İlişki İstemiyorum Dedikten Sonra Sevgili Yapılması Aldatmak Olur Mu?

Sefa46

80+
Reaksiyon skoru
1
Şimdi kendinizi benim yerime bir koyun. Kızla ailevi nedenlerden ötürü mecburen ayrılmışsınız ve arkadaş kalmaya devam ediyorsunuz. Sonra o bir gün arkadaşları arasında olan birtakım olaylar sonucu geçmişindeki herkesi sildiğini, artık bir ilişki istemediğini ve yeni bir sayfa açtığını, bu yüzden sizinle olan arkadaşlık bağını bile koparmak ve konuşmamak istiyor. Siz de tabii zorlamıyorsunuz; nasıl istersen öyle olsun diyorsunuz ve 2 hafta sonra başkası ile sevgili olduğunu görüyorsunuz. Bu aldatmak mı olur? Farklı bakış açıları ile değerlendirilebilecek bir soruya benziyor ama bana göre cevap evet, aldatmak olur.

Bir kesim "o seninle zaten arkadaşmış, sevgili değil; o yüzden yeni bir ilişkiye başlaması aldatmak olmaz" diyebilir.
Diğer bir kesim de "ilişki istemediğini belirtip senden kopup başka birine gitmiş, aldatmak olur" diyebilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? 2 ay sevgili kaldık, kalan 5 ay arkadaştık ama ben her an yanında oldum, her zaman destek oldum. Çok çok kısaca söylemek gerekirse gerçek anlamda kendimden çok onun için çabaladım; sırf tek hissetmesin, iyi olsun diye. Laf olsun diye demiyorum, gerçekten öyle yaptım. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba?

Şimdi kendinizi benim yerime bir koyun. Kızla ailevi nedenlerden ötürü mecburen ayrılmışsınız ve arkadaş kalmaya devam ediyorsunuz. Sonra o bir gün arkadaşları arasında olan birtakım olaylar sonucu geçmişindeki herkesi sildiğini, artık bir ilişki istemediğini ve yeni bir sayfa açtığını, bu yüzden sizinle olan arkadaşlık bağını bile koparmak ve konuşmamak istiyor. Siz de tabii zorlamıyorsunuz; nasıl istersen öyle olsun diyorsunuz ve 2 hafta sonra başkası ile sevgili olduğunu görüyorsunuz. Bu aldatmak mı olur? Farklı bakış açıları ile değerlendirilebilecek bir soruya benziyor ama bana göre cevap evet, aldatmak olur.

Bir kesim "o seninle zaten arkadaşmış, sevgili değil; o yüzden yeni bir ilişkiye başlaması aldatmak olmaz" diyebilir.
Diğer bir kesim de "ilişki istemediğini belirtip senden kopup başka birine gitmiş, aldatmak olur" diyebilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? 2 ay sevgili kaldık, kalan 5 ay arkadaştık ama ben her an yanında oldum, her zaman destek oldum. Çok çok kısaca söylemek gerekirse gerçek anlamda kendimden çok onun için çabaladım; sırf tek hissetmesin, iyi olsun diye. Laf olsun diye demiyorum, gerçekten öyle yaptım. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba?
Aldatmak değilde yani ayıp etmiş hocam boşver

bende şunu anlamıyorum ayrıldıktan sonra nasıl arkadaş kalabiliyorsunuz hemde senin anlatımına gore samimide senin tavırda garip bana hocam

Kardeşim karşıda ki kişi çoktan bitirmiş ve seni uzaklaştırmak için bahane uydurmuş. Sonrada ilk bulduğu ile sevgili olmuş. Ama sana burada bir detay söylemek istiyorum. Ya bu kişi o sevgili olduğu kişi seninle ilişkisi varken kurup sonra seni bıraktıktan sonra onunla resmi olarak ilişkiye başladıysa??? Senin anlattığın şekilde aldatmak olmaz ama benim son teorim doğru olursa aldatmak sayılır.

Ya şu sevgiliydik ayrıldık arkadaş kaldık muhabbeti kadar utanç verici birsey yok ya. Muhtemelen alınacaksın ama bir ilişkide ayrılalım/ara verelim arkadaş kalalim teklifini yapan kişi esnek bir duruma geçip seni boynuzlamak istiyordur. Seninle sevgili gibi takılır ismi arkadaş olur ama herkesle sevgili gibi takılır. Sanki devlet yasalarını kılıfına uydurur gibi ilişkileri kılıfına uydurmuslar. Senin meseleye gelirsek kız seni aldatmamış. Senden ayrılmış sana ilişki istemiyorum demiş olabilir sana ant içmemiş ki bugün böyle düşünür yarın farklı düşünür. Senin hatan arkadaş kalmakta. Ya birliktesinizdir ya değilsinizdir. Sonucunda ne bekliyordun ki elbet başka biriyle çıkacakti bunu görmek için arkadaş kalmışsın.

Etik değil sadece

sorun sende kardeş, 5 ay niye peşinden koştun senden ayrıldığı noktada bitmiştir iş

Yani burda bir aldatma yok kız açıkça senden sıkılmış ve seni cepte görmüş muhtemelen o yüzden senden ayrılmış ve seni kırmamak için yada seni cepte tutmak için senle arkadaş kalmış sonra yeni birini bulunca seni şutlamış

Ayrıca Arkadaş kalalım olayına inan mı var ya ? Hatta bence kız arkadaşlığı bitirerek sana iyilik bile yapmış , sözde modern insan adı altında boynuzlamaktan başka bir şey değil yani senden ayrıldıktan sonra başkasıyla senle arkadaşlık yaparken sevgili olsa ne hissedecektin ? veya düşün senin kız arkadaşın eski sevgilisiyle arkadaş olsa nasıl hissederdin ? Bunun boynuzlamaktan pekte bir farkı yok ki ama işte modernlik adı altında beyi leriniz yıkanmış sizlerin

Ayrıca ayrıldıktan sonra arkadaş kalmak yerine tamamen bitirseydin o kızın sana geri dönme olasılığı %50-60 falan dı ama arkadaş kalınca %-5 falan oluyor çünkü cepte zaten algısı veriyorsun vs……

Ne diyim bir an önce şu ergenlikten çıkın ve az büyüyün ve aklınızı kullanın yani şu konudan 18 veya daha küçük olduğuna eminim takma böyle şeyleri kardeşim hayatta daha önemli şeyler var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,232,878
Üyeler
201,061
Son üye
randomacc

Geri