Ups Cihazı Kesin Alınmalımı ve Öneri

Reaksiyon skoru
0
Merhaba

Eşime ve kendime RTX5070 li bir sistem aldım. Araştırma yaparken ups diye bir cihaz gördüm. Elektrik kesintilerinde kasaları koruyormuş. Bu cihazı almam şart mıdır? Birde ben bir ups cihazı alsam 2 bilgisayarıda bağlayabilir miyim? Eğer şartsa uygun fiyatlı Ups cihazı önerirseniz sevinirim

Sistem özelliklerimizi fotoğraf olarak ekliyorum 2 sistemde aynı özellikte.

Ekler

• IMG_5321.webp
    IMG_5321.webp
    111.6 KB · Hit: 22
UPS yani kesintisiz güç kaynağı, bir elektrik kesintisi durumunda devreye giren ve cihazı bir süre daha çalıştırabilmenizi ve güvenli bir şekilde kapatabilmenizi sağlar. Cihazın aniden kapanması teoride bazı bileşenlere zarar verebilir ama yıl olmuş 2026 bunu ne yaşadım ne yaşayan gördüm. Elektrik gider, cihaz kapanır, elektrik gelir, geri açarsınız. Sadece o an açık olan mesela bir dosya varsa kaydedememiş olursunuz hepsi bu. Eğer bu sizin için önemsizse hiç gerek yok. Akım koruma tarafında uygun fiyatlı UPS'lerden pek bir koruma beklememek lazım zira burada top güç kaynağı ve priz tarafında. Kasanızın güç kaynağına güvenemiyorsanız ve elektrik tesisatınız da çok güven vermiyorsa bir akım korumalı priz işinizi görür.

UPS yani kesintisiz güç kaynağı, bir elektrik kesintisi durumunda devreye giren ve cihazı bir süre daha çalıştırabilmenizi ve güvenli bir şekilde kapatabilmenizi sağlar. Cihazın aniden kapanması teoride bazı bileşenlere zarar verebilir ama yıl olmuş 2026 bunu ne yaşadım ne yaşayan gördüm. Elektrik gider, cihaz kapanır, elektrik gelir, geri açarsınız. Sadece o an açık olan mesela bir dosya varsa kaydedememiş olursunuz hepsi bu. Eğer bu sizin için önemsizse hiç gerek yok. Akım koruma tarafında uygun fiyatlı UPS'lerden pek bir koruma beklememek lazım zira burada top güç kaynağı ve priz tarafında. Kasanızın güç kaynağına güvenemiyorsanız ve elektrik tesisatınız da çok güven vermiyorsa bir akım korumalı priz işinizi görür.
Akım korumalı priz kullanıyorum. Bende senelerdir pc kullanıyorum kaç defa elektrik gitti ama böyle bir sorun yaşamadım. Bugün bir yayıncının elektriği gitti sonrasında kasasının açılmadığını söylediği hikaye paylaşmış. Oradan araştırmak aklıma geldi. Teşekkürler bilgilendirme için, sistem biraz pahalı olunca tedirgin olmuştum.

Akım korumalı priz kullanıyorum. Bende senelerdir pc kullanıyorum kaç defa elektrik gitti ama böyle bir sorun yaşamadım. Bugün bir yayıncının elektriği gitti sonrasında kasasının açılmadığını söylediği hikaye paylaşmış. Oradan araştırmak aklıma geldi. Teşekkürler bilgilendirme için, sistem biraz pahalı olunca tedirgin olmuştum.
2 sistem birbirine yakın duracaksa iki sistemi de en azından 30-60 saniye açık tutabilecek uygun fiyatlı bir model bakabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede sık sık kesinti oluyorsa her seferinde bu stresi yaşamamak için değebilir belki.

Merhaba

Eşime ve kendime RTX5070 li bir sistem aldım. Araştırma yaparken ups diye bir cihaz gördüm. Elektrik kesintilerinde kasaları koruyormuş. Bu cihazı almam şart mıdır? Birde ben bir ups cihazı alsam 2 bilgisayarıda bağlayabilir miyim? Eğer şartsa uygun fiyatlı Ups cihazı önerirseniz sevinirim

4 5 yıldır akım korumalı bir priz bile olmadan pc yi kullanıyorum hiç sıkıntı olmadı elektrik gidiyor ara sıra ama kesin bir şey olmaz diyemeyiz .

Kesinlikle alınmalı bunu yeni telefon alırsın kırılmaz cam takarsın öyle düşün. Birsey olacağından değilde olursa için rahat etsin. Bende inat ettim 2 aydır kırılmaz cam takmıyorum kılıf takmıyorum geçen hafif bir darbe aldı ekran kırıldı. Bundan sonra ömür boyu kırılmaz cam takarım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4 5 yıldır akım korumalı bir priz bile olmadan pc yi kullanıyorum hiç sıkıntı olmadı elektrik gidiyor ara sıra ama kesin bir şey olmaz diyemeyiz .
Bende kullanmıyorum ama 5070 li bir sistemi garantiye almak lazım.

Akım korumalı prizlerin çoğu tek seferlik koruma sağlıyor. Bi ara çok fazla voltaj regülatörü kullanın diyen gördüm ama tam bilmiyorum. İstersen bunları da araştır.

Alacağın UPS'in modeline/markasına/özelliklerine göre kaç cihaz bağlayabileceğin değişir. Çift beslemeli UPS alırsan iki fişle ayrı kasaları beslersin. Daha çabuk tükenir ama güvenle kapatmak veya projeleri kaydetmek için yeterli olur.

İki kasanın toplam psu gücü x 0.6 formülüne göre UPS bakmanı öneririm. 1000VA bir UPS anca 600 Watt güç verebiliyor. Tam yükte bile çoğu zaman bu kapasitenin altında kalıyoruz ama aklında bulunsun. (PSU'nun sessiz çalışması için)

Ben manyadım, birebir aynı kullanım Watt'ını hesaplamak istiyorum dersen watt hesaplayıcılar var:
https://pc-builds.com/tr/power-supply-calculator/
https://tr.msi.com/power-supply-calculator
https://hangisialinmali.com/araclar/psu-hesaplama/

Merhaba

sürekli regülatör olması için online ups lazım yani boşver.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

her gün elektrik gitmiyorsa gerek yok

Eğer sürekli elektrik kesiliyor yada voltaj düşüyorsa UPS alman lazım ama bu tür sıkıntılar yaşamıyorsan gerek yok sayılır. Kaliteli güç kaynaklarında yeteri kadar koruma zaten mevcut. Problem yaşama şansın çok düşük bir anlamda.

Bundan 2 sene önce İznir'de büyük bir fırtına olmuştu ve 5 gün elektriksiz kalmıştık. Elektrikler sürekli gidip geldi ve voltaj sürekli düştü burada. Bizim evdeki televizyon bozuldu sadece ama bilgisayar dahil tüm elektronik parçalara bir zarar gelmemişti.

Merhaba

9-10kya ups yerine psu değişsen daha iyi olur sanki
artan paranın biraz daha üstüne koyar ram de alırsın diyecektim 2 sistemmiş artmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,287
Üyeler
201,168
Son üye
muhammed555

Geri