Hocam meraktan okumanız güzel ama keşke tam okusaydınız (gerçi destan gibi yazılmalar var sizde okumamakta haklısınız ne diyim

)
Ama ben zaten konuda bir insanın ateist olmasında sorun olmadığını bu insanın tercihi olduğunu ama ülkemizde ateistlik batıdaki gibi sadece bir inanca tabi olmayan kendi halimde biri yerine daha çok islamafobi sahibi olmak ve islam karşıtı olup islama ve müslümanlara hakaret etmek,aşşağıkamak,cahil ve yobazlıkla suçlamak gibi bir eylem tarzı bir şeye dönüştüğünü ve insanların neden kendi dininde ve diğer dinlere saygı göstermek yerine bunu yaptığını sordum konuda
Türk muhabbetine gelince atalarımızda müslümandı yani atası Müslüman olan kişiler neden bu kadar islam düşmanı yani şu ettikleri küfürleri o zaman etselerdi atamız kafasını gövdesinden koparırdı vs. Dedim
Not: Tabi ili tüm ateistler böyle değil ama en azından benim gözlemime göre benim denk geldiğim veya gördüğüm vs. Çoğu böyle yani yanlış anlaşılma olmasın (ve önceden dediğim gibi çoğu illa %99 demek değil %51 de çoğunluk oluyor he benim gmrdüklerimin %90 falan böyle ama o’da benim şansızlığım diyleim vs..)
Ayrıca hangi yazımda hatırlamıyorum ama. 1 yerde çok detaylı şekilde atalarımız ile islam konusuna ve islamdan önceki atalarımıza vs. De değindim bulursanız okuyun gerçi her şey karman çorman oldu konuda ama neyse
Evet var ama hepsi öyle anlamına gelmez mesela maalesef milletimizin aşağıladığı aşşağı ırk olarak gördükleri yobaz,cahil bilmem ne dedikleri Pakistanlılar biz savaştayken bizim için kendi aralarında altın takı gibi gibi şeyleri toparladılar osmanlı savaşta cepheye destek diye bazı guruplar gezip yere beyaz bir örtü açıyorlardı ve insanlar ellerinde yardım edebilecek altın gibi ziynet eşyaları vs. İçine attılar ve bize yardıma yolladılar (tabi o parlar askerimize ulaşmadan çöktü bazıları şsterseniz araştırın az tarihi ama neyse) aynı şekilde gönüllü asker olarak gelenlerde oldu ve galiba emin değilim ama. kıyafet ve gıda gibi bir çok yardımda yaptılar
(Gerçi malum tarihimizde onlarıda pek anlatmazlar bazı nedenlerden ama neyse)
Hatta geçenlerde denk geldim türkşyedeki bir pakistan diplomatı mı elçisi mi ne adam bir podcast’te mi TV programında mı ne anlatıyor (ne kadar doğru bilemem ama bence doğru) işte nenesinin kulağı kesikmiş bu küçükken soruyormuş niye diye işte oda dediğim gibi anlatıyor işte böyle şöyle oldu osmanlı savaştaydı beyaz örtü seriyorlardı falan benimde kulağımda 6 yıldır taktığım altın 2 çift küpe vardı çıkmıyorlardı yıllardır takılı olduğu için bende çekip çıkardım örtü kalkmadan bende vereyim diye o zaman kesildi/koptu o kısım diye vs….
Ama yarın öbür gün pakistanın desteğe ihtiyacı olsa şahsen ben ateist olanların maddi ve manevi destekte bulunacağını sanmıyorum hatta bir çoğu yine bize ne o Araplardan işte onlea destek olacağınıza doğu türkistan için destek olun bir şeyler yapın diyecekler
(ve yarın öbür gün yurt dışı alışverişi açılsa gümrük vergi sınırı tekrar artsa ilk ürün siparişi verecekler arasında onu söyleyenlerin çoğu adım kadar eminim)
Yani şahsen öyle bir hale geldiki bu millet doğu turkistanın ne halde olduğunu görüyor ama ses etmediği yetmiyormuş gibi filistini vs. destekleyenlere de doğu turkistan için ses edin diye akıl veriyor ama dediğim gibi vergi limtii bi yükselse hiç utanmadan çinden ğrün satın alacaklar (tabi iki hepsi değil ama çoğu ki müslüman ve ateisti fark etmez. Genel olarak toplumumuz için diyorum)