- Reaksiyon skoru
- 0
Ea mi sözel miydi birisi hatırlamıyorum 20 küsür yapmıştı 72 ye attıbeyler 2.mezun senem sözelden giricem obp 62 şöyle bir şey yaşanır mı özel eğitim istiyorum
valla sana şunu diyeyim arkadaşım 99,923 obp ile 67 bin yaparak geçen sene istinye de Dil ve Konuşma Terapisi (Burslu) kazandı , bu sene obp siz 73 bin yaptı , obp li 126 bin e attı ve hala tıp okumak istiyor seneye bir daha gircek iyi düşünbeyler 2.mezun senem sözelden giricem obp 62 şöyle bir şey yaşanır mı özel eğitim istiyorum
Çok mantıklı bir uygulama bence. Sınava tekrar hazırlanmak isteyen veya kararsız kalan biri tercih yapıp gerçekten o sene yerleşip üniversite okumak isteyen birinin kontenjanını işgal ediyor sonuçta. Sistem de eğer kontenjanı işgal edersen sonraki sınava girmen durumunda OBP ni kırıyor. Öğrenciler düzgün ve net kararlar versin diye yapılan bir sistem.Kırık obp işi çok saçma.Herkesin üniversite değiştirme hakkı eşit olmalıdır zaten 60 70 sene ömrümüz var bir de bu kısıtlamalara takılıyoruz.
Kaç bine girmeye çalışıyorsun ki? Bir de senin OBP gerçekten kırık mı yoksa 62 düşük diye mi öyle dedin?beyler 2.mezun senem sözelden giricem obp 62 şöyle bir şey yaşanır mı özel eğitim istiyorum
yani ben size katılıyorum ama maddi durumlar, aile baskısı, askerlik yüzünden de mezuna kalamayan ve gidip orada çalışıp tekrar sınava giren insanlarda vardır. Ben mesela öyle baskı görüyorum ki saçlarım bembeyaz oldu stresten. en azından 2027 sınavına girebilmek için inşaatta çalışıyorum böylece kitap+deneme+yol+günlük yiyecek masrafları için para çıkarmaya çalışıyorum ve bilgisayarımı olduğundan düşük fiyata satıyorum. Onun dışında ablam ben daha ders çalışamam diyip saçma bir bölüme gitti 2 arkadaşım 1 milyon sıralama ile ben zaten ders çalışamıyorum diyip saçma sapan bölümlere gitti ki şuan pişmanlar. Evden kurtulmak üniversiteye gezmeye dizi film izlemek ve rahat takılmak için gidenler de var bu anlattıklarım için söylediklerinde haklısınÇok mantıklı bir uygulama bence. Sınava tekrar hazırlanmak isteyen veya kararsız kalan biri tercih yapıp gerçekten o sene yerleşip üniversite okumak isteyen birinin kontenjanını işgal ediyor sonuçta. Sistem de eğer kontenjanı işgal edersen sonraki sınava girmen durumunda OBP ni kırıyor. Öğrenciler düzgün ve net kararlar versin diye yapılan bir sistem.
Üniversite değiştirmek için sınava tekrar girmen de gerekmiyor ayrıca, eski sınav sonucunla yatay geçiş yapabiliyorsun. Ben o puanımı beğenmedim diyen biri de baştan mezuna kalacaktı tercih yapmayacaktı bu kadar basit.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kaç bine girmeye çalışıyorsun ki? Bir de senin OBP gerçekten kırık mı yoksa 62 düşük diye mi öyle dedin?