RX 9070 XT 4k Oynatır mı?

9070xt 4k oynatıyor arkadaşlar 9070 te 4k oynatıyor

4k 80 average
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yükseltme yapılmadan yapılmış testler.

Yükseltme ile 100 fps barajı rahat geçilir

Ekler

• 1000119846.webp
    1000119846.webp
    117.2 KB · Hit: 7
Aman taş devrine gitmeyin!! Siz bu arkadaşı ciddiye almayın performans modu bile 2kdan daha iyi duracak tır
Doğru bu arada 4k da DLSS performans 2k native den daha iyi gözüküyor kendim hem 2k hem de 4k da denedim. DLSS 1080p de fazla bozarken 2k da biraz bozuyor ancak 4k da neredeyse anlasılmıyor.

4k monitör alıyorsan ve kartın 5090 degilde 5070ti ise monitörün ömrü en fazla 2 senedir. Ve bu 2 senede tam konforla ucu ucuna oynarsın hatta oynayamazsın bile. 4k şakaya gelmez
2K çözünürlükte rahat seni ultra ayarlarda 4-5 sene götürür kendim de kullanıyorum zaten tam ideal 2K kartı 4K da akıcı oynamak için 5080 e girmek lazim.
4070 ti super'i 4k da kullanıyorum akıcı. Ps5 gücüde belli su an cıkan oyunlar Ps5 cıkmak zorunda. Hatta ps6 cıksa bile muhtemelen bir süre daha Ps5 oyun cıkacaktır. Ayrıca ram krizi, Ssd, gpu krizi vs varken hatta aoc maliyetlerden ötürü çinde monitörlere bile zam yapmış. Ps6 kısa vadede gelmez. Gelse bile Ps5 bir süre daha dominant olur. Muhtemelen 2032-2033 ye kadar Ps5 oyun cıkmaya devam eder. Dünyada kriz varken Ps6 odaklanmaz oyun yapımcıları. Kime satacaklar oyunları? Oynayan kitlenin en fazla 5060 ekran kartı veya Ps5 i falan var. Optimize etmek zorundalar. Steam donanım anketi belli. Bu artışlardan sonra ekran kartları ertelendi 1 sene sonra çıksa bile ki zannetmiyorum fahiş fiyatta kimse almaz.

Ps5 4k oynattığı yerde 9070xt hayli hayli oynatır. Ps5 ultra ayarlarda oynatmıyor siz de Path racing ile oynamak zorunda değilsiniz. Kendim 2k ultra ile 4k optimize ayarları kıyasladım 4k performans modu + optimize ayarlar daha fazla fps verip daha iyi gözüküyor. Yıl 2010 değil oyunların yansıma, doku, gölge vb detay seviyesi kalitesi arttı. Şu an optimize ayarları kullanmak ortalama %20 performans artışı sağlıyor göründeki bozulmada minimal. Cyberpunk gibi oyunlarda pt cok fark ediyor doğru ancak toplasan 10 tane oyun vardır böyle. Halbuki 4k ekranda her oyunu 4k oynamak varken 10 tane oyunu pt ile oynamasamda olur.

DLSS 1080p veya 2k da calıstıgı gibi görüntüyü 4k da gözle görülür şekilde bozmuyor. Zaten 2k gecenler fark etmiştir 1080p ye kıyasla dlss in daha daha az görüntüyü bozduğunu. 4k da cok cok iyi calısıyor.

Eğer ps6 ve rtx 6000 cıksaydı krizler olmasaydı 2030 a kadar götürürdü. Ancak krizlerden sonra 500 dolar rame veya 1000 dolar ekran kartına cogu kisi vermez. Ps6 1000 dolar üstü olacak muhtemelen. Alım sayısı azaldıgı icin pazarın büyük bir kısmı rtx 5000 ve Ps5 ile sınırlı olacak. GTA 6 da Ps5 cıkıcak unutmayın

Son düzenleme:
9060XT ile bir hafta kadar 4k TV de oyun oynadım, frame gen, FSR 4.1 modları çok iyi çalışıyor. 9070XT ile sıkıntı çekileceğini sanmam. Her oyunda dümdüz native 4k 144fps beklentin yoksa tatmin eder diye düşünüyorum.

Gayet oynatır kanka eğer tatmin olmazsan AFMF de açabilirsin bildiğin ikiye katlıyor FPS yi

4070 ti super'i 4k da kullanıyorum akıcı.
4k ekranını kaç inç olarak tercih ettin?

Aslında ben eskiye göre yorum yaptım. Dlss vb teknolojiler hiç olmadıgı zamanlar yaşananları söylemek istedim. 1070 ekrana 4k alan arkadaşlar vardı çok fena cortladılar :D

Selamlar 9070xt 4k da oynatır mı? Ona göre 4k bir monitör alacağım.

9070xt 5070Tİ-5080 ayarında bir kart. Bu kartlar 4k'da oynatmayacaksa kapatsınlar dükkanı gitsinler zaten :D

Selamlar 9070xt 4k da oynatır mı? Ona göre 4k bir monitör alacağım.
Native de çok zor ben 2k da çoğu ağır oyunda en yüksek ayarlarda 60-80 arası oynuyorum en yüksekte 4k da 60 altını görürsün çoğu oyunda

Native de çok zor ben 2k da çoğu ağır oyunda en yüksek ayarlarda 60-80 arası oynuyorum en yüksekte 4k da 60 altını görürsün çoğu oyunda
Ayar kısman fsr kalite modu falan açman gerekir

4k ekranını kaç inç olarak tercih ettin?

Aslında ben eskiye göre yorum yaptım. Dlss vb teknolojiler hiç olmadıgı zamanlar yaşananları söylemek istedim. 1070 ekrana 4k alan arkadaşlar vardı çok fena cortladılar :D

9070xt 5070Tİ-5080 ayarında bir kart. Bu kartlar 4k'da oynatmayacaksa kapatsınlar dükkanı gitsinler zaten :D
48'' OLED TV glossy olmasının da bir avantajı netlik, keskinlik mat modellere göre daha fazla.
16025.webp

GTX 1070 cok absürt dinozor çağından kalma. 9070xt 4k da yıllarca oynatır. 4070 ti super cıktıgında da 2k kartı deniyordu hala 4k oynuyorum. Requiem ve 007 first light bitirdim gecen. Piyasa böyleyken 2030 a kadar kafam rahat. 5070 ti ve 9070xt gücü belli. 5080 zaten bunlardan aşırı güclü değil ve aşırı pahalı cogu kisi de yok. Ps5 desen gücü cok düsük ve yeni oyunlar buna kesin geliyor. Bu üçlünün 4k oynattığı yerde 4070 ti super de oynatmaya devam eder. Sadece dlss modunu 1 tık daha fazla secmem yeterli. Ayrıca dlss sürekli gelişiyor.

Bu yorumu gerçekten bir çok kişi yaptı. 4k dlss,fsr, 2k nativeden daha iyi diyorlar.
Özellikle DLSS kenar yumuşatması daha iyi TAA, SMAA gibi alternatiflere göre. Zaten native olarak oyunlar en çok TAA kullanıyor ki hareket ederken falan görüntüyü aşırı bozuyor RE4 mesela native bitirdim ama zevk alamadım tam kenar yumuşatma kısmı kötü çünkü oyunun gittim DLSS modu indirdim az buz düzeltti o da. DLSS Ultra Performans Native ile yarışıyor öyle diyeyim.

4k da fsr açarak oyna zaten 2k ultra dönmek istemezsin. 4k da fsr 4.1 harika gözükür. 4k da upscale teknolojileri mükemmel calısıyor.

Bu yorumu gerçekten bir çok kişi yaptı. 4k dlss,fsr, 2k nativeden daha iyi diyorlar.
Bu videoda testi var

4k da fsr açarak oyna zaten 2k ultra dönmek istemezsin. 4k da fsr 4.1 harika gözükür. 4k da upscale teknolojileri mükemmel calısıyor.

Bu videoda testi var
😂
1440p miniled mi alsam 34 inç ultrawide mı alsam diye kararsız kalmıştım. Şimdi aklıma 4k düştü. ama 4k 32 inç'ten aşagı almam ya.

Son 6 aydır 9070xt ile 4k oyun oynuyorum fsr kalite yada dengeli yapınca 80 90 100 fps alıyorum. Görüntüde güzel.

😂
1440p miniled mi alsam 34 inç ultrawide mı alsam diye kararsız kalmıştım. Şimdi aklıma 4k düştü. ama 4k 32 inç'ten aşagı almam ya.
Şöyle söyleyeyim 4k 48'' TV de dlss performans 2k 27'' native den iyi duruyor. İki ekranda oled bu arada.

Örnek bir yorum:
16751.webp

Önemli değil optimize ayarlar var bunun icin ayrıca fsr da acabilirsin. 1440p de sırıtmıyor ayar kısmak veya fsr açmak. Kendim 4k 48'' tv den dlss performans açarak 2k 27'' monitörden daha keskin bir görüntü alıyorum. Amac daha iyi görüntü almak degil mi sonucta oyun oynayacaz sadece.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,233,307
Üyeler
201,170
Son üye
Punisher|

Geri