Karnel Power 41 ile Sistem Ekran Kapanıp Donuyor

Reaksiyon skoru
23
Kendim toplamış olduğum sistemde uzun süredir çözemediğim teknik bir sorunum var eskiden azdı şu aralar daha fazla oluyor yardım edin
Sistemim
ryzen 5 7600
asus prime a620mk
corsair 6000mhz 32gb ram
850w gold fsp psu
patriot 1tb m2 ssd
rx 6800 xt gigabyte sisteme sahibim
öncelikle öncesinde bu sorun oluyordu 650 w psu vardı watt yetmiyor diye gold 850w psuya geçtim olmaya devam etti windows 11 sıfırladım ramlari stokta kullandım bios güncelledim ancak herhangi bir gelişme yaşayamadım anakartsal bir sorun olabilir mi b segment anakarta geçsem sorunum çözülür mü stress testleri yaptım herhangi bir sorun olmuyor ama oyundayken veya google takılırken birden ekran gidiyor ancak bilgisayar fanları çalışmaya devam ediyor yardımcı olabilir misiniz

Bios falan güncel mi?

Güç girişlerini kontrol edin

Kendim toplamış olduğum sistemde uzun süredir çözemediğim teknik bir sorunum var eskiden azdı şu aralar daha fazla oluyor yardım edin
Sistemim
ryzen 5 7600
asus prime a620mk
corsair 6000mhz 32gb ram
850w gold fsp psu
patriot 1tb m2 ssd
rx 6800 xt gigabyte sisteme sahibim
öncelikle öncesinde bu sorun oluyordu 650 w psu vardı watt yetmiyor diye gold 850w psuya geçtim olmaya devam etti windows 11 sıfırladım ramlari stokta kullandım bios güncelledim ancak herhangi bir gelişme yaşayamadım anakartsal bir sorun olabilir mi b segment anakarta geçsem sorunum çözülür mü stress testleri yaptım herhangi bir sorun olmuyor ama oyundayken veya google takılırken birden ekran gidiyor ancak bilgisayar fanları çalışmaya devam ediyor yardımcı olabilir misiniz
Sistemi şu şekilde kullanmayı dene. Bilgisayarı kapattığında psunun şalterinide kapat. Bilgisayari yeniden acicagin zaman önce açma kapama tuşuna birkaç kez bas ve bekle, sonra şalteri aç ve kasayı çalıştır. Bu şekilde kullan bir süre. Eğer sorun tekrarlarsa söylersin

Sistemi şu şekilde kullanmayı dene. Bilgisayarı kapattığında psunun şalterinide kapat. Bilgisayari yeniden acicagin zaman önce açma kapama tuşuna birkaç kez bas ve bekle, sonra şalteri aç ve kasayı çalıştır. Bu şekilde kullan bir süre. Eğer sorun tekrarlarsa söylersin
tamam deneyeyim anakartın garantisi 2 ay kalmış direk garantiye yollasam mı

Bilgisayarı farklı prizde test et olmazsa anakartı yolla bu sorun genelde psu sorunu
odamda tek priz yeri var daha önceki sistemde olmuyordu bende psu yetmiyor diye gold 850w psuya geçtim hala devam etti bios ayarlarını defaultta kullanmaya başlayınca sorun daha azaldı ama hala olmaya devam ediyor

odamda tek priz yeri var daha önceki sistemde olmuyordu bende psu yetmiyor diye gold 850w psuya geçtim hala devam etti bios ayarlarını defaultta kullanmaya başlayınca sorun daha azaldı ama hala olmaya devam ediyor
pc yi farklı odada test et prizde sorun var mı anlarız

Kernel power 41 hatasının anlamı , elektrik iletiminde sıkıntı oldu vs. anlamına geliyor. Direkt %100 PSU suçlu demek değil.

olay görüntüleyicisi - windows günlükleri - sistem kısmında kapanan saatte ekstra bir hata var mı kontrol et.
Kernel-Power (41) hatası : Sorun yüksek ihtimalle güç yoluyla (PSU korumaya geçiyor, kablolama yetersiz kalıyor veya anakartın VRM/güç hattı anlık yükü kaldıramıyor) .

WHEA-Logger hatası : İşlemci, RAM veya anakartın PCIe veri yolunda bir kararsızlık (voltaj yetmezliği) vardır.

Geri