Mavi Ekransız, Direkt Kapanma Sorunu (RTX 5070 & 7500x3d)

mrtabur

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar,

Windows 11 kullanıyorum. Bilgisayarı ilk aldığımdan beri bazı oyunlarda PC aniden, direkt elektriği kesilmiş gibi kapanıyor. Sırf bu yüzden PSU'yu sıfır MSI MAG A850GL ile değiştirdim ama sorun yine çözülmedi. Mavi ekran falan da görmüyorum, çat diye gidiyor.

Durum tamamen rastgele:

* GPU'yu %99 kullanan ağır oyunlarda saatlerce sıkıntısız oynayabiliyorum.
* Bazen de Deadlock oynarken, sistem hiç yük altında değilken pat diye kapanıyor.
* Kapandıktan sonra kilitlenmiyor, güç düğmesine basınca normal şekilde açılıyor.
* Dump dosyası oluşması için gerekli ayarları yaptım ama sistem elektriği direkt kestiği için hiçbir minidump dosyası oluşmuyor.

**Sistem:**

* **İşlemci:** AMD Ryzen 5 7500X3D
* **Anakart:** Gigabyte B650M S2H DDR5
* **Ekran Kartı:** Gainward RTX 5070 Python III 12GB
* **RAM:** Patriot Viper Venom 16GB 6000MHz CL30 (Tek kanal)
* **SSD:** Kingston NV3 1TB NVMe
* **PSU:** MSI MAG A850GL 850W 80+ Gold PCIe 5.0
* **Soğutucu:** James Donkey Lugis 120mm Sıvı Soğutma
* **Kasa:** GamePower Warcry Pulse

Bu hatayı nasıl yakalayabilirim? Hangi parçayı, hangi test programıyla (OCCT, HWiNFO vs.) nasıl kontrol etmemi önerirsiniz? Yardımlarınızı bekliyorum.

hocam aynı sorunu yaşıyorum çözebildiysen ya da sebebini öğrenebildiyseen cevap verebilir misin

Öyle bir sorun ki bu anakart olabilir cpu olabilir ekran kartı olabilir..Yada hiç akılna gelmeyen akım dalgalanmaları ev elektiriği yada priz olabilir bunu kendin deneye deneye bulacaksın gibi..O yazdığın programları dene bakalım cpu da gpu da anlık zıplamalar oluyor mu ? Güçsüz oyunlarda gidiyor diyorsun bu demek ki CPU yük binen oyunlarda gidiyor..Cpu sıcaklıklarına termaline daha dikkatli bak.Güçlü oyunlarda gitse ekran akrtı diyeceğim ama

Psu değişmiş muhtemelen psu değil gibi psu olayına benzese de. Oyun oynarken işlemci sıcaklığını gözleyin msi after burner programı ile. Aynı anda gpu ekran kartı ısısına da bakın.

İşlemci soğutucusu iyi bir marka olmadığından veya montaj hatasından işlemci çok ısındığından kapanıyor olabilir.

Elektrik sistemi priz kalitesi gibi şeylerde arka planda önemli tabi.

Geri