Elde Olan Parçaları Kullanarak Ddr5 Sistem Toplama

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
30000
Elimde xfx rx580 8 gb ekran kartı var niyetim ddr4 ten çıkıp ddr5 am5 sistem toplayıp fps oyunu oynamak.
bütçeyi zorlamadan ama anakart tarafında da önümü tıkamadan ileride yükseltme yapmama izin verecek bir sistem nasıl toplayabilirim.
Parçalar 2. elden de olabilir model önerisi ve dikkat etmem gereken şeyleri öğrenmek istiyorum.
Kafamdaki sistem şuanda şu şekilde

psu 850 w düşünüyorum ona 2. elden bakacağım yeterli olur mu ondan emin olamadım

kasa önerilerine açığım

Parçalar güzel hocam fakat ram ve işlemciyi ikinci el alman avantajlı olacaktır. Psu marka modeline dikkat et alırken

Elimde xfx rx580 8 gb ekran kartı var niyetim ddr4 ten çıkıp ddr5 am5 sistem toplayıp fps oyunu oynamak.
bütçeyi zorlamadan ama anakart tarafında da önümü tıkamadan ileride yükseltme yapmama izin verecek bir sistem nasıl toplayabilirim.
Parçalar 2. elden de olabilir model önerisi ve dikkat etmem gereken şeyleri öğrenmek istiyorum.
Kafamdaki sistem şuanda şu şekilde

psu 850 w düşünüyorum ona 2. elden bakacağım yeterli olur mu ondan emin olamadım

kasa önerilerine açığım
psu 750w bile yeterli olur ama bence almışken asıl onu 0 alın o patlarsa tüm sistemde patlayabilir hocam :) belki ssd veya işlemciyi 2.el alabilirsiniz

Psu hariç herşeyi ikinci el alabilirsiniz, yalnız ikinci elde fiyat farkı ciddi derecede değilse taksitli 0 alın. Baktınız kelepir ürün var ikinci el alırsınız. 5-6 tane bilgisayar topladım ikinci el olarak, hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gidip görerek alırsanız sorun çıkma ihtimali çok az olur. İleride alacağınız ekran kartına göre psu bakalım. Rx580 i bir süre daha kullanacaksanız güç kaynağının bütçesini diğer parçalara aktarın.

Parçalar güzel hocam fakat ram ve işlemciyi ikinci el alman avantajlı olacaktır. Psu marka modeline dikkat et alırken
İşlemciye 2. elden bakıyorum zaten o daha mantıklı ama 2. el tarafında kafamı karıştıran kısım ram kısmı ben Hatay İskenderun bölgesindeyim (çok merkezi bir şehir değil) şuanda ve çevre illerde dahi olsa parça gidip görme şansım meslekten ötürü pek mümkün olmuyor.
Ve anakartı 2. elden çözmek uzaktan ne kadar sağlıklı olur doğru bir hareket olur mu onu bilemiyorum ve açıkçası baktığımda sarı sitede işlemci anakart birlikte satan kişiler var fiyat açısından bir kaç tane mantıklı seçenek gördüm. onlar hakkında ne düşünüyorsunuz

Psu hariç herşeyi ikinci el alabilirsiniz, yalnız ikinci elde fiyat farkı ciddi derecede değilse taksitli 0 alın. Baktınız kelepir ürün var ikinci el alırsınız. 5-6 tane bilgisayar topladım ikinci el olarak, hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gidip görerek alırsanız sorun çıkma ihtimali çok az olur. İleride alacağınız ekran kartına göre psu bakalım. Rx580 i bir süre daha kullanacaksanız güç kaynağının bütçesini diğer parçalara aktarın.
PSU da kaç w almalıyım ve marka ciddi önem arz ediyor mu buna da dikkat etmeli miyim? rx580 i idareten kullanmak için takıyorum sistem ekran kartsız kalmasın diye. ileride hem ekran kartı hem işlemci upgrade yapıp sistemi kullanmaya devam edeceğm şuanda istediğim sistem hem önü açık kolayca upgrade edebileceğim bir sistem yapmak hemde bütçeyi çok zorlamadan beni 1 yıl kadar daha yoğunlukla fps oyunlarında onun dışında piyasada çok oynanan oyunlarda yeterli fps i vermesi ve kasma donma yapmadan gitmesini istiyorum (valo, cs, apex, pubg, gta, rdr2 gibi)
Dipnot: bütün bunlara ek olarak bu sistemde güncelleme yapmak isteseniz neyi nasıl değiştirirsiniz.

Seçtiğiniz parçalar dengeli (Ben olsam seçtiğiniz parçaları tutar, güncel 850w psu alır, yakın zamanda ekran kartı alacaksam 5070ti, 5 6 ay bekleyeceksem çıkış yapacak olan 5070 süper veya 5070ti süper ile 2k monitör alır keyfime bakardım.
Güç kaynağını da 850w japon kapasitörlü bir model alırdım.

Güncel sistemimde sizin toplamak üzere olduğunuz parçaları kullanıyorum
B650M K anakart gigabyte
7500f
Phantom spirit
rtx2060

600w everest psu ile kullandım 1 yıl kadar
Sorun çıkarmadı.
1200w rog aura ile güncelledim yakın zamanda. Ekran kartını güncellemek yerine ps5 e geçtim sistem öylece yatıyor.

Seçtiğiniz parçalar dengeli (Ben olsam seçtiğiniz parçaları tutar, güncel 850w psu alır, yakın zamanda ekran kartı alacaksam 5070ti, 5 6 ay bekleyeceksem çıkış yapacak olan 5070 süper veya 5070ti süper ile 2k monitör alır keyfime bakardım.
Güç kaynağını da 850w japon kapasitörlü bir model alırdım.

Güncel sistemimde sizin toplamak üzere olduğunuz parçaları kullanıyorum
B650M K anakart gigabyte
7500f
Phantom spirit
rtx2060

600w everest psu ile kullandım 1 yıl kadar
Sorun çıkarmadı.
1200w rog aura ile güncelledim yakın zamanda. Ekran kartını güncellemek yerine ps5 e geçtim sistem öylece yatıyor.
PSU tarafında japon kapasitörlü modeller bütçeyi çok zorluyor hatta aşıyor daha fiyat performans modellere bakmak daha cazip geliyor.
Monitör tarafında ise 2k düşünmüyorum daha çok Fhd 540 hz alma fikri var aklımda.
Ekran kartı konusuna gelirsek nvidia dan ziyade amd ekran kartı almak f/p dengesi açısında daha mantıklı gibi.

PSU tarafında japon kapasitörlü modeller bütçeyi çok zorluyor hatta aşıyor daha fiyat performans modellere bakmak daha cazip geliyor.
Monitör tarafında ise 2k düşünmüyorum daha çok Fhd 540 hz alma fikri var aklımda.
Ekran kartı konusuna gelirsek nvidia dan ziyade amd ekran kartı almak f/p dengesi açısında daha mantıklı gibi.
Psu yu çok dandik bir şey almadığınız sürece sıkıntı çıkmaz.
Son nesil amd ekran kartları cidden başarılı oyun için kesinlikle alınır. İş yapacaksanız almayın.
Fps oyuncusu olduğunuz belli oluyor 540hz ile.

Psu yu çok dandik bir şey almadığınız sürece sıkıntı çıkmaz.
Son nesil amd ekran kartları cidden başarılı oyun için kesinlikle alınır. İş yapacaksanız almayın.
Fps oyuncusu olduğunuz belli oluyor 540hz ile.
Psu için şu markadan şaşma dediğiniz bir marka var mı
ve amd ekran kartında son nesilden kastınız 9000 serisi mi ileri dönemde almak için ?

Geri