OEM Paket mi Tek Tek Toplamak mı?

Reaksiyon skoru
36
Selamlar, 5070 ya da 5070ti sistem toplamayı düşünüyordum. gaming gecesinde ya da başka indirim zamanlarında OEM paket mi almak daha mantıklı olur yoksa tek tek indirim kovalamak mı? malum zamlar kapıda hatta belli başlı yerlerde artışlar da görüldü. OEM paket alırsam taksit seçenekleri çok olmuyor genelde 3 taksit oluyor. ama parçaları tek tek alırsam 6-9 taksit bulma imkanım artıyor. sizce ne yapmalıyım? Bazen kasa psu sıvı soğutucu gibi parçalarda çok güzel indirimler görüyorum ama işlemci ekran kartı bütçenin çoğunluğunu kapladığı için pek bi fark yaratmıyor. Dün gaming gecesindeki bir iki modeli güncel en ucuz fiyatlardan toplamaya kalkarsam arada 15-20k fark oluyor ama taksit seçeneği çok az.

bence kendin toplamalısın. hem fiyata daha hakim oluyorsun hem de bilgisayar parçaları için her gün yeni bir bilgi öğreniyorsun. eğer sabredersen gerçekten uyguna bilgisayar toplayabilirsin.

oem sıstemler bazen ınanılmaz avatajlı olyuyor ozelıkle kampanya donemınde ben tek tek topluyorum çünkü parçaları ayrı ayrı daha çok taksıtle ve ındırım beklersen oem almışçasına ucuza alabılıyorum ama bütçen varsa oem al geç uğraştına değmez

3 aydır hazır sistem ile kendim toplama arasındaki farkları karşılaştırıyorum. Güzel indirim yakalarsan kendin topladığın daha güzel oluyor hem tüm parçaları istediğin şekilde yada uygun fiyatlı alabiliyorsun. Hazır sistem olarak sinerji revenantta karar kılmıştım ufak değişiklik yapıp onu alacaktım ama dün incehesabın gaming-geceleri indiriminden, Vatan bilgisayar, itopya, amazon ve idefixten parçaların hepsini kendim topladım. Ramler Dual kit olmaması ve ssdnin gen4 2tb olması dışında tüm aldıklarım istediğim gibiydi ve hazır sistemden daha uygun fiyata geldi.

güzel bir fırsat yakalarsan oem mantıklı, ben 2 aydır kendim topluyorum imza kısmında yazan parçaları. artık hem sistem bilgilerine hakimim hem piyasayı biliyorum hem bazı parçaları inanılmaz ucuza kapattım. tek tek toplarken bazen oem paketten bile daha uyguna kapatabiliyorsun. yakaladığın indirimlere bağlı tabii.

bi süredir oem paketler tek tek alma parasına satılıyor, belki minimal daha ucuzdur ama sen zaten pazaryerlerinden seçersen parçaları fiyatına göre taksit sayısı daha yukarda olur, genelde 6k üstü 6 taksit oluyor zaten, 10k üstü 9 taksite çıkabiliyor karta göre, 5-6k aşagısı parçalarda aşagı yukarı 3 taksit

Selamlar, 5070 ya da 5070ti sistem toplamayı düşünüyordum. gaming gecesinde ya da başka indirim zamanlarında OEM paket mi almak daha mantıklı olur yoksa tek tek indirim kovalamak mı? malum zamlar kapıda hatta belli başlı yerlerde artışlar da görüldü. OEM paket alırsam taksit seçenekleri çok olmuyor genelde 3 taksit oluyor. ama parçaları tek tek alırsam 6-9 taksit bulma imkanım artıyor. sizce ne yapmalıyım? Bazen kasa psu sıvı soğutucu gibi parçalarda çok güzel indirimler görüyorum ama işlemci ekran kartı bütçenin çoğunluğunu kapladığı için pek bi fark yaratmıyor. Dün gaming gecesindeki bir iki modeli güncel en ucuz fiyatlardan toplamaya kalkarsam arada 15-20k fark oluyor ama taksit seçeneği çok az.
Bu duruma göre değişiyor. Bazen hazır sistemler avantajı oluyor baya. Özellikle Gaming gecesinde 10 k civarı kâr edebilirsin tek tek toplamaya göre. Bazen de tek tek toplamak avantajlı oluyor fakat bunu zamana yaymak,indirim kovalamak gerekiyor

Geri