Yardım 27g64, Q27g42xne, Q27g42ze, 27g610a-B Bunlardan Hangisi Alınır?

b1rst

80+
Reaksiyon skoru
46
Merhaba, bir kaç konu ve araştırmadan sonra resimde belirttiğim dört model arasında kaldım panel vb şeyler değişiyor ama gelen yorumlara göre alacağım. Öncelikle aynı monitorden üç adet olacak triple screen için bu göz önünde bulundurulursa iyi olur. 2K 27inc zaten renk olarak doğru renkleri göstermesini istiyorum renkler sırıtmasın ne fazla sıcak ne fazla soluk olsun buna göre öneri yaparsanız iyi olur teşekkürler
1786816656581.webp

Q27g42xne tercih ederdim. Renk gamutu IPS modellere yakın, buna ek olarak yüksek kontrast oranı, iyi siyah derinliği ve IPS glow olmaması görüntü kalitesinde onu en üst sıraya koyuyor.

Tercihen TCL 27G64 gibi daha iyi modeller en azından mini lede giriş de olsa daha güzel olur. Bence görüntü kalitesine önem verenler için artık edge lit alınmaz. Ama bütçe çıkmıyorsa dediğim gibi aoc q27g42xne yapıstır.

Q27g42xne tercih ederdim. Renk gamutu IPS modellere yakın, buna ek olarak yüksek kontrast oranı, iyi siyah derinliği ve IPS glow olmaması görüntü kalitesinde onu en üst sıraya koyuyor.

Tercihen TCL 27G64 gibi daha iyi modeller en azından mini lede giriş de olsa daha güzel olur. Bence görüntü kalitesine önem verenler için artık edge lit alınmaz. Ama bütçe çıkmıyorsa dediğim gibi aoc q27g42xne yapıstır.
Valla cevap vermesini istediklerimden biriydin bu örneklerde senin konulardan bakıp öyle seçtim. Bütçe tcl alabilirim tabii 3 tane alınca büyük para oluyor ama ürün kaliteliyse bir defa alındığında göz ardı edilebilir.

VA için aklımda kalan soru 3 tane ekran yapınca sağ ve solda kalan ekranlarda farklılık olur mu?

Bir de ilk seri gelen tcl sorunlarını göz ardı edip direkt alınır mı? Cevap için teşekkür ederim

Valla cevap vermesini istediklerimden biriydin bu örneklerde senin konulardan bakıp öyle seçtim. Bütçe tcl alabilirim tabii 3 tane alınca büyük para oluyor ama ürün kaliteliyse bir defa alındığında göz ardı edilebilir.

VA için aklımda kalan soru 3 tane ekran yapınca sağ ve solda kalan ekranlarda farklılık olur mu?

Bir de ilk seri gelen tcl sorunlarını göz ardı edip direkt alınır mı? Cevap için teşekkür ederim
3 ekran olayını okumadım ne icin kullanacaksın bu monitörleri

3 ekran olayını okumadım ne icin kullanacaksın bu monitörleri
simracing için ve normal gündelik kullanımda sağ sola discord youtube kullanmak amacıyla oynadıgım oyunlarda iracing, lmu acc gibi oyunlar arada bir fps ve hikayeli oyunlar

aşağıda ki resim gibi bu tarzda bir setup var bende

Ekler

• 8y6n4uh9ljgh1.webp
    8y6n4uh9ljgh1.webp
    1.2 MB · Hit: 18
simracing için ve normal gündelik kullanımda sağ sola discord youtube kullanmak amacıyla oynadıgım oyunlarda iracing, lmu acc gibi oyunlar arada bir fps ve hikayeli oyunlar

aşağıda ki resim gibi bu tarzda bir setup var bende
IPS sana daha iyi gider

Pivot lazım mı Asus 10k bandında iyi IPS 2k monitör. Bunun pivotlu olanı da var 11k ya satılıyor VG27AQL5A. Belki şöyle yapabilirsin tam karşına qd mini led 27g64 alırsın sağ sol IPS (Asus) kullanırsın. Veya üçüncüde Asus alırsın. Hepsi eşit derecede önemli mi yoksa birinde discord falan acık kalacak pek iyi bir şey olmasına gerek yok mu dersin? Ben hic böyle setup ve bu tarz oyun oynamadım kücükken mw 2005 falan ama sayılmaz gibi. Biraz bilgi verirsen daha iyi olur. @ahmttunc

Son düzenleme:
IPS sana daha iyi gider

Pivot lazım mı Asus 10k bandında iyi IPS 2k monitör. Bunun pivotlu olanı da var 11k ya satılıyor VG27AQL5A. Belki şöyle yapabilirsin tam karşına qd mini led 27g64 alırsın sağ sol IPS kullanırsın. @ahmttunc
2 aynı 1 farklı monitor istemiyorum hocam 3üde aynı olması her zaman daha iyi yan yana koyarken eşit koyma vb şeyler için

monitor ayağı hiç önemli değil vesa 100x100 ile sigma profile aparat ile sabit olacak o yüzden gerek yok ayağa

2 aynı 1 farklı monitor istemiyorum hocam 3üde aynı olması her zaman daha iyi yan yana koyarken eşit koyma vb şeyler için

monitor ayağı hiç önemli değil vesa 100x100 ile sigma profile aparat ile sabit olacak o yüzden gerek yok ayağa
O zaman asus cek

@Tayfunns etiket için kusura bakmayın gaming gecesinde alıpta iptal ettiğim gigabyte g27q2 tekrar stokta bu önerdiğiniz Asus yerine olur mu hangi ürün daha iyi bariz olarak yardımcı olur musunuz
Asus daha iyi

Tamamdır teşekkür ederim bir şey daha soracağım Asus almadığım durumda asustan daha iyi monitör hangisidir onu da söyler misin konuyuda daha uzatmayayım tekrardan vakit ayırdığın için teşekkürler

Tamamdır teşekkür ederim bir şey daha soracağım Asus almadığım durumda asustan daha iyi monitör hangisidir onu da söyler misin konuyuda daha uzatmayayım tekrardan vakit ayırdığın için teşekkürler
2k ıps olarak bu bütçelerde asustan iyisi yok şu anlık. Bütçe biraz artarsa mini led IPS alınabilir 16.5k

Geri