Ryzen 7 5700 ve RTX 5060 8gb Bilgisayarımda FPS Değerleri Çok Düşük

Ekran kartı belli bir sıcaklığın altında ise fanlarını kapatır ısınırsa tekrar açar. Yalnız soket dediğin şey nedir onu soruyordu Okan Demiray fanları değil..
Attığım fotoğraflardan birinde gözüküyor boştaki güç girişi onu kastetmiştim. yukarı doğru bakıyor

rdr2 god of war tarzı oyunlarda 70 fpsi geçemiyorum
lol ve cs2de de fps 100den fazlasını görmüyor sizce neden olabilir
ekran kartının bi tane soketi dışarda duruyor
sistemim ryzen 7 5700
rtx 5060 8gb
16gb ram
b450 anakart
şimdiden teşekkür ederim
işlemci önbelleği kaynaklıdır diye düşünüyorum. Ryzen 7 olmasına aldanıp aldınız sanırım ama o modelin l3 önbelleği yarı yarıya kısılmış durumda. Ryzen 5 5600 de bile 2 kat daha fazla. Ona geçersen fps artışı olur. Düz 5700 çok gereksiz bir işlemci, 5 5600 bile pcı 4 desteklerden 5700 pcı 3 destekli. Tabi bunun performansa pek bi etkisi olmaz ama özenilmemiş bir işlemci olduğunun kanıtı.

işlemci önbelleği kaynaklıdır diye düşünüyorum. Ryzen 7 olmasına aldanıp aldınız sanırım ama o modelin l3 önbelleği yarı yarıya kısılmış durumda. Ryzen 5 5600 de bile 2 kat daha fazla. Ona geçersen fps artışı olur. Düz 5700 çok gereksiz bir işlemci, 5 5600 bile pcı 4 desteklerden 5700 pcı 3 destekli. Tabi bunun performansa pek bi etkisi olmaz ama özenilmemiş bir işlemci olduğunun kanıtı.
Hocam incehesapta gaming gecesinden aldım bu bilgisayarı normalde 26bin liraydı kasayı ve ssdyi düşürünce bana 23e gelmiş oldu ondan aldım 5700x yapacaktım ama üstüne 1500 lira koyuyordu o zamanlarda çok bütçem yoktu ondan böyle yaptım ama şimdi işlemci bakıyorum bu kadar kötü olacağını bilseydim yükseltirdim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci berbat o doğru da ciddi bir darboğaz olmaz 5060 ile.
Darboğaz olmuyor galiba testlere baktım 5600 ve 5700 arasında çoğu oyunda 20 30 fps oynuyor gözüküyor

Geri