Çözüldü✓ Yeni Sistem Topladım Soğutucu Gerekiyor

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba yeni bir işlemci aldım ve soğutucu olarak önerilerinizi bekliyorum iyi forumlar dilerim

İşlemci nedir ve kasa büyüklüğü ne? Biraz daha detay verebilir misiniz?

Ben dün bunu aldım işlemci olarak 9700x düşünüyorum, indirim bekliyorum.

Belirtmeyi unutmuşum GIGABYTE ANAKART AMD AM5 ATX X870E A ELITE WF7 ICE
Ryzen 7800x3d işlemci
Patriot Viper Venom 16GB 1x16GB DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram PVV516G60C30
3 ünü amazondan aldım öncelikle rtx 4060 ımla bu işlemciyi bir süre çalıştırmam sorun olur mu sisteme zarar verir mi
2. olarak MSI MAG A850GL PCIE5 850W 80+ Gold PCIe5.0 Tam Modüler Siyah Güç Kaynağı bu psu yeterli olur mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

güncelledim

Kanka Keşke Sistemi Dizmeden Sorsaymışsın Bizde 9850x3d 9800x3d işlemciye geçerdin Ediceğin Kaarlarla Çok saçma yatırım yapmışsın açıkçası

Daha iyi psu

Daha iyi işlemci

Aynı işlevi görecek Kesinlikle daha ucuz anakart

Bu tarz güncellemeler olurdu sorarak alsaydın oyun seviyen baya üst seviyeye çıkardı
Ama sistemini geliştirmeye devam edeceksen bir şey diyemem

Bu 2 si on numara özellikle sıvı soğumta gereğinden fazla iyi olur ve Daha ucuz

Sıvı soğutma daha mantıklı ve ucuz

sistemde sıkıntı olan 7800x3d mi anakart psu vs mi
Sıkıntı Deil Hocam Niye öyle dedim diye sorarsan

Anakartın En üst seviye bundan iyisi yok denilecek seviyede

İşlemcin orta üst seviye bir işlemci Seçtiğin anakartla 9950x3d 9900x 9950x gibi işlemciler kullanılıyor yani anakartın hakkını verememişsin min 9800x3d kullansaydın iyidi bu anakart a (min)

Ama normal bir anakart 7800x3d yi zaten besleyebiliyor ekstra 10k anakarta para vermişsin Anakarta

hiçbirşey katmayacak o anakart şuanda sana
Eğer sorarark alsaydın anakartı 7800x3d yi taşıyacak şekilde seçerdin Ordan ettiğin kaarla 9800x3d geçerdin ve oyun seviyen baya çıkardı

Psu ise b tier bir psu fiyatını haketmiyor A tier bir psu önerebilirdik Fiyatını haketmiyor performansını da

amazondan yeni aldım anakartı iade etmeyip 7800x3d ve psu iade etmi diyosun bu arada ram nasıl onun hakkında yorum yapmamışsın ben ilk kez kasa topluyorum bir de zam vs muhabbetlerinden biraz aceleye getirdim işlemci + anakart 30 k aldım

amazondan yeni aldım anakartı iade etmeyip 7800x3d ve psu iade etmi diyosun bu arada ram nasıl onun hakkında yorum yapmamışsın ben ilk kez kasa topluyorum bir de zam vs muhabbetlerinden biraz aceleye getirdim işlemci + anakart 30 k aldım
Bence hepsini iade et o anakartla minimum 9800x3d işlemci kullanmayacaksan 9800x3d bile bu anakart için çok hafif kalır

Ram iyi hocam gayet iyi

Birde anakart ve işlemciye uzun süre zam gelmez dert etme

Tam anlatmak istediğim linkteki ürün mesela 7800x3d çok rahat besliyor Bide bak bakalım aldığın anakartla arasındaki fiyat farkına

9800x3d yi de besliyor bu anakart

Herşeyi iade edeceksen bir düzenleme çekelim sana Oyun seviyen kesinlikle artacak Psu kalitende

anakartı ileriye dönük olsun dedim bir de beyaz olunca bi cezbetti yalan söylemim işlemci x3d istiyordum biiri 25 k diğeri 15 k olunca 15 kya kaydım anakart nasıl olsa ileriye dönük 9800x3d geçerim sonra diye düşündüm psu dan haberim yoktu o canımı biraz sıktı iadede edemem şuan psu artık 2.el vs ilerde satıcam psu sorun çıkartırmı risk diyebileceğin bir bir noktada şuan işlemci ram anakart iade edebiliyorum sadece psu içni çok geç onu artık 1-2 ay içinde yükselticem olur kanka önerilerini alırım sağ ol

anakartı ileriye dönük olsun dedim bir de beyaz olunca bi cezbetti yalan söylemim işlemci x3d istiyordum biiri 25 k diğeri 15 k olunca 15 kya kaydım anakart nasıl olsa ileriye dönük 9800x3d geçerim sonra diye düşündüm psu dan haberim yoktu o canımı biraz sıktı iadede edemem şuan psu artık 2.el vs ilerde satıcam psu sorun çıkartırmı risk diyebileceğin bir bir noktada
Yok Asla risk gibi deil Beni çok yanlış anlamışsın Psu gayet iyi bir psu

Sadece Fiyatını haketmiyor derecesine sok

Bak her psunun bir derecesi vardır tamam mı

A B C D E F diye gider böyle

C nin altındaki tier psular sıkıntılı sayılır Seninki b tier yani gönül rahatlığıyla kullanabilirsin ama bundan ucuz ve A+ tier psular var markasıda marka yani anladınmı psu yu o konuda dedim

Ayrıca önereceğim psunun 1000w fiyatı senin 850w psunun fiyatından ucuz öyle düşün

anakartı ileriye dönük olsun dedim bir de beyaz olunca bi cezbetti yalan söylemim işlemci x3d istiyordum biiri 25 k diğeri 15 k olunca 15 kya kaydım anakart nasıl olsa ileriye dönük 9800x3d geçerim sonra diye düşündüm psu dan haberim yoktu o canımı biraz sıktı iadede edemem şuan psu artık 2.el vs ilerde satıcam psu sorun çıkartırmı risk diyebileceğin bir bir noktada
Anakart yine 9800x3d için çok ama Eğer upgradeler yapacaksan kalsın İadeyle uğraşma

Psu nu sattığında da bu psu yu al kafana sok bunu bundan iyisi yok

Soğutucu konusundada bu 2 sinden birini al ama önerim Kesinlikle sıvı soğutma

Çünkü sıvı soğutma yani

aga buradaki forumdan bir arkadaş önermişti işlemci ve ankartı ileriye dönük olsun diye şimdi itopyadan zamanında oem paket aldıgım için sistem yükseltmeye kalktıgımda anakart eskide kaldıgı için tüm sistemi yenilemek beni sıkıntıya soktu ben de böyle derdim de olmasın diyerek x870e kaydım tabi ilerde 9800x3d alacağım için insan bilmediği konuda ilk başta sk....miş aga .d ama dedigim gibi iade seçeneklerimi belirttim

aga buradaki forumdan bir arkadaş önermişti işlemci ve ankartı ileriye dönük olsun diye şimdi itopyadan zamanında oem paket aldıgım için sistem yükseltmeye kalktıgımda anakart eskide kaldıgı için tüm sistemi yenilemek beni sıkıntıya soktu ben de böyle derdim de olmasın diyerek x870e kaydım tabi ilerde 9800x3d alacağım için insan bilmediği konuda ilk başta sk....miş aga .d ama dedigim gibi iade seçeneklerimi belirttim
Yani Sen gönlün rahat olanı Yap Anakart Biraz Abartı geriye dönük olmuş Öneren arkadaşlar Fazla abartmış 😂

Yani eğer Ekstra ssd takarım ram takarım İşlemciyi param olduğunda kademe kademe yükseltirim dersen anakart kalsın Onun dışında bir manası yok bu anakartın b650m-r b850m-k gibi Ortalama anakartlardan farkı kalmayacak yoksa

Ama Gigabyte Aorus anakart işinde baya iyi bende Onu kullanıyorum

Anakart işinde En iyiler 1 Gigabyte 2 Asus diyebilirim

sen öyle saçma bir yatırım diyince ben seni çok yanlış anladım aga aklım çıktı .d ama şöyle bir şey var dersen ki kardeşim 7800x3d iade et 9800x3d al indirimde ya da normal hali bilmiyorum bir kere para vericem kafamda rahat olsun isterim açıkcası he x870e için yükseltme yapıcam çünkü o amaçla aldım zaten yayıncı pcsi toplamaya çalışıyorum da daha ekran kartı alamadım ve zam gelicek .d

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,234,223
Üyeler
201,441
Son üye
Saint42
Geri