17 Yaşındayım 167 Boyum Var Sizce Uzar Mıyım?

Merhaba öncelikle yeniyim biraz normalde buraya yazmazdım ama çok kafam karıştı ben 4 ay sonra 17 yaşıma giricem daha 16yım yani arkadaşlarım genel olarak hep uzun bu nedenle bi özgüvensizlik oluşuyo 167yim 70 75 kilo arasında falanım ama kilolu değilim göbeğim bile yok neredeyse ideal bi kilo olmadığının farkındayım ama nedense kilomu pek göstermiyorum uykuma bu yaz dikkat etmeye bol bol yürümeye çalışıyorum geçen yaz çalıştığım için gece 4 5 gibi uyuyodum fitnessa gidemiyorum çünkü yks senem vaktim kalmıyo ona maalesef eskiden gidiyodum ve 9.sınıfta ragbi oynuyodum o zamanlar boyum biraz uzamıştı şu an baya durgunlaştı her gece yatmadan magnezyum d3 takviyesi alıyorum genelde süt içip uyuyorum ve uyku düzenime dikkat etmeye çalışıyorum ama uzamıyorum boyum da oldukça kısa farkındayım babam 182 annem 160 aslında genetik boy ortalamam 177.5 falan ne diyeceğinizi biliyorum biz napalım nerden bilelim ama kafama takıldı ve deneyimi olsn çevresinde kendisinde böyle bi sorunu deneyimleş olanlarınız varsa önerilerinizi ve sizce uzar mıyım belirtmenizi rica ediyorum
Hocam, doktora gitmeden bir şey diyemeyiz. Benim yaşım 17, boyum 181 cm. Skolyoz için ortopediye gitmiştim; gitmişken büyüme plaklarına baktırayım dedim. "Senin plaklar kapanmış, daha uzamazsın," dedi. Ben en azından 185 cm olmayı istiyordum ama plaklarım kapanmış.

Çevremdekiler "Daha uzarsın, erkekler 22-23 yaşına kadar uzamaya devam eder," diyorlar ama doktordan iyi mi bilecekler? O yüzden en net bilgiyi doktordan alırsın.

Patlıcanla normal boyun birbiriyle baglantisi olmadığı yalanını hangi terbiyesiz yutturdu bu zamana kadar bize
Kanka kuzenimle doktora beraber gittik tedavi olurken baktılar zaten uzunluğuna 12 cm çıktı gatibimin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Patlıcanla normal boyun birbiriyle baglantisi olmadığı yalanını hangi terbiyesiz yutturdu bu zamana kadar bize
O zaman doktor neden baktı

17 yaşındayken cüce olan arkadaşım 18.5 a gelince deve oldu boy işi biraz beslenme genetik işi .
Doğru ben 25 yaşındayım boyum180 14-15 yaşlarındayken bir arkadaşım vardı en kısamızdı çocuk şu an 187 falan 1 senede inanılmaz şekilde uzadı ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor.

Olsun olsun düz hesap 1.70 diyelim çok çok 1 cm yani hiçte kıpırdımayadabilir zaten kısada olsan bu hayatta boydan daha önemli 50 bin tanede şey var yok 17de cüceydi 18.5te dev oldu bilmem ne bu tarz şeylere takılıp kendinide boş yere kandırma ama dostum internet ortamında bu tarz bu boy uzama laflarının hepsi palavra gerçek hayatta hiçte görmüyoruz cüceden birden dev olan adamı milyonda bir varsada orasını bilemem 15 16 hadi bilemedin senin yaştan sonra genelde duruyor ondan sonra çok yavaş 1 2 3 cmler olursa

Merhaba öncelikle yeniyim biraz normalde buraya yazmazdım ama çok kafam karıştı ben 4 ay sonra 17 yaşıma giricem daha 16yım yani arkadaşlarım genel olarak hep uzun bu nedenle bi özgüvensizlik oluşuyo 167yim 70 75 kilo arasında falanım ama kilolu değilim göbeğim bile yok neredeyse ideal bi kilo olmadığının farkındayım ama nedense kilomu pek göstermiyorum uykuma bu yaz dikkat etmeye bol bol yürümeye çalışıyorum geçen yaz çalıştığım için gece 4 5 gibi uyuyodum fitnessa gidemiyorum çünkü yks senem vaktim kalmıyo ona maalesef eskiden gidiyodum ve 9.sınıfta ragbi oynuyodum o zamanlar boyum biraz uzamıştı şu an baya durgunlaştı her gece yatmadan magnezyum d3 takviyesi alıyorum genelde süt içip uyuyorum ve uyku düzenime dikkat etmeye çalışıyorum ama uzamıyorum boyum da oldukça kısa farkındayım babam 182 annem 160 aslında genetik boy ortalamam 177.5 falan ne diyeceğinizi biliyorum biz napalım nerden bilelim ama kafama takıldı ve deneyimi olsn çevresinde kendisinde böyle bi sorunu deneyimleş olanlarınız varsa önerilerinizi ve sizce uzar mıyım belirtmenizi rica ediyorum
kendi fikrim vitaminlerine baktır ve gece uykunu etkileyen geniz etidir falan uyku kaliteni bozan şeyler varsa düzelt. bu ikisini yapsan zaten direkt hızlanıyor boy uzama. genetik olarak max olacagın yere kadar getirir %90 genetik yine ama bunlar oldukca hızlandırmıstı bende

valla kankam 11 de uyu d3k2 vitamini al bu yaştan sonra uzasanda max 175 falan görmez bile genetiğine bağlı

ben 16 yaşım da 1.61 fln dım 18 e girdim . şuan 1.83 1.84 gibiyim doktoraa git ve antreman yap

Hocam öncelikle ebeveynine danış onunla doktora git yani doktora danışman öncelik diyebiliriz. Genelde 18-19 yaş ama 25 yaşına kadar boy uzayabilir. En kritik Uyku ve beslenme diyebiliriz tabi hareket de etkili ama özellikle verimli uykular çok çok önemli diye biliyorum.

Geri