Öneri 27" 2k veya 4k Monitör Öneri

thisman

80+
Reaksiyon skoru
2
Yazılım ve medya tüketimi için monitör bakıyorum. Önem verdiğim kısım görüntü kalitesi ve renkler oyun önemli değil yüksek hz e ihtiyacım yok. Bu doğrultuda 10-16k bütçeye 2K veya 4K monitör olarak ne önerirsiniz?

Onu ve abisi olan C2A Pro çok övülüp reklamı yapılıyor şu aralar. Onun hakkındaki soru işaretim VA türevi hfs ekran kullanıyor 1. ekran mat duruyor 2.VA oluşu ile bakış açısına göre renk doğruluğunda kötüleşmez mi göstermede? Ve de inceleme ve yorumlara baktığım kadarıyla ölü piksel çıkıyor çoğunda hepsiburada sorun çıkarmadan ilgilenir mi=

Dostum 20K bütçeye çıkabilirsen sana kesinlikle AOC Q27G41ZDF 27" 240Hz 0.03ms HDMI DP Adaptive Sync HDR10 QHD QD-OLED Gaming Monitör'ü tavsiye ederim. Ben 2 aydır kullanıyorum, daha önce kullandıklarım mönitör değilmiş dedirtti bana.

Dostum 20K bütçeye çıkabilirsen sana kesinlikle AOC Q27G41ZDF 27" 240Hz 0.03ms HDMI DP Adaptive Sync HDR10 QHD QD-OLED Gaming Monitör'ü tavsiye ederim. Ben 2 aydır kullanıyorum, daha önce kullandıklarım mönitör değilmiş dedirtti bana.
Bunda hem bütçe hem oled durumu var. Saatlerce aynı kod satırı açık kalacak oled yanığı işi var problem yaşamaz mıyım uzun vadede? Ve de 0.03ms ile 320hz benim için gereksiz özellikler.

Onu ve abisi olan C2A Pro çok övülüp reklamı yapılıyor şu aralar. Onun hakkındaki soru işaretim VA türevi hfs ekran kullanıyor 1. ekran mat duruyor 2.VA oluşu ile bakış açısına göre renk doğruluğunda kötüleşmez mi göstermede? Ve de inceleme ve yorumlara baktığım kadarıyla ölü piksel çıkıyor çoğunda hepsiburada sorun çıkarmadan ilgilenir mi=

HFS IPS panel oluyor VA çeşidi değil.

VA hakkında ikinci sorunda görüş açıları kısmında evet bozar lakin IPS Glow mevzusunu da atlamaman lazım unutma.

Son düzenleme:
Bunda hem bütçe hem oled durumu var. Saatlerce aynı kod satırı açık kalacak oled yanığı işi var problem yaşamaz mıyım uzun vadede? Ve de 0.03ms ile 320hz benim için gereksiz özellikler.
monitörün oledCARE özellikleri çok gelişmiş durumda bende geliştiriciyim saatlerce PC başında çalışan biriyim. HDR'yi iş yaparken kullanmıyorum sadece oyunlarda ve AOC'nin 3Yıl panel garantisi var Türkiyede ve inan OLEDCARE ile en az 5 yıl ekmeğini yersin.

Yazılımcıya oled gitmez. Oled'in yapısına pek uymuyor yazılım kullanım tarzı.

Yazılımcıya oled gitmez. Oled'in yapısına pek uymuyor yazılım kullanım tarzı.
Ben 1-2 aylık tecrübemi paylaşıyorum dostum. 2 aydır gözlerim şenlik ediyor. Bilgisayarım günde 16 saate yakın açık ve en ufak göz yorgunluğu yaşamadım bu monitöre geçtikten sonra. Tabi cesaret meselesi OLED. Ben aldım ve aşırı memnunum.

Ben 1-2 aylık tecrübemi paylaşıyorum dostum. 2 aydır gözlerim şenlik ediyor. Bilgisayarım günde 16 saate yakın açık ve en ufak göz yorgunluğu yaşamadım bu monitöre geçtikten sonra. Tabi cesaret meselesi OLED. Ben aldım ve aşırı memnunum.
1,2 aylık tecrübe oledde tecrübe sayılmıyor maalesef dayanıklılık olarak. O dediğin kullanımda 2. yılda yakarsın ekranı. Göz kuruluğu, baş ağrısı, mide bulantısı vs. yüksek doygunluk temelli yaşayanda çok olede geçince ama bazısında oluyor bazısında hiç olmuyor kişisel bir şey o yüzden bir şey diyemeyeceğim.

hb her halükarda sorunsuz iade alır. HVA panel kullanıyor. Bildiğim kdaarıyla HVA bakış açısı farklılığı konusunda iyileştirilmiş bi model oluyor. ölü pixel tamamen şans işi ama miniled için o riske girilir. manuel renk ayarı yapınca renklerin tatmin edeceğini düşünüyorum.

Belkide yaşayıp göreceğiz. En kötü 3 yıl panel garantisi var.
3 yıl garanti vermeyen oled ben almam zaten. O çok önemli. Onun haricinde bizim garanti firmaları, firmanın kendi sahibiymiş gibi saçma sapan yokuş yukarı yapabiliyor. En kötü THH'den değiştirilir. Ama bu arada belkilik bir şey yok panelin üretimi öyle. Yoksa keşke oled yanmasa :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hb her halükarda sorunsuz iade alır. HVA panel kullanıyor. Bildiğim kdaarıyla HVA bakış açısı farklılığı konusunda iyileştirilmiş bi model oluyor. ölü pixel tamamen şans işi ama miniled için o riske girilir. manuel renk ayarı yapınca renklerin tatmin edeceğini düşünüyorum.
Laf üzerinde bakış açısı farkı varda icraatte normal VA ile çok fark yok biraz daha iyi sadece.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,233,863
Üyeler
201,337
Son üye
Pablo Bisacso
Geri