Parasıyla Fiber Çekme /Hak/ ?

Bizim binaya 3 hafta önce fiber kutusunu koydular hocam ama bina içi kablolarını çekmediler. Geçen gün X üzerinden TT yazdım şikayet oluşturdular aradılar sizin binanıza yönelik bir planımız yok ne zaman geleceğini bilemeyiz dediler. Hem binanın dışında şöyle bir kutu binanın içine de koyduğum kutuyu koydular.
kuzenimdede aynısı yaşandı sebebi şu kutuyu alt yapıyı getiriyorlar satışa açmıyorlar sonra onların evine kardeşi taşındı alt kata eniştesi yazılımcı birilerini aramış diğer gün direk satışa açtırmış yani ya bekleyeceksiniz ya da tanıdıgınız olacak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fiberin döşenmesi değil dağıtım kutusunun nerede olduğu önemli. Adamlar belki 300m uzaktaki panodan çekti kabloyu o binaya 😀
daha yeni kuruldu saha dolabı yakın alt yapı da yeni çektiler

ücreti ile fiber çektirme maliyeti nedir ve ne zaman yaparlar 2026 hala bakır kablodan net alıyorum 19 yıldır herşeyi denedim lütfen bunu deneyin yazmayın sadece fiyat bilgisi istiyorum not : sol sokakta fiber var
arkadaşımda aynı durum vardı 1 sokak öteden kablo çekti izin almadan kaldırımları söktü vs altından geçirdi ortalama bir 2 sene önce maliyeti ona 20-30 k ya maal oldu baya uzun çekti kabloyu :D

Bizim binaya 3 hafta önce fiber kutusunu koydular hocam ama bina içi kablolarını çekmediler. Geçen gün X üzerinden TT yazdım şikayet oluşturdular aradılar sizin binanıza yönelik bir planımız yok ne zaman geleceğini bilemeyiz dediler. Hem binanın dışında şöyle bir kutu binanın içine de koyduğum kutuyu koydular.
bizim binayada çektiler geçen baktım kablolar takılı fakat zaten kablonet ve turknetin fiberi varken TT fiber hayatta kullanmam hem kazık fiyatları hemde hizmet rezalet

Bunu çekerler ama süreç uzun sürebilir. Büyük ihtimalle çevre bölgede birçok binaya aynı anda yaparlar bağlantıları.

arkadaşımda aynı durum vardı 1 sokak öteden kablo çekti izin almadan kaldırımları söktü vs altından geçirdi ortalama bir 2 sene önce maliyeti ona 20-30 k ya maal oldu baya uzun çekti kabloyu :D

bizim binayada çektiler geçen baktım kablolar takılı fakat zaten kablonet ve turknetin fiberi varken TT fiber hayatta kullanmam hem kazık fiyatları hemde hizmet rezalet
işte ne olcak bilmiyom,

Benim burdada 2 yıl önce kazı yapıp 48lik hava fiber kablolarını dolayıp gittiler şimdide mahalle bazlı büyük proje tamamlanacaktır diyip geçiştiriyorlar ne gelen var ne giden

işte ne olcak bilmiyom,
benim arkadaş aldı kabloyu o sırada şanslıydı oturduğu sokakta alt yapı çalışması yapan ekip vardı konuştu onlarla dedi kabloyu ben çekcem siz sadece bağlamasını yapın yaptılar miss gibi kullanıyor normalde vdsl-adsl alt yapıda çaprazdan yandan ordan burdan bağlantı yapılıyor rahatlıkla en kötü elektrikçi ayarlarsın kabloyu bağlar saha ekibide bağlantıyı çözer kavuşursun internete normalde fiberde böyle bir durum olmaz yapmazlar normalde arkadaş azıcık şans ve parayla çözdürdü işi alt yapı ekipleri sokakta çalışma yapmasa ricada bulunmasa yine interneti olmazdı alt yapı ekibi sadece bağlantıyı verdi o kadar işçilik ve kablo maliyeti arkadaşıma kaldı.

Kabloyu ocak ayında alt yapıdan getirdiler, geçen ay kutuyu bağladılar hâlâ hareket yok bizde :D

Böyle durumlarda şahsa münasır direkt fiber çekmezler. Sırf senin için asfaltı kazıyacak kabloları döşeyecek vs vs ve evinin dolabına fiber montajlamaları lazım diye biliyorum. İşin belediye kısmından izin alma sürecine kadar gidebilir bu durum. En azından tahminlerim bu yönde 👍

Kendi evinde fiber istiyorsan apartman olarak komple yazı yazmanız ve sokaktaki diğer apartman sakinlerinden de istek toplayarak dilekçe vermeniz gerekir. Ancak o zaman güçlü dönüş olur. Türkiyede işler böyle yürüyor malesef. Topluca internet isteği = daha garanti ilerleme

Bizim sokağın başındada türk telekomun fiber dolabı var çok merkezi bir beldede oturuyorum ama ne yan sokağa ne bizim sokağa baştan aşağı fiber hiç döşenmemiş. Ama turkcellin fiberi var ne hikmetse apartman içinde türkcellin fiber dolabı var

Bana satış temsilcisinin dediği şey şu “1 tane dilekçe yine 1 tanedir. Düşük ihtimal ama sokağınıza türk telekom fiber döşenmesi için yazı yazabilirsiniz” demişti bizzat. Kısacası vakit kaybı diyemedi kibarlığından 😂

Bunu çekerler ama süreç uzun sürebilir. Büyük ihtimalle çevre bölgede birçok binaya aynı anda yaparlar bağlantıları.
Olabilir zaten fiber kutusu vs her şey kondu sadece aktif edilip bina içi kabloların çekilmesi gerekiyor. Bakalım inşallah 10 yıl içerisinde yaparlar :D

Böyle durumlarda şahsa münasır direkt fiber çekmezler. Sırf senin için asfaltı kazıyacak kabloları döşeyecek vs vs ve evinin dolabına fiber montajlamaları lazım diye biliyorum. İşin belediye kısmından izin alma sürecine kadar gidebilir bu durum. En azından tahminlerim bu yönde 👍

Kendi evinde fiber istiyorsan apartman olarak komple yazı yazmanız ve sokaktaki diğer apartman sakinlerinden de istek toplayarak dilekçe vermeniz gerekir. Ancak o zaman güçlü dönüş olur. Türkiyede işler böyle yürüyor malesef. Topluca internet isteği = daha garanti ilerleme

Bizim sokağın başındada türk telekomun fiber dolabı var çok merkezi bir beldede oturuyorum ama ne yan sokağa ne bizim sokağa baştan aşağı fiber hiç döşenmemiş. Ama turkcellin fiberi var ne hikmetse apartman içinde türkcellin fiber dolabı var

Bana satış temsilcisinin dediği şey şu “1 tane dilekçe yine 1 tanedir. Düşük ihtimal ama sokağınıza türk telekom fiber döşenmesi için yazı yazabilirsiniz” demişti bizzat. Kısacası vakit kaybı diyemedi kibarlığından 😂
Parasını verirsen (kazı masrafı kablo masrafı vs) çekiyorlar.

Turkcell varsa o daha iyi zaten boşver. Bende olsa direkt ona geçerim.

Parasını verirsen (kazı masrafı kablo masrafı vs) çekiyorlar.

Turkcell varsa o daha iyi zaten boşver. Bende olsa direkt ona geçerim.

Bilmiyodum çektiklerini. Benim vdsl işimi görüyor hocam ya çok download yapmıyorum oyunlarda ping sorunuda yok (gerçi gün içinde ne kadar saat oyun oynuyorum o bile sorgulanabilir 😄)

Yayıncılık vs işleri için fiber şart ama o kesin. Yüksek uploadın faydası çok 👍

Bilmiyodum çektiklerini. Benim vdsl işimi görüyor hocam ya çok download yapmıyorum oyunlarda ping sorunuda yok (gerçi gün içinde ne kadar saat oyun oynuyorum o bile sorgulanabilir 😄)

Yayıncılık vs işleri için fiber şart ama o kesin. Yüksek uploadın faydası çok 👍
Fibere de upload vermiyor ki adamlar, parasını verip 1000Mbps alsan dalga geçer gibi 50Mbps Upload veriyorlar 😅

Binada Superonline varsa bir ara ona geç bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,754
Üyeler
202,381
Son üye
asdasfamana1
Geri