50.000 TL Altına YouTube + Oyun/Yayın İçin Sistem Toplasanız Ne Toplardınız?

xgenzotr

80+
Reaksiyon skoru
26
Selam arkadaşlar,

YouTube için içerik üretmeye başlayacağım. Aynı bilgisayarda hem oyun oynayıp hem kayıt/yayın almak, gerektiğinde de video düzenlemek istiyorum.

Bütçem maksimum 50.000 TL. Mümkünse bütçenin tamamını da sırf harcamış olmak için harcamak istemiyorum, F/P önemli.

Monitör ve çevre birimleri hariç sadece kasa düşünüyorum.

Önceliklerim:

• Oyunlarda yüksek FPS
  • OBS ile yayın/kayıt sırasında performansın çok düşmemesi
  • Premiere / DaVinci Resolve tarzı programlarda üzmemesi
  • İleride RAM/SSD vb. yükseltmeye açık olması
  • Isınma ve kronik problem çıkarmaması
AMD/NVIDIA veya Intel/AMD takıntım yok. Bu paraya gerçekten en mantıklı neyse onu almak istiyorum.

Siz bugün 50.000 TL cebinizde olsa YouTube + oyun/yayın için nasıl bir sistem toplardınız?

Özellikle 4060 Ti / 5060 / 5060 Ti / AMD tarafında alternatifler arasında hangisine yönelirdiniz merak ediyorum.

Hazır sistem linki de olur, tek tek parça önerisi de olur.

Vatan bilgisayar genelde bayramlarda ve özel günlerde 55k civarına 5070&245kf işlemcilis sitem veriyor. Ramazan bayramı, 23 nisan, karne günü hepsinde yaptılar. Ben olsam bir ümit onu beklerdim.

50k az para, 2. Ele yönel bence.
Bütçeyi Yükseltebilirim 75K bandına
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vatan bilgisayar genelde bayramlarda ve özel günlerde 55k civarına 5070&245kf işlemcilis sitem veriyor. Ramazan bayramı, 23 nisan, karne günü hepsinde yaptılar. Ben olsam bir ümit onu beklerdim.
Tahmini ne zaman gelir çünkü ilerleyen günlerde bazı elektronik ürünlere zam geleceği konuşulunuyor.

Son düzenleme:

Tahmini ne zaman gelir çünkü ilerleyen günlerde bazı elektronik ürünlere zam geleceği konuşulunuyor.
evet zam bu ay içinde gelecek ekran kartlarına zaten pahalı ve anakartlara bence bekleme derim ben 2.elde 70bin lira bandında benim kendi gördüğüm 3 4 tane rtx 5070 7800x3d 32gb ddr5 ilana koyan gördüm 75k ya bakabilirsiniz bence

hocam siz iyi misnizi 70 bin tl bütçede 5060 ne tam olarak https://www.gamegaraj.com/product-custom/oem-paketler/holiday-rtx5070/ daha ucuza daha iyi bir sistem tek - işlemci ve ramler daha iyi olabilir belki

Selam arkadaşlar,

YouTube için içerik üretmeye başlayacağım. Aynı bilgisayarda hem oyun oynayıp hem kayıt/yayın almak, gerektiğinde de video düzenlemek istiyorum.

Bütçem maksimum 50.000 TL. Mümkünse bütçenin tamamını da sırf harcamış olmak için harcamak istemiyorum, F/P önemli.

Monitör ve çevre birimleri hariç sadece kasa düşünüyorum.

Önceliklerim:

• Oyunlarda yüksek FPS
  • OBS ile yayın/kayıt sırasında performansın çok düşmemesi
  • Premiere / DaVinci Resolve tarzı programlarda üzmemesi
  • İleride RAM/SSD vb. yükseltmeye açık olması
  • Isınma ve kronik problem çıkarmaması
AMD/NVIDIA veya Intel/AMD takıntım yok. Bu paraya gerçekten en mantıklı neyse onu almak istiyorum.

Siz bugün 50.000 TL cebinizde olsa YouTube + oyun/yayın için nasıl bir sistem toplardınız?

Özellikle 4060 Ti / 5060 / 5060 Ti / AMD tarafında alternatifler arasında hangisine yönelirdiniz merak ediyorum.

Hazır sistem linki de olur, tek tek parça önerisi de olur.
normalde rx 9070 xt filan önerebilirimi ama yayın gibi işlerde pek iyi sayılmaz amd tarafı o yüzden tek seçenek nvidia

30 ağustos

32 ve 16 gb vram olsa nasıl bişi olur

hocam siz iyi misnizi 70 bin tl bütçede 5060 ne tam olarak https://www.gamegaraj.com/product-custom/oem-paketler/holiday-rtx5070/ daha ucuza daha iyi bir sistem tek - işlemci ve ramler daha iyi olabilir belki

normalde rx 9070 xt filan önerebilirimi ama yayın gibi işlerde pek iyi sayılmaz amd tarafı o yüzden tek seçenek nvidia

teşekkür ederim bakınacağım muhtemelen biraz daha

teşekkür ederim

Bende 60 k bandında yeni sistem toplamayı istiyorum bu ay sonu almayı planlıyorum. İndirim için sadece vatanı beklemek mantıklı mı incehesap her cuma akşamı indirim yapıyor ordaki sistemlerden uyguna düşürülürse 30 ağustosu beklemeye gerek var mı amd işlemcili msi ekran kartlı sistem toplamak istiyorum

Bende 60 k bandında yeni sistem toplamayı istiyorum bu ay sonu almayı planlıyorum. İndirim için sadece vatanı beklemek mantıklı mı incehesap her cuma akşamı indirim yapıyor ordaki sistemlerden uyguna düşürülürse 30 ağustosu beklemeye gerek var mı amd işlemcili msi ekran kartlı sistem toplamak istiyorum
55k civarı 5070 + Ryzen 5 9600X veya ryzen 7 9700X veya ultra 5 245kf sistem nerede bulursan kaçırma dostum. Şu sıralar ram ve ssdlerde bazı firmalar adı sanı duyulmamış ürünleri satıyor onları bence alma ucuz olacak diye, ömrü kısa olur.

55k civarı 5070 + Ryzen 5 9600X veya ryzen 7 9700X veya ultra 5 245kf sistem nerede bulursan kaçırma dostum. Şu sıralar ram ve ssdlerde bazı firmalar adı sanı duyulmamış ürünleri satıyor onları bence alma ucuz olacak diye, ömrü kısa olur.
obs , render felan da yapılacak acaba amd bu taradı iyi mi destekler mi

İntel + nvd düşünüyorum ama pahalı kaçıyor ve işlemci soket değişimi oluyor her geçen sene Lga 'yı değişti diye biliyorum amd ise am5 den devam ediyor tüm seri kararsız kaldım gerçekten

obs , render felan da yapılacak acaba amd bu taradı iyi mi destekler mi

İntel + nvd düşünüyorum ama pahalı kaçıyor ve işlemci soket değişimi oluyor her geçen sene Lga 'yı değişti diye biliyorum amd ise am5 den devam ediyor tüm seri kararsız kaldım gerçekten
hocam ben ana bileşenleri yükseltme vaadiyle bilgisayar dizmeyi mantıklı buluyorum. atıyorum ram 16 16 alacağına 32 tek alırsın seneye bir 32 daha alırsın buna eyvallah. ama işlemci anakart ekran kartı bunlar bence en baştan düzgün alınmalı. anakartı sök tak bir eziyet zaten. veya diyelim ki ekran kartını yükselteceksin 5070 aldın, mantık çerçevesinde 3 sene sonra yükseltirsin 3 sene sonra da 6070 veya o zaman ne varsa onu alırsın tutup 5070ti almazsın. keza işlemci de öyle alıyım önümüzdeki ay yükseltirim çok saçma zaten TOPLAMA bu bilgisayarlar. Yani sen önümüzdeki ay yükseltirim diye ihtiyacın olmayan bişeyi alıp küresel ekonomiye katkıda bulunursun sadece, bi manası yok. bu ay bütçen ekran kartı ile ssd ye yetiyorsa onları al önümüzdeki al İŞİNİ GÖRECEK işlemiciyi al. çünkü 5070 ekran kartı sıfırı en az 30 lira ama sahibinden'de 25 civarına gidiyor, yani önümüzdeki ay yükseltmesi hesabında kafadan zararın olacak.

Geri