anladım hocam takıbe devam o zaman tekrardan hayırlı olsun tesekkür ederimYeterli mi sence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Vatandan indirimle almıştım.
anladım hocam takıbe devam o zaman tekrardan hayırlı olsun tesekkür ederimYeterli mi sence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Vatandan indirimle almıştım.
AutoCADKullandığınız programlar nedir
İşlemciyi aldım zaten birde çok büyük yoğunluğum AutoCAD de geçiyor. Oyun performansıda işin içine girince 9700x daha mantıklı geldi.Autocad 'de 9700X gayet iyi . Ancak 3DSMAXde, intel 270K Plus ,çok iyi.Tabi biraz fiat artacak.
Çok bilemiyorum hocam işlemcinin profilini çok ısınıyor mu, soğutma iyi bir soğutma mı ama serin serin çalışacağını sanmam. En küçük detay bu çoğu şeyi toplamışsınız dediğim gibi başta işinizi görür baktınız sıcaklıklar fazla Enermax Liqmaxflo Argb 360Mm alırsınız 3000TL'ye.Yeterli mi sence
OZAMAN,İYİ TERCİH.İşlemciyi aldım zaten birde çok büyük yoğunluğum AutoCAD de geçiyor. Oyun performansıda işin içine girince 9700x daha mantıklı geldi.
Gayet güzel daha ne olsun kiZotac Gaming 5070Tİ ekran kartı 46.000₺
Ryzen 7 9700X işlemci 11.000₺
Msi Mortar B850M Wifi anakart 10.000₺
Rampage Octagon B70 kule tipi soğutucu elimde vardı
Xpg invaderX mini 850W 80+ kasa psu 5.000₺
Ram ve ssd daha almadım
GOODRAM 32GB (2x16GB) IRDM DDR5 6400MHz CL32 1.35V Soğutuculu PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
GOODRAM 32GB (2x16GB) IRDM DDR5 6400MHz CL32 1.35V Soğutuculu PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
![]()
Patriot Viper Venom RGB PVVR532G700C32K 32GB (2x16GB) DDR5 7000MHz CL32 Gaming Ram (Bellek)
Patriot Viper Venom RGB PVVR532G700C32K 32GB (2x16GB) DDR5 7000MHz CL32 Gaming Ram (Bellek) ürününü idefix kalitesiyle satın almak için hemen tıklayın! Tüm Desktop (Masaüstü) Bellek Ram ürünleri için idefix`i ziyaret edin.www.idefix.com
Bunlardan birini almalı mıyım yada daha indirim gelir mi bekleyeyim mi?
Kasa daha gelmedi. Psu ya göre iade edip cratos 1000W ve kasa alacağım.
Soğutucu yeterli olur mu?
Ssd ne almalıyım?
Sistem genel olarak nasıl olmuş sizce? Ben çizim vs. Yapıyorum. Kardeşim de oyun oynuyor. Genelde hikayeli oyunlar.
Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
Tamamdır. Teşekkür ederim.Gayet güzel daha ne olsun ki. Patriot tan caymayın derim. En son H-die geliyordu o da gayet güzel ama A-die tekrar gelmeye başlamış olabilir. Belki 1-2k indirim gelebilir ama zamanı belli olmaz.
Ssd olarak önerim: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...4g-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1639319475.html
Ramin expo desteklememesi uyumsuzluğa sebep olur mu?Gayet güzel daha ne olsun ki. Patriot tan caymayın derim. En son H-die geliyordu o da gayet güzel ama A-die tekrar gelmeye başlamış olabilir. Belki 1-2k indirim gelebilir ama zamanı belli olmaz.
Ssd olarak önerim: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...4g-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1639319475.html
Yani hayatımda expo desteklemediği için uyumsuzluğa düşen birisini hiç görmedim.Ramin expo desteklememesi uyumsuzluğa sebep olur mu?
Üstat kasadan core shift psu çıktı. Sence kullanayım mı iade mi edeyim. Nasıldır psu bilgin var mı?Güzel sistem olmuş, dediğin gibi PSU bi kontrol et geldiğinde büyük ihtimal FSP çıkar içinden ama hangi modeli, VitaGM çıkmazsa kasa + psu pahalıya gelmiş olur bence.
Mortar süper anakart, 9700x ve 5070 ti hesaplı olmuş, soğutucuyu bilmiyorum ama Rampage e ön yargım var biraz, bi denersin sıcaklıkları kontrol eder ona göre yükseltirsin.
SSD ve Ramler için bişey diyemiyeceğim sürekli artıyor fiyatları, indirim olabilir fakat onu yakalayıp ordan çekmek o kadar da kolay değil.
2. ele yönelebilirsin ram konuısunda, vatan indirimlerinden alıp hala satamayan kapalı kutuyu hesaplı veren ilanlar vardır elbet.
Hayırlı olsun şimdiden
Üstat dediğin gibi core shift psu çıktı kasadan. Sence değişmeli miyim. Yoksa iş görür mü?Hayır FSP çıkmaz. XPG Core Reactor 2 veya daha güçlü ihtimal XPG CORE SHIFT 850 çıkar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Güzel sistem olmuş hayırlı olsun. Soğutma elde varsa kullanılır soğutma yeterse devam, yetmezse Enermax 360mm alırsınız.
Yorum için teşekkür ederim. Onları aldım. Sıfır taksitli olarak. Şuan sadece ram ve ssd kaldı.Uzun süredir kullanıyorum 9700x 5070ti ikilisini mantıklı seçim. Fiyatlara gelirsek nakit alma imkanı varsa ikinci ele bakmanı öneririm ramler 18k 6400mhz hatta. İşlemciyi bende taksitli aldım 12k ya ama 9500 e gördüm ikinci elde ekran kartı da colorful battle axe kullanıyorum sff değil incehesaptan 47 e almıştım yine ikinci elde 43 e gördüm acil satıyordu belki satmıştır. Özetle sadece bu kısımdan 8-10k arası tasarruf edersin tabi nakit alımda.
Kullan gitsin iyi fiyata kasa psu çözdün sıkıntı yapmazÜstat dediğin gibi core shift psu çıktı kasadan. Sence değişmeli miyim. Yoksa iş görür mü?