Kırık Obp Ne Kadar Geri Atar

Reaksiyon skoru
0
beyler 2.mezun senem sözelden giricem obp 62 şöyle bir şey yaşanır mı özel eğitim istiyorum

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-08-08 230206.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-08 230206.webp
    29.4 KB · Hit: 47
2. Mezun senen olduğuna göre obp kırık degil. Bu kadar atmaz seninki 10-12k falan olur.

Kırık obp işi çok saçma.Herkesin üniversite değiştirme hakkı eşit olmalıdır zaten 60 70 sene ömrümüz var bir de bu kısıtlamalara takılıyoruz.

Kırık obp işi çok saçma.Herkesin üniversite değiştirme hakkı eşit olmalıdır zaten 60 70 sene ömrümüz var bir de bu kısıtlamalara takılıyoruz.
Çok mantıklı bir uygulama bence. Sınava tekrar hazırlanmak isteyen veya kararsız kalan biri tercih yapıp gerçekten o sene yerleşip üniversite okumak isteyen birinin kontenjanını işgal ediyor sonuçta. Sistem de eğer kontenjanı işgal edersen sonraki sınava girmen durumunda OBP ni kırıyor. Öğrenciler düzgün ve net kararlar versin diye yapılan bir sistem.

Üniversite değiştirmek için sınava tekrar girmen de gerekmiyor ayrıca, eski sınav sonucunla yatay geçiş yapabiliyorsun. Ben o puanımı beğenmedim diyen biri de baştan mezuna kalacaktı tercih yapmayacaktı bu kadar basit.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

beyler 2.mezun senem sözelden giricem obp 62 şöyle bir şey yaşanır mı özel eğitim istiyorum
Kaç bine girmeye çalışıyorsun ki? Bir de senin OBP gerçekten kırık mı yoksa 62 düşük diye mi öyle dedin?

Hedeflediğin sıralama resimdeki gibi ilk 4 bin falansa baya geri atar, daha yukarılarda daha az etkiler.

Son düzenleme:
Çok mantıklı bir uygulama bence. Sınava tekrar hazırlanmak isteyen veya kararsız kalan biri tercih yapıp gerçekten o sene yerleşip üniversite okumak isteyen birinin kontenjanını işgal ediyor sonuçta. Sistem de eğer kontenjanı işgal edersen sonraki sınava girmen durumunda OBP ni kırıyor. Öğrenciler düzgün ve net kararlar versin diye yapılan bir sistem.

Üniversite değiştirmek için sınava tekrar girmen de gerekmiyor ayrıca, eski sınav sonucunla yatay geçiş yapabiliyorsun. Ben o puanımı beğenmedim diyen biri de baştan mezuna kalacaktı tercih yapmayacaktı bu kadar basit.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaç bine girmeye çalışıyorsun ki? Bir de senin OBP gerçekten kırık mı yoksa 62 düşük diye mi öyle dedin?
yani ben size katılıyorum ama maddi durumlar, aile baskısı, askerlik yüzünden de mezuna kalamayan ve gidip orada çalışıp tekrar sınava giren insanlarda vardır. Ben mesela öyle baskı görüyorum ki saçlarım bembeyaz oldu stresten. en azından 2027 sınavına girebilmek için inşaatta çalışıyorum böylece kitap+deneme+yol+günlük yiyecek masrafları için para çıkarmaya çalışıyorum ve bilgisayarımı olduğundan düşük fiyata satıyorum. Onun dışında ablam ben daha ders çalışamam diyip saçma bir bölüme gitti 2 arkadaşım 1 milyon sıralama ile ben zaten ders çalışamıyorum diyip saçma sapan bölümlere gitti ki şuan pişmanlar. Evden kurtulmak üniversiteye gezmeye dizi film izlemek ve rahat takılmak için gidenler de var bu anlattıklarım için söylediklerinde haklısın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,233,141
Üyeler
201,128
Son üye
GaddarKerim1

Geri