Üniversite Tercihi Yapmalı Mıyım

Antalyada akdeniz üniversitesi dışında okunmaz bence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada Ankara düşünürsen Türk Hava Kurumu üniversitesi uçak bakım onarım iyidir
zaten okursam akdenizde okuyacağım hocam
türk hava kurumu gelmiyor yüksek ihtimalle

bunu forumlardan öğrenemezsin

listeni hazırla, instagramı aç.

okuyan, okumuş kişileri üniversitenin ana sayfasında bulursun. şanslıysan whatsapp gruplarının linki de vardır.

gruplara gir görüş, öğrenciler yardım ediyorlarsa orası iyi bir üniversitedir zaten. pişman oldukları bir şey, bir daha gelsem ya da bir daha okusam böyle yapardım dediğiniz bir şey var mı diye araştır. 10 günün var, yeter de artar. her gün 1 üni baksan 5 günde bitirebilmen lazım zaten.

forumlarda okumamış etmemiş o hayatı görmemiş kişileri dinlemekle boşa vakit kaybetme.

benim sana bu bölümleri önerme sebebim kendim de makineciyim. öneririm, seviyorsan yapılır. her halttan azbiraz anlarsın.
bu sıralamadan yazıp okuduğum makine mühendisliğinde kendimi ayrıca geliştirdirdiğim takdirde iş bulma, maaş durumu tahmini nasıl olur peki hocam

bu sıralamadan yazıp okuduğum makine mühendisliğinde kendimi ayrıca geliştirdirdiğim takdirde iş bulma, maaş durumu tahmini nasıl olur peki hocam
makine mühendisliği çok fazla şeyi kapsayan bir mühendislik alanıdır.

çıktığında kurumsalda da çalışırsın, çiftlikte de, madende de, çölün ortasında da, dubaide plazada da. Klima işi de yaparsın, sanayide de çalışırsın. Satın alma da yaparsın, sahada anahtar da tutarsın.

sen kendini hangi alanda nerede geliştireceksin o önemli. makineci adam ısı transferi bilir, mekanik bilir, parça bilir, malzeme bilir. malzemeyi bi kaliteci kadar bilmez, ama bilir. kaynak bilir, montaj bilir.

iş bulamama gibi bir ihtimalin olmadığını belirtmek için yazdım bunları. işin en zor tarafı, her sektörde olduğu gibi kendini ilk kanıtlayacağın anda.

ilk işini bulmak en zoru olacak. bulduğun yerde kendini kanıtladığında zaten işin kalanı sana gelmeye başlayacaktır.

gemi makineleri bölümünden mezun bir hocam, sütaşta üretim müdürü olarak çalışıyor mesela. her gün süt ayrıştırıyorlar. devasa seperatörleri var fabrikalarda. her gün binlerce litre süt ayrıştırıyorlar.

ilk maaşlar girdiğin sektöre göre çok değişir. kurumsalda başlarsın, bugünün parası 35 40 bin teklif ederler, şaşırma :D

sanayiye gidersin, 40-50

madene gidersin 60

gemiye gidersin 130 (düz makine mühendisinin girmesi zordur=

ilk maaşların bunları asla geçmez. sonrası tamamen sana bağlı. ayda 10 bin dolar kazananı da var, 50 bin TL'ye takılan da. kendini geliştirdiğin, doğru sektörü seçtiğin, düzgün insanlarla iş yaptığın ve atılmaktan korkmadığın sürece bu meslek sana çok para kazandırır.

günümüzde sadece türkiyede değil, dünyada para artık değersiz. servet sahibi olarak zenginleşebilirsiniz. eskiden maaşının olması bir güvenceydi, bugün ise maaş yarın kolayca bitebilen dijital bir para birimi.

mal, mülk, araç, katma değerli şeylere sahip kişiler artık zengin olan asıl kimseler. bu eskiden de böyleydi ama şimdi çok daha belirgin.

dolayısıyla makine gibi alanlarda bu değerli şeyleri, servet yaratacak şeyleri üretiyorsun. bizzat kaynak sensin.

bugün mavi yakalıların beyaz yakalılardan daha varlıklı olmasının sebebi bu işte.

katma değerli iş yapan, kazanır. ofiste excel yapan, satınalma yapan hayatı rahat orta kesimin olayı maaşlar eriyince bitti.

artık ofistekiler rahat işlerinin getirisiyle orta seviye bir hayat yaşayıp tatmin olamıyorlar. seçim senin.

eli anahtar tutan her zaman kazanır.

Herkese selamlar
mezun senemde sayısal 80 bin sıralama yaptım ve gitmekle kalmak arasında oldukça kararsızım şuan. Her halükarda mühendislik düşünüyorum ve bu sıralamadan mühendislik yazılır mı karar veremiyorum.
Eğer bir sene daha mezuna bırakırsam sıralamamı ileri çekeceğime kesin gözüyle bakıyorum ama her sene bozulan sınav sistemi ve seneye son yks olacak olması sebebiyle oluşabilecek yığılma korkutuyor beni, bu sene 80 sıralama ile yerleşebileceğim yerlere belki seneye 60-70 sıralamar bile yeterli gelmeyebilir. Ayrıca seneye aman aman bir yığılma olmasa bile istediğim bölümler her sene ortalama yüzde 10-15 daha iyi sıralama gerektiren bölümler. Aşağıya okuyabileceğim bölümleri ve şehirleri yazıyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Yardımcı olup fikir belirtirseniz çok sevinirim.
(bu bölüm okunmaz şu bölüme de bakabilirsin tarzı tavsiyelerinize de açığım)

Makine
Elektrik elektronik
Elektronik haberleşme
Havacılık elektrik elektroniği
Uçak mühendisliği
Havacılık ve uzay
Uzay
Uçak gövde ve motor bakımı
Uçak bakım onarım

İstanbul
Kocaeli
Antalya
Bursa
İzmir
Bu sene tercih yapmanı öneririm kesinlikle. Tercihin hangi bölüm olursa olsun 'Teknik' üniversitelerden vazgeçme derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,231,968
Üyeler
200,810
Son üye
ZladroN

Geri