5800x3d ve 5700x3d Deki Uçuk Fiyatlar

bunları savunanlar peki puhahahah
AMD kendisi fiyat vermis , kendinizde olsa 5700x3d yada 5800x3d gorurdum sizleri. Elinde olmayan urun hakkinda gelip cok pahali vs demek kolay. 8 parcasi degismis SUV araba vardi , citir hasarli yazip 1.5 milyon liraya koymus mesela adam. Hani herkes sira kendisine gelene kadar fiyatlar cok yuksek vs derken kendisi bir sey satacakken keske bu hassasiyeti gosterseler.

AM5 dizerken Ramlere 20-30k vermek var birde ayni zamanda , agacta buyumuyor onlar

satıcılardan biri de bu sanırım hahahahha 15k az olmuş 20k yazın daha hızlı satılır.

satıcılardan biri de bu sanırım hahahahha 15k az olmuş 20k yazın daha hızlı satılır.
Bir ürünün 2. El değeri 0’a göre belirlenir. Mantıklıdır değildir orası ayrı, sana uyar uymaz orası ayrı ama güzel bir am4 anakartın 32 Gb güzel bir ddr4 kitin varsa ve satıp yükseltmekle uğraşmak sana zor geliyorsa Am4 x3d işlemciler mantıklı oluyor. Ha sen almazsın orası sana kalmış. Kimsenin sana zorla işlemci sattığını sanmıyorum.

Burada kastettiğim 15-16k fiyat çekilen 0 3050 üzerinden 10-11k 2. El fiyat çekilmesi değil. Tamamen platform değişikliği kaynaklı bir fiyatlamadan bahsediyoruz

Son düzenleme:
R

Ram i da dua edip zembille indirdik mi tamamdır bu iş.
Sıfır 7500x3d fiyatına 5800x3d alacağına elindekileri satsın 16gb ram 7500x3d ve b650m-r gibi bi kart alsın

şu andaki işlemci ve anakartın ne?

14.000 Tl ye 5800x3d almak savunuluyor 0 olsa bile saçmalık :ROFLMAO:

şu andaki işlemci ve anakartın ne?
5600 ve msi mag b550 tomahawk max wifi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şahsen bende dün gece açmıştım da yeni gelen yorumları görünce biraz şaşırdım cidden arkadaşlar 4 sene evelin işlemcisini konuşuyoruz burada yurt dışında kaç para ki 2. elinin türkiye de kaç olsun diyen var arkadaşım aynı paraya 9800x3d aldı 2. el italya da siz kafayı mı sıyırdınız az paralar mı bu paralar

Zaten güncel sistem kullanıyorsun. i7 4790 kullanıyorum Onboard sistemle bana yetiyorda artıyor.
Milattan kalma sistem nasıl yetiyor? dersen. Ben kullanacağım en alt sınırı belirliyorum.

Win 11 İşletim sistemi fazla mı ram harcıyor? 16gb ramımın neredeyse hepsini mi harcayacak?
Linux ne güne duruyor orda? Zaten sadece Oyun oynayıp internette geziniyorum. Boşta mis gibi 1gb ram kullanıyor.

Onboardla oyun oynanmaz mı? Tetris bile oynayamam mı?
Native Linux oyunları ne güne duruyor orda? En sevdiğim Factorio ve RimWorld oyunlarının Linux desteği varya.
Onboard`ım bu oyunları 60FPS oynatıyor daha ne?

Sadece eğlenebileceğin en az donanım isteyen oyunları oynarsan en az 10 yıl kullanırsın elinde olan bilgisayarı.
CarMechanic Simulator 2021 varya. Bu gibi oyunları ben yılmadan yıllarca oynarım.
Gas Station Simulator, House Flipper vs vs vs

Masrafa ne gerek var ki? İlla alacağın parçaların fiyatları inecektir. Sadece kendi en alt sınırını belirle ve eğlenebileceğin oyunları seç.
Yok herkesten iyi FPS almalıyım dersen pamuk eller cebe.

Şimdiki zamanda Elinde para varsa sen değerlisin. 5800x3d al ve yarın satmaya kalk, Yarı fiyat teklifleri havada uçuşur.
Masrafa ne gerek var ki derken yani allaha şükür ekonomik özgürlüğe sahibim ve bu fiyatları da karşılayabilirim ama insanın enayi yerine konuluyor bu fiyatlar fazla uçuk 15k ya koyuyorlar insan gibi teklif sununca da insanı köpek yerine koyuyorlar. Birde ben yazılım mühendisiyim kral bana gerçekten güçlü işlemci lazım oluyor ve yavaş yavaş sistemimi güçlendiren birisiyim fırsat buldukça ama diyelim ki bir oyunu oynamak istiyorum ve oynayamıyorsam elindekilerle yetin biraz bana ters bir bakış açısı birde alacağın parçaların fiyatları inecektir demişsin de ben yaklaşık 1.5 - 2 yıldır aralıkla bakıyorum bu işlemcilere de hep fiyatlar aynı pek değişen bir şey yok

Son düzenleme:
5600 ve msi mag b550 tomahawk max wifi

şahsen bende dün gece açmıştım da yeni gelen yorumları görünce biraz şaşırdım cidden arkadaşlar 4 sene evelin işlemcisini konuşuyoruz burada yurt dışında kaç para ki 2. elinin türkiye de kaç olsun diyen var arkadaşım aynı paraya 9800x3d aldı 2. el italya da siz kafayı mı sıyırdınız az paralar mı bu paralar

Masrafa ne gerek var ki derken yani allaha şükür ekonomik özgürlüğe sahibim ve bu fiyatları da karşılayabilirim ama insanın enayi yerine konuluyor bu fiyatlar fazla uçuk 15k ya koyuyorlar insan gibi teklif sununca da insanı köpek yerine koyuyorlar. Birde ben yazılım mühendisiyim kral bana gerçekten güçlü işlemci lazım oluyor ve yavaş yavaş sistemimi güçlendiren birisiyim fırsat buldukça ama diyelim ki bir oyunu oynamak istiyorum ve oynayamıyorsam elindekilerle yetin biraz bana ters bir bakış açısı birde alacağın parçaların fiyatları inecektir demişsin de ben yaklaşık 1.5 - 2 yıldır aralıkla bakıyorum bu işlemcilere de hep fiyatlar aynı pek değişen bir şey yok
ddr5 geçmeyeceksen ve çok para vermek de istemiyorsan 5700x, 5800x tarzı işlemcilere de bakabilirsin. tarkov tarzı oyunlarda artırır fps'i. 8 çekirdek işlemci cidden çok iyi oluyor bu tarz oyunlarda ve genel kullanımda da. x3d şart mı dersen bence değil.

Her 5800X3D postunda elimdeki işlemciler ile bakışıyoruz bi satasım gelmiyor değil :kekw:

Elinde 5800x3d veya 5700x3d olsa o zaman sizi gorurdum. Elinde yokken demesi her zaman kolay. Bende suan otomobil bakiyorum kendime mesela , fiyatlar cok yuksek diyorum. Aldiktan sonra is degisecek tabi ki , satarken piyasa neyse ona gore satacagim. Fiyatlari savunmak degil piyasanin gercegi bu

Elinde 5800x3d veya 5700x3d olsa o zaman sizi gorurdum. Elinde yokken demesi her zaman kolay. Bende suan otomobil bakiyorum kendime mesela , fiyatlar cok yuksek diyorum. Aldiktan sonra is degisecek tabi ki , satarken piyasa neyse ona gore satacagim. Fiyatlari savunmak degil piyasanin gercegi bu
Konu burda piyasaya ayak uydurmak değil doğru diyorsun 0 fiyatına göre belirlenir ama saçmalık tan başka bir şey değil fiyatlar 6.5 7k civarına gelmeli fiyat. İnsanlar bilinçsiz hala daha dünyanın en iyi CPU su sanılıyor 7500f ile 8k fark var 3k daha koyar 7500f+16gb ram alırım ne güzel bu işlerden anlamayan insanları kandırmak. o zaman sıfır 6700xt 20k ben gidiyim kendi kartımı 15e koyayım ne güzel dünya ya. Örnekler artar gider. Dün 11k TL ye 9700x düştü siteye sıfır 🤣

Konu burda piyasaya ayak uydurmak değil doğru diyorsun 0 fiyatına göre belirlenir ama saçmalık tan başka bir şey değil fiyatlar 6.5 7k civarına gelmeli fiyat. İnsanlar bilinçsiz hala daha dünyanın en iyi CPU su sanılıyor 7500f ile 8k fark var 3k daha koyar 7500f+16gb ram alırım ne güzel bu işlerden anlamayan insanları kandırmak. o zaman sıfır 6700xt 20k ben gidiyim kendi kartımı 15e koyayım ne güzel dünya ya. Örnekler artar gider. Dün 11k TL ye 9700x düştü siteye sıfır 🤣
Hatalı fiyat ile piyasa belirliyorsak o zaman desene benim 9070xt red devili ben 9k ya anca satarım? Ben 1-1.5 sene önce 5700x3d yi 7-8k civarına aldım. Ama şimdi bu piyasada düşününce ram fiyatları malum olunca o işlemcinin ederi de 12-15 oluyor. 18k ya 7800x3d almak varken Peki niye diye sorarsan, adamın hali hazırda 5600-5500 işlemcisi vardır yanında 16-32 ram ve anakarti vardır güncellemek ister bütçesi de ona ona yetiyordur. Alabileceği en güçlü işlemci ne 5700-5800x3d alternatifi yok. Ha bütçesi 30-40k olur anakart işlemci ram için komple gitsin yenilesin zaten. Ben de 5700x3d ye 5600 dan geçtim. Keşke bütçem olsaydı da 9800x3d alsaydım. Ama mevcut ram fiyatlarıni göz önünde bulundurunca upgrade etmek isteyen adamın başka alternatifi yok ve bu da doğal olarak fiyatlara etki ediyor. Arz talep dengesi denen bişey var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,580
Üyeler
200,722
Son üye
Erdem3545

Geri