Arkadaşlar Yardım! Bios Sıfırlamam Gerekiyor Fakat..

Reaksiyon skoru
33
Abiler dün face it için bilgisayarda biosdan secure boot açtım ve bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmedi araştırdım bin tane video izledim Anakarttan pili çıkardım Clear pinlerine temas ettirdim olmuyor ekrana görüntü gelmiyor HDMİ kablom var HDMİ Sinyal Yok diyiyor çözüm DP’de midir lütfen bilgisayar tamircisi abiler yardımcı olursa çok mutlu olurum.

Secure boot sayfasında clear keys / reset keys tarzında bir seçenek oluyor, üreticiden üreticiye değişir. Ona basman gerekiyor. O olmazsa işletim sistemin eski olduğundan açılmıyor olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakart modelin ve işletim sistemin ne? Bios güncel mi?

Secure boot sayfasında clear keys / reset keys tarzında bir seçenek oluyor, üreticiden üreticiye değişir. Ona basman gerekiyor. O olmazsa işletim sistemin eski olduğundan açılmıyor olabilir.

hocam anakarttan yapılabilecek bütün şeyleri yaptım Win11 bir de.

Clear Cmos pinlerine temas ettiysen doğru bir şekilde ve durumda BIOS tamamen sıfırlanır. Ve tekrardan sistemi açmaya çalıştığında sistemin bbot etmesi uzun sürebilir hele ki DDR5 bir sisteme sahip isen. Doğru clear cmos ise bilgisayarınızın güç kablosu ile ilişkisi olmadan yani prizden çekili bir şekilde yapılır

Ana kart GİGABYTE H510M K V2

Clear Cmos pinlerine temas ettiysen doğru bir şekilde ve durumda BIOS tamamen sıfırlanır. Ve tekrardan sistemi açmaya çalıştığında sistemin bbot etmesi uzun sürebilir hele ki DDR5 bir sisteme sahip isen. Doğru clear cmos ise bilgisayarınızın güç kablosu ile ilişkisi olmadan yani prizden çekili bir şekilde yapılır
Evet hocam yaptım yani 3-4 dakikaya kadar da ekran gelmedi Ge-Mini bu durumu DP kablonun çözebileceğini söylüyor bazı modellerde bios sıfırlama sonrası HDMİ sinyal alamıyormuş DP ile açılınabiliyormuş sipariş verdim bakalım

Ana kart GİGABYTE H510M K V2

Evet hocam yaptım yani 3-4 dakikaya kadar da ekran gelmedi Ge-Mini bu durumu DP kablonun çözebileceğini söylüyor bazı modellerde bios sıfırlama sonrası HDMİ sinyal alamıyormuş DP ile açılınabiliyormuş sipariş verdim bakalım
Ekrana görüntü gelmediğini varsayalım en azından sistem BOOT aşamasını geçmesi lazım bu aşamayı başarılı bir şekilde geçebiliyor musnuz ?

Ekrana görüntü gelmediğini varsayalım en azından sistem BOOT aşamasını geçmesi lazım bu aşamayı başarılı bir şekilde geçebiliyor musnuz ?
Boot aşaması nasıl oluyor hocam başarılı bir şekilde geçtiğini nasıl anlarım

Secure boot kapalıyken açılıyor mu?
hocam direkt dün o ayarı yaptığımdan beri bilgisayara bir türlü ekran getiremedim HDMİ sinyal yokla karşılaşıyorum