Hollanda'dan RTX 5080 + Ryzen 7 9800x3d Sistem Alınır mı? Tr Göre Karşılaştırma)

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
2500
Selamlar arkadaşlar,

Yurt dışındayım (Hollanda) ve 4K odaklı, uzun yıllar arkama bakmayacağım üst düzey bir sistem toplamayı düşünüyorum. Hazır konfigürasyon olarak karşıma çıkan bir sistemi gözüme kestirdim ancak parça dengesi ve fiyat/performans açısından sizlere de danışmak istedim.

Sistem Özellikleri:

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D (8 Çekirdek, 96MB Cache, AM5)

Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 5080 16G VENTUS 3X OC 16GB GDDR7

Anakart: MSI B850 GAMING PLUS WIFI6E DDR5 AM5

RAM: Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) 6800MHz CL34 DDR5

Depolama: Lexar NQ790 2TB NVMe PCIe Gen4 (7000/6000 MB/s)

İşlemci Soğutucu: Thermalright Frozen Magic 360 ARGB V2 360mm Sıvı Soğutma

Kasa: HYTE Y70 Touch (Dokunmatik ekranlı model) / HYTE X50

Güç Kaynağı (PSU): Enermax Revolution D.F. X 1200W 80+ Gold Full Modüler

Fiyat: Yaklaşık 2.500 €

Link: https://www.azothgaming.nl/producte...us-3x-oc-16gb-32gb-ram-2tb-m-2-ssd-gaming-pc/

Sormak İstediklerim:

1. Bu parçalar ve özellikle kasa seçimi için belirtilen Euro fiyatı sizce nasıl, hak ediyor mu?

2. Aynı bütçeye Türkiye'den parça parça veya hazır sistem olarak daha mantıklı/güçlü bir şey toplamak mümkün mü, yoksa yurt dışından bunu almak çok daha mı avantajlı olur?

3. Parçalar arasında birbiriyle uyumsuzluk veya "bu sisteme bu gitmemiş, şunu değiştir" diyeceğiniz bir şey var mı?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler!

oldukça güçlü duruyor sistem. anakartı belki bir üst sınıfa çıkartabilirsiniz. benzer ürünleri aynı fiyatlara trden almak mümkün fakat, indirim kovalamaya ciddi bir mesai harcamanız gerekebilir

5070 ti ile 5080 arasında ne kadar fiyat farkı var var euro bazında? Eğer çok fark varsa 5070 ti seçmek daha iyi olur. Güzel bir oc ile 5080 stock seviyesine yaklaşıyor. Arta kalan parayla ekipman almak daha mantıklı olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1200w psu yerine 850w seçebilirsiniz.

oldukça güçlü duruyor sistem. anakartı belki bir üst sınıfa çıkartabilirsiniz. benzer ürünleri aynı fiyatlara trden almak mümkün fakat, indirim kovalamaya ciddi bir mesai harcamanız gerekebilir
Yurt dışından almak daha mi uyguna geliyor

Geri