RTX 3080 Anakarta Sığmadı Tavsiye !

Vesselam

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,216
Bütçe
3000
Hali hazırda olan anakartım gigabyte a520m k v2, ama ekran kartı (Evga 3080) ana karttaki usb, audio gibi portları kapatıyor. Kasaya da sığmadığı için gpu kasa da değişeceğim o yüzden olabildiğince uyguna halletmek istiyorum işi hangi kartı önerirsiniz ?

Sistem özellikleri;
EVGA GeForce RTX 3080
R5 5600 + dark freezer x123 duo
Gigabyte A520M-K-V2 AMD AM4 DDR4 Micro ATX
2x16 3200Mhz Kingston furry ram
500GB M2 SSD
250GB SSD
1TB Harddisk
High Power Element Revo ATX 3.1 850W 80+ Bronze PCIe 5.1 ATX

Bence Anakart yerine ekran kartını sat zaten hem çok güç tüketiyor hemde dlls 2 onu satıp yine 2.el 4070 al üstüne temizliğine göre 3-5 koyarsın diye tahmin ediyorum hem çok az güç tüketiyor hem daha üstün hemde kısa anakartınada sığar. 2. ihtimalde daha güncel 5070 sıfır almak fırsatları takip edip 9 taksitli alabilirsin ekran kartın 15 etse kampanyalı 30 a bulsan 15 lazım 15'i 9 taksit dersen aylık 1600 küsür sen bilirsin :)

Bence Anakart yerine ekran kartını sat zaten hem çok güç tüketiyor hemde dlls 2 onu satıp yine 2.el 4070 al üstüne temizliğine göre 3-5 koyarsın diye tahmin ediyorum hem çok az güç tüketiyor hem daha üstün hemde kısa anakartınada sığar. 2. ihtimalde daha güncel 5070 sıfır almak fırsatları takip edip 9 taksitli alabilirsin ekran kartın 15 etse kampanyalı 30 a bulsan 15 lazım 15'i 9 taksit dersen aylık 1600 küsür sen bilirsin :)
Hocam söyledikleriniz mantıklı evet ama ben daha çok kas gücü için rtx3080 aldım daha yeni kendi kartımı takaslayarak. Eft arma squad gibi milsim tarzı oyunlar oynadığım için dlls vb geri planda kalıyor bende, yoksa dediğiniz mantıklı.

Ya bende 3080 almak istiyorum ama bütçem 10-15 arası 2. el olarak alacağım almayayım mı ne diyorsunuz kafam karıştı biraz 😅
ddr5 sistem topluyorum bu arada
ryzen 5 7500f
Colorful BATTLE-AX B650M-WHITE Wifi V15

Ya bende 3080 almak istiyorum ama bütçem 10-15 arası 2. el olarak alacağım almayayım mı ne diyorsunuz kafam karıştı biraz 😅
ryzen 5 7500f
Temizini bulmak zor en azından bakımlı olanını alın test ederek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam söyledikleriniz mantıklı evet ama ben daha çok kas gücü için rtx3080 aldım daha yeni kendi kartımı takaslayarak. Eft arma squad gibi milsim tarzı oyunlar oynadığım için dlls vb geri planda kalıyor bende, yoksa dediğiniz mantıklı.
O zaman kendi anakartınızı satıp daha büyük bir anakart gerekiyor size pek bilgim olmadığı için tavsiye veremiyorum arkadaşlar yardımcı olurlar :) Aklıma sonradan geldi bu ekran kartı aparatları oluyor ya dikey vs kullanmak için ondan alıp ekran kartını anakartınızdaki kablolara değmeyecek şekilde konumlandırabilirsiniz

O zaman kendi anakartınızı satıp daha büyük bir anakart gerekiyor size pek bilgim olmadığı için tavsiye veremiyorum arkadaşlar yardımcı olurlar :) Aklıma sonradan geldi bu ekran kartı aparatları oluyor ya dikey vs kullanmak için ondan alıp ekran kartını anakartınızdaki kablolara değmeyecek şekilde konumlandırabilirsiniz
yerine önerebileceğiniz bir kart var mı

yerine önerebileceğiniz bir kart var mı
Hocam 3080 ile aralarında 3-5 fps oynayan kart 4070 hem o kartın çıkışında mining bitti yani temiz kartlardır. Birde güç tüketimi 200w oldukça düşük dlls teknolojiside cabası ben olsam 4070 bakardım amd de alternatif çok ama satması kolay ilerde satıp güncelleme ihtimali yüksek. Ben o kadar veremem diyorsan taksitli 9060xt 16gb versiyonları olabilir artık sana kalmış.

Hocam 3080 ile aralarında 3-5 fps oynayan kart 4070 hem o kartın çıkışında mining bitti yani temiz kartlardır. Birde güç tüketimi 200w oldukça düşük dlls teknolojiside cabası ben olsam 4070 bakardım amd de alternatif çok ama satması kolay ilerde satıp güncelleme ihtimali yüksek
hocam teşekkür ederim birde 4070lere bakayım

ryzen 5 7500f
4070 bak.

baktım şimdi birazda 4070ler çok pahalı ya bütçemi aşıyor 20-25k dan aşağıya yok

ryzen 5 7500f
valla hocam ben rx6800xt bakıyordum bu denk geldi şansa sıcaklığı iyi, kontrol bandrolü üstünde olunca rx7600 üstüne 4.5k verip aldım

hocam mantıklıymış eğer mümkünse bakacağım kasayı da değişmem gerekmeyebilir eğer olursa

4070 ile 3080 denk kas gücü olarak. Ayrıca 4070 de dlss 4.5 daha az fps götürüyor daha yeni nesil olduğu için. 2000 ve 3000 de bir şey eksikti unuttum daha fazla FPS düşüyor.
16443.webp

4070 ile 3080 denk kas gücü olarak. Ayrıca 4070 de dlss 4.5 daha az fps götürüyor daha yeni nesil olduğu için. 2000 ve 3000 de bir şey eksikti unuttum daha fazla FPS düşüyor.
Alıntıyı görüntüle
Doğrudur hocam ama yine fiyat durumu devreye giriyor. aralarında sanırım 2. elde ort 7-8k oynuyor. Benim durum için 3080 daha mantıklı kaçıyor fiyat farkından dolayı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,691
Üyeler
201,005
Son üye
feyza123

Geri