Anakartım Kırmızı Işık Yanıyor

TheBuro

80+
Reaksiyon skoru
22
Arkadaşlar Colorfol Battle-ax v14 plus anakartım var, ekran kartım Powerful Hellhound RX 9070XT, ekran kartım değişimden sıfır olarak geldi ilk kez taktım şimdi anakartımdan kırmızı ışık yanıyor, monitöre görüntü gelmiyor lütfen yardımcı olur musunuz

Ekler

• 40362.webp
    40362.webp
    336.6 KB · Hit: 42
  • 40361.webp
    40361.webp
    312.4 KB · Hit: 40
kırmızı olan hangi ışık altta üste bir şey yazması lazım ona yakınlaşıp bakar mısn yada kamerayla yaklaştır bi bak

Hocam yakın görüntüsü bu şekilde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kırmızı olan hangi ışık altta üste bir şey yazması lazım ona yakınlaşıp bakar mısn yada kamerayla yaklaştır bi bak
Hocam foto ekledim bir bakar mısınız rica etsem

Ekler

• 1000165421.webp
    1000165421.webp
    511.4 KB · Hit: 40
Hocam yakın görüntüsü bu şekilde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam foto ekledim bir bakar mısınız rica etsem
hdmı yada Ddp kablosunu anakarta değil ekran kartına tak. güç kablolarının birbirine tam oturduğudnan emin ol güç kaynağından gpuya giden gpudan güç kaynağına giden kablolara tam bak sıkı bir şekilde yerine otursun

Arkadaşlar Colorfol Battle-ax v14 plus anakartım var, ekran kartım Powerful Hellhound RX 9070XT, ekran kartım değişimden sıfır olarak geldi ilk kez taktım şimdi anakartımdan kırmızı ışık yanıyor, monitöre görüntü gelmiyor lütfen yardımcı olur musunuz
Kırmızı ışık işlemci ışığı değil mi

Beyler sizden ricam benim de son konuya bakabilir misiniz ?

3. Led GPU sorunu, işlemciyi sök anakartın pinlerine bak. CPU'nu geri taktıktan sonra görüntü gelmezse pcie x16 slotundaki pinlerde ya da GPU' da sorun var. HDMI kablosunu anakarta ya da ekran kartına takma ile sorunun çözülmez, çözüm önerisi değil saçma sapan bir şey.

Kırmızı ışık ekran kartı yazıyor internette hocam

3. Led GPU sorunu, işlemciyi sök anakartın pinlerine bak. CPU'nu geri taktıktan sonra görüntü gelmezse pcie x16 slotundaki pinlerde ya da GPU' da sorun var. HDMI kablosunu anakarta ya da ekran kartına takma ile sorunun çözülmez, çözüm önerisi değil saçma sapan bir şey.
En haklı yorum ve isyan işlemci ile ekran kartı arasındaki iletişimi sağlayan pin bağlantısında sorun olabilir ve ya direkt GPU da sorun olabilir.

Evet 3. Sıradaki gpu olması lazım ama kırmızı yanıyor beyaz yanması lazım değil mi emin olamadım.
Onun dışında benim ana kartımda da kırmızı ve turuncu ışıklar yanmıştı daha öncesinde bios pilini çıkartıp geri takıp sadece bir Rami 2. slota takınca düzelmişti bu da denenebilir.

haklısın ben hdmi kablosu kesin çözüm olur diye yazmadım zaten en basit ihtimalleri elemek için söyledim güç bağlantılarını ve ekran kartının oturmasını kontrol etmek zarar vermez vga ledi sabit yanıyorsa dediğin gibi bundan sonra gpu pcie slotu ve işlemci soket pinlerine bakmak daha mantıklı olur

Evet 3. Sıradaki gpu olması lazım ama kırmızı yanıyor beyaz yanması lazım değil mi emin olamadım.
Onun dışında benim ana kartımda da kırmızı ve turuncu ışıklar yanmıştı daha öncesinde bios pilini çıkartıp geri takıp sadece bir Rami 2. slota takınca düzelmişti bu da denenebilir.
Led'ler anakart üreticilerine göre değişiyor MSI'da turuncu kırmızı beyaz, ASUS'da ekstra yeşil, Asrock'da full kırmızı vs. Senin aldığın hata ram kaynaklı zaten kendin dedin bu arkadaşın ki GPU.

Geri