RTX 3060 Laptop İçin 2k Monitör Uygun Mu?

erennb

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, yakın zamanda monitör almayı düşünüyorum. İşim gereği günümün büyük bir kısmı bilgisayarda bir şeyler okumakla ya da yazmakla geçiyor. Onun için bir yandan 2K monitör almak istiyorum ama hikayeli oyun oynamak istediğimde de pişman olmak istemiyorum. Birkaç sorum var:

FHD ve 2K arasındaki fark ne kadar hissediliyor?
DLSS gibi teknolojiler 2K monitörü mantıklı yapar mı yoksa ekran kartı yine de yetersiz mi kalır?
FHD yüksek ayarlarda oynamak 2K orta ayarlarda oynamaktan daha mı iyi?
Hikayeli oyunlardan keyif almak için en az ne kadar FPS hedeflemeliyim?
2K monitör alırsam hangi seviye oyunlardan vazgeçmem gerekir?

Böyle bir deneyiminiz olduysa ya da fikriniz varsa tavsiyelerinizi duymak isterim.

Merhaba, yakın zamanda monitör almayı düşünüyorum. İşim gereği günümün büyük bir kısmı bilgisayarda bir şeyler okumakla ya da yazmakla geçiyor. Onun için bir yandan 2K monitör almak istiyorum ama hikayeli oyun oynamak istediğimde de pişman olmak istemiyorum. Birkaç sorum var:

FHD ve 2K arasındaki fark ne kadar hissediliyor?
DLSS gibi teknolojiler 2K monitörü mantıklı yapar mı yoksa ekran kartı yine de yetersiz mi kalır?
FHD yüksek ayarlarda oynamak 2K orta ayarlarda oynamaktan daha mı iyi?
Hikayeli oyunlardan keyif almak için en az ne kadar FPS hedeflemeliyim?
2K monitör alırsam hangi seviye oyunlardan vazgeçmem gerekir?

Böyle bir deneyiminiz olduysa ya da fikriniz varsa tavsiyelerinizi duymak isterim.
FHD ve 2K arasında çok bariz görüntü ve kalite farkı olur özellikle hiç 2k kullanmadıysanız, 3060 Ekran kartı laptop gpu olduğu için bazi yerlerde 2k üzebilir ancak her halükarda 60fps + neredeyse bütün oyunlarda alırsınız, güncel görüntü teknolojilerini de desteklediği için dlss vs de açarak akıcı bir şekilde oynarsınız, hikayeli oyunlar için 50-60 + fps her türlü size zevk verir ve tat kaçırmaz.

1080p laptop ekranında 2k ekrana geçtim rtx3060 var. Arada cidden fark var rahatlıkla fark edilecek şekilde. Yeni çıkan oyunlar hariç çoğu oyunda +60fps alırsın. Yeni çıkan oyunlarda performans olarak kart yeterli olsada vram yetmiyor. Özellikle texture kalitesini düşürmen gerekiyor. Dlss balanced 2k da 1080p native den daha iyi oluyor.

Geri