Çözüldü✓ Dp Kablosu ile Siyah Ekrana Düşme

Reaksiyon skoru
2
Öncelikle herkese merhaba, HDMI kablosu ile bir problem yaşamazken DP port kablosunu kullandığımda siyah ekrana düşüyorum. Monitörün fişini çekip Sistemin gücünü kesip statik elektriği boşalttıktan sonra DP kablosu ile de görüntü geliyor ama sistemi yeniden başlattığımda yine siyah ekranda kalıyorum. Ayrıca HDMI ile masaüstü geldikten sonra HDMI kablosunu çıkarıp DP kablosuna geçtiğimde yine sorun çözülüyor. Son dediğimi sürekli yapmaktan sıkıldım. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öncelikle herkese merhaba, HDMI kablosu ile bir problem yaşamazken DP port kablosunu kullandığımda siyah ekrana düşüyorum. Monitörün fişini çekip Sistemin gücünü kesip statik elektriği boşalttıktan sonra DP kablosu ile de görüntü geliyor ama sistemi yeniden başlattığımda yine siyah ekranda kalıyorum. Ayrıca HDMI ile masaüstü geldikten sonra HDMI kablosunu çıkarıp DP kablosuna geçtiğimde yine sorun çözülüyor. Son dediğimi sürekli yapmaktan sıkıldım. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aynı sorun bende de var ekran kartı AMD. Sizin ki neydi?

Bu konuyu takipteyim hala, bir çözüm bilen var mıdır?
Hocam bir çözüm yolu bulmuş olabilirim. BİOS a girin, gelişmiş seçenekler, oradan power management kısmına girin. ERP/EUP vb isimli ayarı bulup "enabled" olarak değiştirin. Bu ayar pc yi kapattığınızda güç kaynağını da tamamen kapatan bir ayarmış. Sanırsam PC daha geç açıldığı için artık görüntü sinyali daha geç geliyor. bu da monitörle denk gelmelerine sebep oluyor. Artık pc açılırken HDMI ile siyah ekrana düşmüyorum, DP ile de denemedim hala. Ama yeniden başlatırken hala düşüyorum:) Siz de denemek isterseniz bir deneyin hocam, sonra çözüldü olarak işaretleyeyim

Geri