İkinci El Ekran Kartını Alırken Yapacağım Testler Yeterli mi?

Reaksiyon skoru
32
İkinci el ROG Astral RTX 5080 almayı düşünüyorum. Kart 2025'in sonunda Vatan Bilgisayar'ın internet sitesinden alınmış; kutusu, faturası ve garantisi mevcut. Satıcı da kartı evinde test edebileceğimi söyledi.

Ben de biraz araştırdıktan sonra, fiziki kontrollerin dışında şu programları kullanarak test yapmayı düşünüyorum: GPU-Z ile ekran kartının kimlik ve BIOS bilgilerini kontrol etmek, OCCT ile VRAM testi ve OCCT'nin 3D testini yapmak, HWiNFO64 ile sıcaklık, kullanım, güç tüketimi ve benzeri değerleri daha detaylı takip etmek, FurMark ve 3DMark ile kartı yük altında test etmek. Ayrıca MSI Afterburner'ı da oyun testi sırasında sıcaklık, kullanım ve saat hızları gibi değerleri takip etmek için kullanmayı düşünüyorum.

Sizce bu programlar ve testler ikinci el ekran kartını kontrol etmek için yeterli mi? Eklememi önerdiğiniz başka bir program veya özellikle yapmam gereken farklı bir test var mı?

3 saat testmemvulcan, 30 dakika 3dmark timespy stabilite testi yeterli.

İkinci el ROG Astral RTX 5080 almayı düşünüyorum. Kart 2025'in sonunda Vatan Bilgisayar'ın internet sitesinden alınmış; kutusu, faturası ve garantisi mevcut. Satıcı da kartı evinde test edebileceğimi söyledi.

Ben de biraz araştırdıktan sonra, fiziki kontrollerin dışında şu programları kullanarak test yapmayı düşünüyorum: GPU-Z ile ekran kartının kimlik ve BIOS bilgilerini kontrol etmek, OCCT ile VRAM testi ve OCCT'nin 3D testini yapmak, HWiNFO64 ile sıcaklık, kullanım, güç tüketimi ve benzeri değerleri daha detaylı takip etmek, FurMark ve 3DMark ile kartı yük altında test etmek. Ayrıca MSI Afterburner'ı da oyun testi sırasında sıcaklık, kullanım ve saat hızları gibi değerleri takip etmek için kullanmayı düşünüyorum.

Sizce bu programlar ve testler ikinci el ekran kartını kontrol etmek için yeterli mi? Eklememi önerdiğiniz başka bir program veya özellikle yapmam gereken farklı bir test var mı?
Furmark yap geç
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oyun vaeaa 5-10 dk oyna

Bir kaç saat arkadaşın evinde misafir olacaksın herhalde, bu ne bilader, bu kadar darlamayın milleti yaa :) ben sıfır aldığın karta bu kadar bu kadar test yapmıyorum.

Neyse satıcı arkadaş razıysa diyecek bişi yok...
2 saat sürmez diye düşünüyordum ya 1 saati çok geçmemeye çalışırım

Furmark yap sıkıntı varsa belli olur.

Sadece furmark yetmez.

10dk furmark 15dk occt yeter. Satıcı olsam yarım saat sonra evden kovardım. 1 saat test nehocam araba mı alıyon

3 saat testmemvulcan, 30 dakika 3dmark timespy stabilite testi yeterli.
1 gün yatıya kalsın daha iyi sonuc alır

10dk furmark 15dk occt yeter. Satıcı olsam yarım saat sonra evden kovardım. 1 saat test nehocam araba mı alıyon

1 saat de müsaade edilir hocam ya

Almaya gelmeden önce testi başlatıp satabilir. Evde mal gibi 3 saat bekletmesine gerek yok adamı.

Evimde 10dkdan fazla duranı yol parasını verip yollardım. Araba ekspertize sokmuyoruz adres belli sonuçta 1 saat ne
Satıcıya evinize yakın bir bilgisayarcıda testlerini yapabiliriz dedim bana onun için zamanının olmadığını ve kendi evlerinde testleri yapabileceğimi söyledi. Ekstra olarak satıcı yurtdışına taşınacağını o yüzden sattığını söyledi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,861
Üyeler
201,336
Son üye
aslan351
Geri