Anadolu Lisesi Mezunu Mekatronik Okuyabilir mi?

batuyed

80+
Reaksiyon skoru
52
Merhaba. Anadolu Lisesi Dil bölümü mezunuyum. Bu sene TYT'den tercih yapmak istiyorum. Mekatronik bölümü diğer bölümlere göre gerçekten ilgimi çekti. Fakat forumlarda herkes ; Meslek Lisesi okumadıysan gitme demiş kısacası. Hiçbir şey bilmeden Mekatronik ÖnLisans okumaya gidilir mi? Bu bölümü tercih etme nedenim hem programcılık hem donanım hem elektrik bir arada ilgimi çekti o yüzden. Hemde iş bulma olanağı diğer önlisanslara göre daha iyi gözüktü bana.

mekatronik iyidir. uretım sektorunde uretım operatoru olarak guzel para alıyorlar . uretım sektorunde tr de ılk 3 te bır fırmada calısıyorum uretım operatorlerı ort. 120k maasla ıse baslıyorlar genelde mekatronık mezunları alınıyor . makına + elektrık bolumu karısımı bır bolum.

Merhaba. Anadolu Lisesi Dil bölümü mezunuyum. Bu sene TYT'den tercih yapmak istiyorum. Mekatronik bölümü diğer bölümlere göre gerçekten ilgimi çekti. Fakat forumlarda herkes ; Meslek Lisesi okumadıysan gitme demiş kısacası. Hiçbir şey bilmeden Mekatronik ÖnLisans okumaya gidilir mi? Bu bölümü tercih etme nedenim hem programcılık hem donanım hem elektrik bir arada ilgimi çekti o yüzden. Hemde iş bulma olanağı diğer önlisanslara göre daha iyi gözüktü bana.

Kesinlikle gidilmez. Hatta size o bölüm için tercihin kapalı olması lazım ama bunu idrak edecek yetkili yok.

Kesinlikle gidilmez. Hatta size o bölüm için tercihin kapalı olması lazım ama bunu idrak edecek yetkili yok.
okula benim gibi gitmek isteyen bireyler okula gittiğinde ne yapıyor? Öğretilmiyor mu gereken şeyler?

okula benim gibi gitmek isteyen bireyler okula gittiğinde ne yapıyor? Öğretilmiyor mu gereken şeyler?

Temelinizde bunlar varmış gibi yüzeysel geçilir. Bu bölüme gidenin elektronik altyapısı olmak zorunda. Zamanında elektrik bölümü mezunu olan benim gibileri, Sakarya Üniversitesi Mekatronik bölümüne (uzaktan eğitim) tercih ettirdiler, ya bölümü bıraktı ya da mezun olsa bile bu alanda ilerlemedi. Örgün eğitimi de çok farklı değil.

Son düzenleme:
okula benim gibi gitmek isteyen bireyler okula gittiğinde ne yapıyor? Öğretilmiyor mu gereken şeyler

carlo haklı

bölüm zor, çoğu şeyi kapsıyor.

önlisansı mı varmış la? önlisansına meslek çıkışlı olsan da gidilmez.

mekatronik çok zor bir mühendislik dalı. gerçek bir mekatronik mühendisi elektroniğe, mekaniğe, otomasyona ve bunları bir arada çalıştırabilecek kontrol mekanizmalarına hakimdir. millet girip okuyor, afedersiniz bir halt anlamıyor, çıkıp asansörcü oluyor, sonra piyasada sektörü kötülemeye başlıyorlar. halbuki gerçekten yetişmiş tecrübeli bir mekatronik mühendisinin çalışabileceği sektörleri saymak yerine çalışamayacağı sektörleri saysak çok daha kısa sürer. neredeyse her şeyi yapabilirler.

mekatronik mühendisiysen yarın git çiftlik kur dana büyüt, onu bile çiftçiden iyi yaparsın.

dolayısıyla temeli sağlam, eğitimi düzgün olan kimseler olmalı bu kişiler.

genelde şişirilmiş notlar veya basitleştirilmiş sınavlarla anadolu liselerine kaydolabilmiş sıradan öğrencilerin bu tarz sektörlere girmek için aşkla bağlı olması ve diğerlerine göre çok daha fazla çalışması gerekir. bunu bir iş olarak değil de hoşlandığın bir hobi olarak görüyorsan, bilişsel kapasitenin ortalama bir insanın üstünde olduğunu düşünüyorsan okunabilir.

"ooo kardeş baksana ya, her şeyi öğretiyorlarmış"

öğretiyorlar da kral, sen ne kadarını alabileceksin? ne kadarını sindirebileceksin?

carlo haklı

bölüm zor, çoğu şeyi kapsıyor.

önlisansı mı varmış la? önlisansına meslek çıkışlı olsan da gidilmez.

mekatronik çok zor bir mühendislik dalı. gerçek bir mekatronik mühendisi elektroniğe, mekaniğe, otomasyona ve bunları bir arada çalıştırabilecek kontrol mekanizmalarına hakimdir. millet girip okuyor, afedersiniz bir halt anlamıyor, çıkıp asansörcü oluyor, sonra piyasada sektörü kötülemeye başlıyorlar. halbuki gerçekten yetişmiş tecrübeli bir mekatronik mühendisinin çalışabileceği sektörleri saymak yerine çalışamayacağı sektörleri saysak çok daha kısa sürer. neredeyse her şeyi yapabilirler.

mekatronik mühendisiysen yarın git çiftlik kur dana büyüt, onu bile çiftçiden iyi yaparsın.

dolayısıyla temeli sağlam, eğitimi düzgün olan kimseler olmalı bu kişiler.

genelde şişirilmiş notlar veya basitleştirilmiş sınavlarla anadolu liselerine kaydolabilmiş sıradan öğrencilerin bu tarz sektörlere girmek için aşkla bağlı olması ve diğerlerine göre çok daha fazla çalışması gerekir. bunu bir iş olarak değil de hoşlandığın bir hobi olarak görüyorsan, bilişsel kapasitenin ortalama bir insanın üstünde olduğunu düşünüyorsan okunabilir.

"ooo kardeş baksana ya, her şeyi öğretiyorlarmış"

öğretiyorlar da kral, sen ne kadarını alabileceksin? ne kadarını sindirebileceksin?

Burada bir arkadaş mekatronik bölümünü seçmişti. Problem şu, seçtikten sonra nedir diye merak edip burada sormuş. En başta Anadolu liselerinin seçebileceği önlisans programları sınırlanmalı.

O halde kendi alanım olan yabancı dili kullanabileceğim bir önlisans programına yönelmek çok daha doğru olur.

Okunur, okuyan mezun olan arkadaşım var, hala okuyan arkadaşım var.

Forumdaki diğer arkadaşların dedikleri geçerli değil mi diyorsunuz yani?
Kardeşim şimdi geleceğini tercih ediyorsun, kendini geliştirmezsen iş bulamazsan bana sallarsın, kendini geliştirir güzel yerlere gelirsen bana dua edersin. 2 yıllık bölümleri bitirmekten kolay bir şey yok, istihdam oranlarını araştır, mekatronik bölümü mezunu olup Hava Kuvvetleri'nde hava savunma sistemlerinde çalışanlar bile var.

Geri