olduğunu biliyorum ama 5-6k ya haydi 7K ya alabiliceğim iyi mikrofonlar varsa güncel olursa daha iyi olur önerin bende bakayım araştırdım kısımları hatırlamıyorum bir daha gözden geçirmem gerekiyor sanırım

Elemanın söylediği her şey yanlış bir de 50 dolarlık mikrofonu 7k fiyatla önermiş. Başarısız troll

Cehalet akıyor bir de kof kafalı demiş yazık :D
Çok ikiliye çevirmeyinde hocam konuyu ben ikinizinde dedikleri doğruymuş gibi kabul ediyorum şuan işten dolayı pek araştırma zamanım kalmıyor kendimde bakacağım eğer önerdiğiniz bir mikrofon varsa bekliyorum

biraz paraya kıy ve şundan al bence

Ekler

• IMG_3177.webp
    IMG_3177.webp
    38.9 KB · Hit: 19
Çok ikiliye çevirmeyinde hocam konuyu ben ikinizinde dedikleri doğruymuş gibi kabul ediyorum şuan işten dolayı pek araştırma zamanım kalmıyor kendimde bakacağım eğer önerdiğiniz bir mikrofon varsa bekliyorum
Condenser mikrofonlar profesyonel stüdyo ortamları için uygunlar. Treated room yani akustik olarak düzenlemesi yapılmış mekanlarda profesyonel kayıtlar alınacağı zaman condenserler tercih edilir, çünkü çok daha fazla detay yakalarlar. Bizim troll eskide kaldı dese de aksine dinamik mikrofonlar şu an podcast, yayıncılık ve ev stüdyosu dünyasında altın çağındalar. Bu nevi işler için akla ilk gelen model shure sm7b'dir. Evet dinamik :).

Ağzının önüne koyman gerekir falan demiş bir de :D. Günaydın troll boom arm çoktan icat oldu.

biraz paraya kıy ve şundan al bence
Kulaklığa 10 mikrofona 5-6 verecek olsam gidip nova pro alırım hocam 10K kulaklığa para vermem şuan ve kulaküstü artık yoruyor beni

Condenser mikrofonlar profesyonel stüdyo ortamları için uygunlar. Treated room yani akustik olarak düzenlemesi yapılmış mekanlarda profesyonel kayıtlar alınacağı zaman condenserler tercih edilir, çünkü çok daha fazla detay yakalarlar. Bizim troll eskide kaldı dese de aksine dinamik mikrofonlar şu an podcast, yayıncılık ve ev stüdyosu dünyasında altın çağındalar. Bu nevi işler için akla ilk gelen model shure sm7b'dir. Evet dinamik :).

Ağzının önüne koyman gerekir falan demiş bir de :D. Günaydın troll boom arm çoktan icat oldu.
Valla bende biraz bakıcam ama dinamik gibi duruyor ya

"Dinamiklerde DAC yoktur"

Hiçbir profesyonel analog XLR mikrofonun (ister dinamik ister kondenser olsun) içinde zaten DAC (Dijital-Analog Dönüştürücü) veya ADC (Analog-Dijital Dönüştürücü) bulunmaz. Sadece USB mikrofonların içinde kendi minik dönüştürücü çipleri vardır. (Bazılarında inline preamp oluyor, ama heyecanlanma sandığın şey değil ;))

"Ağzınıza yakınlaştırmanız gerekiyor, diğer türlü sesi süremez"

Dinamik mikrofonun icat edilme sebebi budur zaten. Bkz. off-axis rejection. Dinamik mikrofonlar sadece önündeki sese odaklanıp dışarıdan gelen dip sesleri, klavye tıkırtılarını ve oda yankısını reddetmek üzere tasarlanmıştır.

"Kondenser mikrofonlar sesi ham alır ve tertemiz ses işler"

Daha önce de söyledim. Condenser mikrofonlar çok hassastır. Eğer akustik yalıtımlı özel bir stüdyonuz yoksa, kondenser mikrofon "tertemiz" bir ses vermez. Uzaktan ses alır evet, ama aynı zamanda yoldan geçen arabayı, kasa fanını ve odanın yankısını da alır. Bu ham sesi sonradan kurgu yazılımlarında temizlemeye kalktığınızda, uygulayacağın yoğun noise reduction filtreleri sesin doğallığını bozar.

"Dinamik mikrofonlar çok çok çok eskide kaldı"

Dünyanın en büyük yayıncıları, podcaster'ları, YouTuber'ları ve radyo istasyonları şu an istisnasız dinamik mikrofon (Shure SM7B, Electro-Voice RE20, Rode PodMic vb.) kullanıyor. Evden yayın ve kayıt yapmanın yaygınlaşmasıyla dinamik mikrofonlar eskide kalmak bir yana, şu an sektör standartı olmuş durumdalar.

"cahilliği %100 olanlardan uzak durunuz"

Bu tavsiyeyi sana uygulamak lazım. Bilgin olmadığı halde insanların kafasını karıştırmaya çalışıyorsun bir de utanmadan başkalarına hakaret ediyorsun.

"Dinamiklerde DAC yoktur"

Hiçbir profesyonel analog XLR mikrofonun (ister dinamik ister kondenser olsun) içinde zaten DAC (Dijital-Analog Dönüştürücü) veya ADC (Analog-Dijital Dönüştürücü) bulunmaz. Sadece USB mikrofonların içinde kendi minik dönüştürücü çipleri vardır. (Bazılarında inline preamp oluyor, ama heyecanlanma sandığın şey değil ;))

"Ağzınıza yakınlaştırmanız gerekiyor, diğer türlü sesi süremez"

Dinamik mikrofonun icat edilme sebebi budur zaten. Bkz. off-axis rejection. Dinamik mikrofonlar sadece önündeki sese odaklanıp dışarıdan gelen dip sesleri, klavye tıkırtılarını ve oda yankısını reddetmek üzere tasarlanmıştır.

"Kondenser mikrofonlar sesi ham alır ve tertemiz ses işler"

Daha önce de söyledim. Condenser mikrofonlar çok hassastır. Eğer akustik yalıtımlı özel bir stüdyonuz yoksa, kondenser mikrofon "tertemiz" bir ses vermez. Uzaktan ses alır evet, ama aynı zamanda yoldan geçen arabayı, kasa fanını ve odanın yankısını da alır. Bu ham sesi sonradan kurgu yazılımlarında temizlemeye kalktığınızda, uygulayacağın yoğun noise reduction filtreleri sesin doğallığını bozar.

"Dinamik mikrofonlar çok çok çok eskide kaldı"

Dünyanın en büyük yayıncıları, podcaster'ları, YouTuber'ları ve radyo istasyonları şu an istisnasız dinamik mikrofon (Shure SM7B, Electro-Voice RE20, Rode PodMic vb.) kullanıyor. Evden yayın ve kayıt yapmanın yaygınlaşmasıyla dinamik mikrofonlar eskide kalmak bir yana, şu an sektör standartı olmuş durumdalar.

"cahilliği %100 olanlardan uzak durunuz"

Bu tavsiyeyi sana uygulamak lazım. Bilgin olmadığı halde insanların kafasını karıştırmaya çalışıyorsun bir de utanmadan başkalarına hakaret ediyorsun.
Düzgün bulmam gerekiyor sadece mikrofonu onada bakalım

Düzgün bulmam gerekiyor sadece mikrofonu onada bakalım
Audio interface veya mixerin olmadığı için usb mikrofon alman gerekiyor. En mantıklı usb mikrofon FIFINE AM8PRO. AM8PROT isimli içinde boom arm olan bundle 5.3k. Eğer düzgün bir interface alırım dersen aynı paraya veya daha ucuza daha iyi mikrofonlar alabilirsin tank1, pd-70 gibi. Ama usb işini görür.

Geri