🟢 İslam Düşmanı Çelişkisi

İşte gelde anlat bunlara hocam

Dünya üzerinde şuan bu milleti tammaen yenebilecek değerlerinden vazgeçirebilecek sömürebilecek başka bir millet yok Bizim milletimiz şuan dünyadaki tek savaşçı millet bizde Şehitlik diye bir şey var zaten yani ölümü olacağını kaybedeceğini/öleceğini bile bile yinede savaşır bu millet ki zaten Tarihin savaşçı milletlerini sıralasak 1-türkler/2-Moğal’lar/3-sıpartalılar/4-vikingler/5-İslamiyet dönemi araplar vs. Diye gider

Ki merak edip Aİ’yada sordum oda az çok bana katılıyor (oda mağolların 1-2 tartılılır diyor)
Alıntıyı görüntüle

Neyse kısaca bizi savaşarak yenemeyeceklerini bildikleri için akıllarını kullanıp bizi yene bilecek tek kişiyle bizi karşı karşıya getirdiler yani bizi yine “kendimizden olanlar “ ile karşı karşıya getirdiler aramıza fitne sokarak kardeşi kardeşe düşman yaptılar ve bak gayette iyi ilerliyor planları o kadar bir birimize düşmüşüz ki tekrar ayağa kalkamıyoruz ve yavaş yavaş artık bizde savaşçı bir millet olmaktan çıkıp maalesef batılılar gibi kendi dünyasında yaşayan milletlerden olmaya başlıyoruz ki şahsen bence 2012 ve sonrasında doğanlar zaten çoktan savaşçı millet olmayan ilk nesil olacak X kuşağı mı ne oluyorlarsa artık yani ya Y ve Z kuşağı yok olmadan tekrar düzelecez ve yiem savaşçı bir millet yetiştireceğiz yada tarihten yavaş yavaş silinecez
Merakimdan okuyordum neden dine inanmayana propaganda ile beyni yikanmis diyorsunuz. Türkler tarih boyunca hep musluman degildi. Kendinizle celismiyor musunuz simdi? Kucuk detay vereyim islam disi Türk tarihi daha fazla. Türkler olarak milliyetcilik ile kendi dininizi karistirmayin. Türkler Türk olarak birlikte kalirsa bolunmez ama din ile olursa ve ozellikle kendi dininden olmayani dislarsa o zaman bolunur. Günun sonunda sana yardima gelen olmayacak tarihte ornekleri var.

Merakimdan okuyordum neden dine inanmayana propaganda ile beyni yikanmis diyorsunuz. Türkler tarih boyunca hep musluman degildi. Kendinizle celismiyor musunuz simdi? Kucuk detay vereyim islam disi Türk tarihi daha fazla. Türkler olarak milliyetcilik ile kendi dininizi karistirmayin. Türkler Türk olarak birlikte kalirsa bolunmez ama din ile olursa ve ozellikle kendi dininden olmayani dislarsa o zaman bolunur. Günun sonunda sana yardima gelen olmayacak tarihte ornekleri var.
Hocam meraktan okumanız güzel ama keşke tam okusaydınız (gerçi destan gibi yazılmalar var sizde okumamakta haklısınız ne diyim😅)

Ama ben zaten konuda bir insanın ateist olmasında sorun olmadığını bu insanın tercihi olduğunu ama ülkemizde ateistlik batıdaki gibi sadece bir inanca tabi olmayan kendi halimde biri yerine daha çok islamafobi sahibi olmak ve islam karşıtı olup islama ve müslümanlara hakaret etmek,aşşağıkamak,cahil ve yobazlıkla suçlamak gibi bir eylem tarzı bir şeye dönüştüğünü ve insanların neden kendi dininde ve diğer dinlere saygı göstermek yerine bunu yaptığını sordum konuda

Türk muhabbetine gelince atalarımızda müslümandı yani atası Müslüman olan kişiler neden bu kadar islam düşmanı yani şu ettikleri küfürleri o zaman etselerdi atamız kafasını gövdesinden koparırdı vs. Dedim

Not: Tabi ili tüm ateistler böyle değil ama en azından benim gözlemime göre benim denk geldiğim veya gördüğüm vs. Çoğu böyle yani yanlış anlaşılma olmasın (ve önceden dediğim gibi çoğu illa %99 demek değil %51 de çoğunluk oluyor he benim gmrdüklerimin %90 falan böyle ama o’da benim şansızlığım diyleim vs..)

Ayrıca hangi yazımda hatırlamıyorum ama. 1 yerde çok detaylı şekilde atalarımız ile islam konusuna ve islamdan önceki atalarımıza vs. De değindim bulursanız okuyun gerçi her şey karman çorman oldu konuda ama neyse

Günun sonunda sana yardima gelen olmayacak tarihte ornekleri var.
Evet var ama hepsi öyle anlamına gelmez mesela maalesef milletimizin aşağıladığı aşşağı ırk olarak gördükleri yobaz,cahil bilmem ne dedikleri Pakistanlılar biz savaştayken bizim için kendi aralarında altın takı gibi gibi şeyleri toparladılar osmanlı savaşta cepheye destek diye bazı guruplar gezip yere beyaz bir örtü açıyorlardı ve insanlar ellerinde yardım edebilecek altın gibi ziynet eşyaları vs. İçine attılar ve bize yardıma yolladılar (tabi o parlar askerimize ulaşmadan çöktü bazıları şsterseniz araştırın az tarihi ama neyse) aynı şekilde gönüllü asker olarak gelenlerde oldu ve galiba emin değilim ama. kıyafet ve gıda gibi bir çok yardımda yaptılar
(Gerçi malum tarihimizde onlarıda pek anlatmazlar bazı nedenlerden ama neyse)

Hatta geçenlerde denk geldim türkşyedeki bir pakistan diplomatı mı elçisi mi ne adam bir podcast’te mi TV programında mı ne anlatıyor (ne kadar doğru bilemem ama bence doğru) işte nenesinin kulağı kesikmiş bu küçükken soruyormuş niye diye işte oda dediğim gibi anlatıyor işte böyle şöyle oldu osmanlı savaştaydı beyaz örtü seriyorlardı falan benimde kulağımda 6 yıldır taktığım altın 2 çift küpe vardı çıkmıyorlardı yıllardır takılı olduğu için bende çekip çıkardım örtü kalkmadan bende vereyim diye o zaman kesildi/koptu o kısım diye vs….

Ama yarın öbür gün pakistanın desteğe ihtiyacı olsa şahsen ben ateist olanların maddi ve manevi destekte bulunacağını sanmıyorum hatta bir çoğu yine bize ne o Araplardan işte onlea destek olacağınıza doğu türkistan için destek olun bir şeyler yapın diyecekler
(ve yarın öbür gün yurt dışı alışverişi açılsa gümrük vergi sınırı tekrar artsa ilk ürün siparişi verecekler arasında onu söyleyenlerin çoğu adım kadar eminim)
Yani şahsen öyle bir hale geldiki bu millet doğu turkistanın ne halde olduğunu görüyor ama ses etmediği yetmiyormuş gibi filistini vs. destekleyenlere de doğu turkistan için ses edin diye akıl veriyor ama dediğim gibi vergi limtii bi yükselse hiç utanmadan çinden ğrün satın alacaklar (tabi iki hepsi değil ama çoğu ki müslüman ve ateisti fark etmez. Genel olarak toplumumuz için diyorum)

Hocam meraktan okumanız güzel ama keşke tam okusaydınız (gerçi destan gibi yazılmalar var sizde okumamakta haklısınız ne diyim😅)

Ama ben zaten konuda bir insanın ateist olmasında sorun olmadığını bu insanın tercihi olduğunu ama ülkemizde ateistlik batıdaki gibi sadece bir inanca tabi olmayan kendi halimde biri yerine daha çok islamafobi sahibi olmak ve islam karşıtı olup islama ve müslümanlara hakaret etmek,aşşağıkamak,cahil ve yobazlıkla suçlamak gibi bir eylem tarzı bir şeye dönüştüğünü ve insanların neden kendi dininde ve diğer dinlere saygı göstermek yerine bunu yaptığını sordum konuda

Türk muhabbetine gelince atalarımızda müslümandı yani atası Müslüman olan kişiler neden bu kadar islam düşmanı yani şu ettikleri küfürleri o zaman etselerdi atamız kafasını gövdesinden koparırdı vs. Dedim

Not: Tabi ili tüm ateistler böyle değil ama en azından benim gözlemime göre benim denk geldiğim veya gördüğüm vs. Çoğu böyle yani yanlış anlaşılma olmasın (ve önceden dediğim gibi çoğu illa %99 demek değil %51 de çoğunluk oluyor he benim gmrdüklerimin %90 falan böyle ama o’da benim şansızlığım diyleim vs..)

Ayrıca hangi yazımda hatırlamıyorum ama. 1 yerde çok detaylı şekilde atalarımız ile islam konusuna ve islamdan önceki atalarımıza vs. De değindim bulursanız okuyun gerçi her şey karman çorman oldu konuda ama neyse

Evet var ama hepsi öyle anlamına gelmez mesela maalesef milletimizin aşağıladığı aşşağı ırk olarak gördükleri yobaz,cahil bilmem ne dedikleri Pakistanlılar biz savaştayken bizim için kendi aralarında altın takı gibi gibi şeyleri toparladılar osmanlı savaşta cepheye destek diye bazı guruplar gezip yere beyaz bir örtü açıyorlardı ve insanlar ellerinde yardım edebilecek altın gibi ziynet eşyaları vs. İçine attılar ve bize yardıma yolladılar (tabi o parlar askerimize ulaşmadan çöktü bazıları şsterseniz araştırın az tarihi ama neyse) aynı şekilde gönüllü asker olarak gelenlerde oldu ve galiba emin değilim ama. kıyafet ve gıda gibi bir çok yardımda yaptılar

Hatta geçenlerde denk geldim türkşyedeki bir pakistan diplomatı mı elçisi mi ne adam bir podcast’te mi TV programında mı ne anlatıyor (ne kadar doğru bilemem ama bence doğru) işte nenesinin kulağı kesikmiş bu küçükken soruyormuş niye diye işte oda dediğim gibi anlatıyor işte böyle şöyle oldu osmanlı savaştaydı beyaz örtü seriyorlardı falan benimde kulağımda 6 yıldır taktığım altın 2 çift küpe vardı çıkmıyorlardı yıllardır takılı olduğu için bende çekip çıkardım örtü kalkmadan bende vereyim diye o zaman kesildi/koptu o kısım diye vs….

Ama yarın öbür gün pakistanın desteğe ihtiyacı olsa şahsen ben ateist olanların maddi ve manevi destekte bulunacağını sanmıyorum hatta bir çoğu yine bize ne o Araplardan işte onlea destek olacağınıza doğu türkistan için destek olun bir şeyler yapın diyecekler
(ve yarın öbür gün yurt dışı alışverişi açılsa gümrük vergi sınırı tekrar artsa ilk ürün siparişi verecekler arasında onu söyleyenlerin çoğu adım kadar eminim)
Yani şahsen öyle bir hale geldiki bu millet doğu turkistanın ne halde olduğunu görüyor ama ses etmediği yetmiyormuş gibi filistini vs. destekleyenlere de doğu turkistan için ses edin diye akıl veriyor ama dediğim gibi vergi limtii bi yükselse hiç utanmadan çinden ğrün satın alacaklar (tabi iki hepsi değil ama çoğu ki müslüman ve ateisti fark etmez. Genel olarak toplumumuz için diyorum)
Dine bakma musluman diye pakistan dedin kurtulus savasinda ruslar da destek oldu. Evet 1. Dunya savasinda bize karsi savasan carlik rusya yikilinca yerine gelen sovyet rusya. Burada mevzu din degil. Pakistan o donem daha kurulmamisti o donem britanya hindistaninda yasayan musluman kesim. Aslinda savaslarda butun olay aynidir isine geleni yaparsin. Cok da sevdikleti icin degil ingiliz yonetiminden kurtulmak icin ruslar da yaninda ingiliz fransiz kuklasi istemedigi icin. Bunu tek devlete millete baglamamak lazim din ile hic baglamamak lazim. Sonucta bize karsi isyan eden araplara ozgurluk vaat edildi daha sonra ingilizler ustlerine coktu ve hala savaslar kaos devam ediyor. Ata meselesine gelirsek Türk tarihinde sadece Osmanli yok hatta Osmanli haric diger Türk tarihi daha buyuk bolum tarihi yillara bakarsak. Din dedigimiz sey kisisel inanc sen inanirsin ben inanmam normaldir. Onemli olan Türk milletidir. Türkiye cumhuriyetinin her vatandasi Türktur basittir. Islama karsi olunmasinin en buyuk sebebi maalesef bazi sahislar. Simdi diyeceksin kisi ile din ne alakasi var. Adam disaridan bakiyor surekli baski surekli iskence her seyine karisiyorlar laf ediyorlar insan nefret etmeye basliyor. Nasil sen dine laf eden ateistleri bir seyleri iviri ziviri gorunce onlara karsi antipati gelistiriyorsun ayni mevzu.... demissin ya o donemde denseydi kafasini govdesinden koparirlardi diye. Bu yanlis bir sey insan ozgurluk ister bu yuzden o sistem suan yok. Ayrica bu tip soylemler suistimale aciktir. Mesela biri oldurmek istedigini din dusmani der oldurur. Oldukteb sonra adam gercek ortaya ciksa ne yazar. Ayrica pakistana destek gibi soylemler dine vs bagli degil toplum ne dusunuyorsa oyle olur ispanpa filistine destek veriyor musluman degil. Gumruk olayina gelirsek butun dunyadaki dev sirketler bile cin de uretim yapiyor cunku ucuz. Bir de alim gucunun bjzim gibi dusuk oldugu senaryoda cin gibi alternatifler hayat kurtarici. Sozde toplumun buyuk kismi musluman olanlarin icinden bazi insanlar o ucuz urunleri burada 5x fiyatina satiyor. Ben neden para kazanmak icin harcadigim zamani(omrumden gecen vakit) bu kendini akilli sanan insanlara vermek zorundayim?
Bu destek meselesi bizim senin yapabilecegimiz mevzu degil. Siyaset boyle bir sey sana laf eden hakaret eden adama ozel karsilama toreni yaparsin senden gucluler. Yapmazsan sonucuna katlanirsin. Bu yuzden uretim yapan guclu liderlere ihtiyacimiz var bizim bizden baska dostumuz yok herkes kendi cikarina bakiyor. Türkün Türkten baska dostu yok.

hocam sadece atası müslüman olanları islamafobik olmakla suçladığınız yere kadar okudum ancak atası müslüman olmayan ilk türkler ne şartlar altında müslüman oldu? Veyahut türklük ile islamiyeti genel çerçeve altında bir gibi gösteriyorsunuz ancak bir değil. Türk tarihinde imparatorlukların islamiyeti katkısı hakkında sayısız makale veya dergi gösterebilirim ancak siz islamiyetin türk tarihine şu katkısı var diyebileceğiniz 1 tane akademik kaynak gösterebilir misiniz?

Peki ya bu milleti yok edemeyeceklerini; ne kadar şiddet, zulüm, sömürge ve soykırım uygulasalar da dize getiremeyeceklerini, diğer hiçbir millete benzemediğimizi, bir şekilde tekrar ayağa kalkacağımızı ve şiddet kullanarak yönetmek isteseler yönetemeyeceklerini, boyun eğmeyeceğimizi, onlar için sadece zaman, efor ve kaynak israfı olacağımızı; yani zamanla bir şekilde tekrar ayaklanacağımızı, karşı duracağımızı, ayağa kalkacağımızı ve tekrar, gerekirse, küllerimizden doğacağımızı, tekrar zafer kazanacağımızı ve intikamla dolmuş, daha öfkeli bir irade ile dolu olma riskimizin olduğunu biliyor ve farkında oldukları için en iyi yöntem olan bağımsız, özgür ve zaferi kazanmış olarak gösterip içten yönetme ve kontrol etmek çok daha kolay ve sorunsuz olduğu için ve istediklerini daha rahatça kabul ettirip yasallaştırabilecekleri için ve zihniyetimizi de zamanla istedikleri gibi değiştirebilecekleri, atalarımızın zihniyetinden, iradesinden ve kültürlerimizden bizi kolayca uzaklaştırabilecekleri ve bu yöntem daha uzun süreli kontrol ve hâkimiyet sunduğu için savaşarak bizi ele geçirmek yerine bu yöntemi tercih etmiş olamazlar mı ?

Git o savaşa bu millet dışında istediğin herhangi bir milleti koy, bak ne diyorum bizim milletimiz halkımız dışında istediğin herhangi o zamanki bir milleti al oraya koy ve başınada 10 tane atatürk koy bakalım savaşı kazanıyor muyuz yoksa kayıp mı ediyoruz

Bu millet olmasa irademiz,dinimiz (ki müslüman olmayan biri bile azıcık aklı varsa türk milletinde “şehitlik” kavramının iradeyi ne kadar güçlendirdiğini ve savaşları kazanmamızda etkisi olduğunu kabul eder Git “Azaplar” ve “Serdengeçtiler”’i araştır bi neymiş) savaşçı ruhumuz vs. O savaşlar kazanılmazdı yani atatürkü kazanmamızda bir payı varsa %10’u geçmez ama nedense toplumumuz sanki askerler ve halkımız sayesinde değilde atatürk sayesinde savaşı kazanmışız sanki kazanmamızdaki payı %99 muş gibi bir tavır sergiliyor

Atanı sevmememin nedeni din değil o kurtuluş savaşında (ve kafkas gibi diğer savaşlarda genel olarak ) şehit olan askerlerimizin ve milletimizin dini ve kültürel değerlerini hiçe sayması ve en önemlisi şehitlerimizin geride bıraktığı ailelerine gazilerimize ve onların ailelerine bu vatam için evlatlarını cepheye yollayan büyüklerimize ve bu millete katkısı olanlara yaptığı zulümdür benim onu sevmememin sebebi yani yine vatan ve milletim için sevmiyorum ben ve sen ise onu tamamen melek gibi bir kurtarıcı olduğunu düşündüğün için seviyorsun bunu anlıyorum ama bana ve benim gibilere hain diyemezsin çünkü bizde vatan sevgimizden sevmiyoruz onu , demeye çalışıyorum
Atatürk açıka bir Diktatördür ki bunu kabul etmeyen biri ile zaten tartışmaya dahi girmeyi istemem çünkü atatürkü seven ileri gelen tarihçilerin çoğu bile kabul eder ama “Hızlı bir gelişim İçin yapılması şart’tı develtler bazen böyle ağır politikalar,yöntemler izleyebilir” diye bahaneler uydurup yaptıklarını haklı çıkarmaya çalışıyorlar yada bazılarıda daha yumuşatım diktatör yerine “Otoriter idi” diyor vs. böyle savunuyorlar yani açıkça halka yaptıklarını çok iyi biliyoruz ülkede yahudilere özgürlük verirken ve onları korurken veya aynı şekilde ülkeye 100.000 kadar olduğu söyelenen rum’u getirirken/çağırırken ve özgür rahat bir yaşam sunarken kendi halkına yaptıkları affedilemez vs…
(Bana inanmassın diye bunuda bırakayım)
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Diyorsun ki bilerek bize vatanımı kurtardıttılar doğru mu anlamışım? Kesinlikle yanlış düşünüyorsun neden çünkü bir gruptansa her zaman küçük parçaları yönetmek daha kolsydır ki en güzel örneğini afrika kurulu düzenden süriyenin halinden anlayabilirsin. Bence git doğru tarih öğren sen şu an gaza gelmiş ne dediğini bilmiyorsun. Amacın öğrendiklerini tasdiklemek inandıklarını anlatmak ve senin bunu kırman lazım. Ülkenin kurtuluşunda yüzde 10 demek ne kadar büyük bir katkı bunun farkına var. Ayrıca sen kendi oluşturduğun argümana karşı cümleler kuruyorsun. Kimse halk bir şey yapmadı her şeyi Atatürk yaptı gibi düşüncede değil zaten halk istemese Atatürkü erzurumds sivasta samsunda tskip etmeseydi halk zaten biz şu an olmazdık o yüzden diyorum ya Atatürkü seviyorsundur ya da vatan hsinisindir. Bu kadar çünkü senin deden benim dedem bu savaşa Atatürkün arkasınds omuz omuza durduysa bizim Atatürke laf etmeye hakkımız yok. Atatürk yaptıklarıyla birleştirici etkisiyle kurtuluş savaşının bir sembölüdür yani Atatürk basit bir insandan öte bir semboldür. Ve o sembol kurtuluş savaşıdır.

Ben senle dini tartışmayscağım daha Atatürk hakkında sadece çernenin nefreti yüzünden gerçeklerk göremeyen bir insanla din tartışmam.

Türk olmakla ne alakası var ben onu anlamadım. Öncelikle Türklük Osmanlı ve Selçukludan bile öncesine dayanıyor. Daha önce ise Gök Tengri inancı vardı. Adam Türk olmak müslüman olmak anlamına gelmiyor ki. Yani Türk olmayı biz seçmedik ama hangi dini seçeceğimize kendimiz karar veriyoruz. Türk olupta hristiyan hatta satanist olan bile var. Sıkıntı şurda başlaıyor aslında! İnsanlara inançla dalga geçilmemesi gerektiğini aşılamak gerekiyor. Günümüzde ise sosyal medya gibi sanal alanlarda insanların bi"rbirne sövmesi aşağılaması çok kolay olduğu için insanlar çekinmeden yapıyorlar. Yoksa taksim meydanında çıkıp aynı kişileri Allaha söverken göremezsiniz. İşte burada da ahlak devreye giriyor. Ama Atatürkün çok güzel bir lafı var. "Korkuya dayalı ahlak, ahlak olmadığı gibi güvenilirde değildir." Yani insanlar aslında ahlaklı değiller korkaklar. Dayak yemekten, linç yemekten, polisten, toplum baskısından, hapise girmekten korktukları için ahlaklı davranıyorlar. Onlara kimsenin dokunamayacağı bir yerde ise ahlaksızlıkları ortaya çıkıveriyor. Yani sosyal medyada aslından insanların gerçek yüzünü görüyoruz.

Öncelikle Kutsal olan Türklüktür dinler değil, kutsal sandığınız şeyler de kutsal değildir önemli olan senin inancına göre karşı tarafa ettiğin diktelerdir. Senin din dediğin şey benim hakkımda yorum yapabilecek kadar kutsal olamaz. Hayırlı forumlar gençler.

Geri