Gta Vice City Next Gen Edition Virüs Uyarısı

Reaksiyon skoru
94
Merhaba arkadaşlar,
GTA Vice City Next Gen Edition modunu indirdim ve oyunun klasöründeki dosyaları VirusTotal üzerinde tarattığımda zararlı yazılım uyarıları aldım.
Özellikle şu dosyalar güvenlik taramasında virüslü/riskli olarak bayraklanıyor:
vcNElaunch.exe(veya vcNElaunchfuckT2.exe)
d3d9.dll
dsound.dll
LaunchGTAIV.exe
paul.dll
rld.dll
(VirusTotal tarama sonucunun ekran görüntüsünü de ekte paylaşıyorum.)
Hem GTA IV hem de GTA Vice City oyunlarına kütüphanemde orijinal olarak sahibim. Amacım korsan oynamak değil, sadece bu modu deneyimlemek. Ancak bu kadar fazla sistem dosyasında ve launcher'da virüs uyarısı çıkması kafamı karıştırdı.
Bu dosyaların (özellikle rld.dll, dsound.dll ve launcher'ın) virüslü çıkması modun crack/bypass yapısından kaynaklı bir yanlış alarm (false positive) mıdır, yoksa sisteme gerçekten zararlı bulaşma riski var mı?
Bu modu kurup inceleyen veya tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-08-09 112034.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-09 112034.webp
    70.4 KB · Hit: 21
  • Ekran görüntüsü 2026-08-09 112113.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-09 112113.webp
    33.7 KB · Hit: 19
  • Ekran görüntüsü 2026-08-09 112132.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-09 112132.webp
    26.2 KB · Hit: 15
  • Ekran görüntüsü 2026-08-09 112151.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-09 112151.webp
    53.7 KB · Hit: 12
  • Ekran görüntüsü 2026-08-09 112204.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-09 112204.webp
    36 KB · Hit: 10
  • Ekran görüntüsü 2026-08-09 112236.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-09 112236.webp
    60.1 KB · Hit: 19
Mod değil direkt oyun aslında bu, gta 4 ve vice city'ye ihtiyaç yok. Virüs olayı nereden indirdiğinize bağlı. İlk paylaşılan yerden indirmek lazımdı ancak o da telif yedi, başka sitelerdeki dosyalar virüslü olabilir veya oyun zaten kırık olarak paylaşıldığı için antivirüsler virüs olarak da algılayabiliyor.

Mod değil direkt oyun aslında bu, gta 4 ve vice city'ye ihtiyaç yok. Virüs olayı nereden indirdiğinize bağlı. İlk paylaşılan yerden indirmek lazımdı ancak o da telif yedi, başka sitelerdeki dosyalar virüslü olabilir veya oyun zaten kırık olarak paylaşıldığı için antivirüsler virüs olarak da algılayabiliyor.
Teşekkür ederim. Modu GTA 4'ün üzerine kurmadım; Oyun Indir VIP sitesinden indirdim, orijinal linkini bulamadım.

Merhaba arkadaşlar,
GTA Vice City Next Gen Edition modunu indirdim ve oyunun klasöründeki dosyaları VirusTotal üzerinde tarattığımda zararlı yazılım uyarıları aldım.
Özellikle şu dosyalar güvenlik taramasında virüslü/riskli olarak bayraklanıyor:
vcNElaunch.exe(veya vcNElaunchfuckT2.exe)
d3d9.dll
dsound.dll
LaunchGTAIV.exe
paul.dll
rld.dll
(VirusTotal tarama sonucunun ekran görüntüsünü de ekte paylaşıyorum.)
Hem GTA IV hem de GTA Vice City oyunlarına kütüphanemde orijinal olarak sahibim. Amacım korsan oynamak değil, sadece bu modu deneyimlemek. Ancak bu kadar fazla sistem dosyasında ve launcher'da virüs uyarısı çıkması kafamı karıştırdı.
Bu dosyaların (özellikle rld.dll, dsound.dll ve launcher'ın) virüslü çıkması modun crack/bypass yapısından kaynaklı bir yanlış alarm (false positive) mıdır, yoksa sisteme gerçekten zararlı bulaşma riski var mı?
Bu modu kurup inceleyen veya tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
Netflixin varsa netflixden indirsene kral virüs sokma bosuna

next gen gta 4 aslında ama vice city modlu ve vice citydeki her şey var.
GTA 4 motorunda vice city bu oyun, definite edition dan bence daha iyi ama biraz kusurları var tabi
Baktım da biraz gta vice city ile alakası kalmamıski oyunun. Yürüyüs sekli bile değismis vice citynin ikonikliğini almis gibi biraz. Kişisel görüsüm kisiden kisiye degisebilir.

Geri