Ekran Kartım Çok Isınıyor

Kanka kasadan da kaynaklı olabilir. İçerisini sirkülasyonunu iyi yapmayan kasa mı kullanıyorsun.

Normal. İkna ol

Ekran kartım Asus dual 5060 oc soğutması iyi diye almıştım. İnternette 70 dereceyi gecmiyormus diye gördüm. Ama benimki 75 derecenin altına düşmüyor oyunlarda, furmarkta 80 dereceyi görüyor. Sırf bu yüzden kasayı bile değiştirdim ama hala aynı sıcaklık değerleri.
Kasanın ön panelde 3 alt panelde 2 tane içeri üfleyen üstte 2 arkada 1 dışarı üfleyen fan var.
5060 5060ti asus duallerde 80 baya baya rahat görülüyor. bence bir tasarım hatası yapıldı gibime geliyor. çünkü vramler buz gibi çalışırken gpu ısınıyor. gerçi asus'ta evo diye yeni versiyonlarını çıkardı galiba. heralde hatayı fixlediler ama şuan kullanıcıların elindeki dualler cayır cayır ısınıyor. hani bunu başka marka yapsa yerden yere vurulurdu. 80 85 derecelere 5060ti bu kadar rahat çıkmamalı be asus amca, hani 1-2 yıl sonra bu kart tozdan bakım ihtiyacından 5-10 derece daha sıcaklarını arttıracak e durduk yere sıcaklık darboğazı yemeye başlayacak :D

Son düzenleme:
Bende rtx4070ti super var imzada da görüyorsunuzdur zaten 300w sistemden güç çekiyordu undervolt yaptım 250w çekiyor UV yapmadan önce 64 derece maks gördü 30dk furmak testinde yaptıktan sonra da max 61 derece gördü yaz sıcağının tam ortasında sizin ekran kartınız 5060 sistemden çok daha az güç çeken bir ekran kartı ve kasa fanlarınız da gayet iyi olmasına rağmen ısınıyor normal diyen arkadaşlara anlam veremiyorum açıkçası. Birde şuna anlam veremiyorum oyunda 75 furmak da 80 dereceyi geçmiyorsa fan ayarları çok sert ayarlanmış yani oyunlarda fan yüzdesi düşkken sıcaklık 80 dereceye yanaştığında fan hızınız bir anda da yükseliyor olabilir. Bunu neden diyorum oyunda 75 dereceyi görüyorsa furmak gibi testde 90 dereceye dayanıyor olması lazımdı

Yine de 3 fanlı kasadan 8 fanli kasaya geçtim hiç degismedi
96 fanlı kasaya da geçsen, içeri giren havanın sıcaklığı belli, çıkan havanın sıcaklığı da belli. 3 fan önde, 1 fan arkada olan bir kasayla çok daha fazla fanlı kasalar arasında öyle bariz bir sıcaklık farkı olmuyor.

Benim de benzer model bir kartım var. Eskiden 80 dereceye kadar çıkıyordu. Meğer fan ayarı çok düşük olduğu içinmiş. Şu an fanlar daha yüksek devirde çalışıyor, biraz ses yapıyor ama 70 dereceyi geçmiyor. Açıkçası iki durum da bana göre kabul edilebilir. Ben özel bir ayar yapmadım. 80 derecede de kullanırdım, 70 derecede de kullanırım.

Eski RX 580 kartım da 85-90 derece civarında geziyordu, yıllarca tık demedi.

O yüzden çok kafana takmana gerek yok. Bunlar öyle kötü sıcaklıklar değil.

Son düzenleme:
96 fanlı kasaya da geçsen içeriye giren havanın sıcaklığı belli çıkan hava belli. 3 fan önde 1 fan arkada olan kasayla diğer çok çok fanlı kasaların öyle bariz derecede bir farkları olmuyor ki.
Oda 34 35 derece falanken yaptım bi 10 dk boyleydi yani bi sorun yok degil mi

Ekler

• 1000122843.webp
    1000122843.webp
    270.6 KB · Hit: 17
96 fanlı kasaya da geçsen, içeri giren havanın sıcaklığı belli, çıkan havanın sıcaklığı da belli. 3 fan önde, 1 fan arkada olan bir kasayla çok daha fazla fanlı kasalar arasında öyle bariz bir sıcaklık farkı olmuyor.

Benim de benzer model bir kartım var. Eskiden 80 dereceye kadar çıkıyordu. Meğer fan ayarı çok düşük olduğu içinmiş. Şu an fanlar daha yüksek devirde çalışıyor, biraz ses yapıyor ama 70 dereceyi geçmiyor. Açıkçası iki durum da bana göre kabul edilebilir. Ben özel bir ayar yapmadım. 80 derecede de kullanırdım, 70 derecede de kullanırım.

Eski RX 580 kartım da 85-90 derece civarında geziyordu, yıllarca tık demedi.

O yüzden çok kafana takmana gerek yok. Bunlar öyle kötü sıcaklıklar değil.
Tam benim dediğim nedeni açıklamış bana da öyle geldi fan ayarı çok agrasif düşük sıcaklıkta çalışmayıp anca 80+ üstüne çıkınca kendini hızlı çalıştırmaya başlamış demekki

Ekran kartım Asus dual 5060 oc soğutması iyi diye almıştım. İnternette 70 dereceyi gecmiyormus diye gördüm. Ama benimki 75 derecenin altına düşmüyor oyunlarda, furmarkta 80 dereceyi görüyor. Sırf bu yüzden kasayı bile değiştirdim ama hala aynı sıcaklık değerleri.
Kasanın ön panelde 3 alt panelde 2 tane içeri üfleyen üstte 2 arkada 1 dışarı üfleyen fan var.
Hocam sorun o kadar geniş ki... Yani havanın sıcak olması, oturduğunuz yerdeki nem, kasanın fanlarını yanlış takmış olmanız veya önü cam olan bir kasa seçmiş olmanız bile etken. Bu havada kasanın altından ekran kartına sıcak hava üfleniyor olabilir veya doğrudan GPU'nun kendisinde bir sorun vardır. Detaylı bilgi olmadan kesin bir şey diyemem.

Ayrıca şimdilik ekran kartı çok ısınmasın diye undervolt deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam sorun o kadar geniş ki yani hava sıcak olduğunda için ,oturduğunuz yerdeki nem ve sıcak havadan dokayı yine,kasanın danlarını yanlış takmış olabilirsin işte ön tarafı cam kasa almış olabilirsin bu havada işte altından sıcak hava üflüyor olabilirsin ekran kartına vs. He belkide gpu kendisi sorundur detaylı bilgi olmadan bir şey diyemem

Ayrıca şuanlık undervolt deneyebilirsiniz ekran kartı çok ısınmasın diye
Hocam bi attigim teste bakabilir misiniz normal mi

Geri