Zotac Solid Core Rtx5080 Vs 9070xt Asrock Challenger

Reaksiyon skoru
1
Rakip olmadıklarını biliyorum ama 2k oled 240 hz monitörüm var , bu parçaları 66.5k ve 36.3k şeklinde alabilme durumum var .
Hangisini alma konusunda kararsızım.9070xt çoğu işimi görecek farkındayım ama nvidia nın potansiyel fiyat artışı aklımı çeliyor.Yorumlarınızı bekliyorum

9070XT

Rakip olmadıklarını biliyorum ama 2k oled 240 hz monitörüm var , bu parçaları 66.5k ve 36.3k şeklinde alabilme durumum var .
Hangisini alma konusunda kararsızım.9070xt çoğu işimi görecek farkındayım ama nvidia nın potansiyel fiyat artışı aklımı çeliyor.Yorumlarınızı bekliyorum
Kanka bu bütçe meselesi param var dert etmiyorum diyorsan 5080 yapıştır geç düşünme ama yok ben aradaki 30k yı önemsiyorum farklı şeylere yatırırım farklı konulara harcarım dersen 9070xt işini fazlasıyla görür. Bende 360 Hz 2k OLED monitör var, valo cs 550-600 fps altına düşmüyor bile ki monitör max zaten 360 veriyor. Marvel rivals sadece optimizasyonu kötü bir oyun olduğundan 240 Hz sabit oynuyorum o kadar. Buradaki karar aslında senin. Ekran kartı fiyat artışları konusuna değinecek olursak, Nvidia gibi AMD kartların da fiyatları paralel olarak artıyor.

Aynen öyle. bütçe meselesi. İki bütçede beni katiyen zorlamıyor dersen 5080 al gitsin doğal olarak

9070xt alıp kalan bütçeyle diğer bileşenleri daha yüksek seçerim dersen oda bi seçenek

Tek gerçek; ikisininde fiyatını yarın bi gün bu fiyatlara bulmanın çok zor olacağı. Tepeden tırnağa pcdeki her donanıma zamlar gelmeye devam ediyor. Bi kasa, cpu soğutucu ve fanlar etkilenmiyor herhalde bu kriz dünyasında artık 🤔

Kullanmayacağın teknolojiye para verme. Satacağım diyene kadar yeni bir teknoloji çıkar 2000 serisi gibi muamele görür cihazın :).

benzer soruyla ben de karşı karşıya kaldım ve 9070 xt almaya karar verdim. 6k veya 7k serilerinde 80 modeline geçmeyi düşünüyorum. şimdilik aradaki farkı diğer bileşenler için kullanıp zamanı geldiğinde de sadece gpu değiştireceğim.

benzer soruyla ben de karşı karşıya kaldım ve 9070 xt almaya karar verdim. 6k veya 7k serilerinde 80 modeline geçmeyi düşünüyorum. şimdilik aradaki farkı diğer bileşenler için kullanıp zamanı geldiğinde de sadece gpu değiştireceğim.
aynı fikirdeydim ama 6000 7000 ler tam bir muamma imkan varken alıp arkaya yaslanma fikri mantıksız gelmiyor

Eğer sadece oyun için düşünüyorsan 9070xt ile 5080 arası da fiyat kadar fark yok, youtubeda istediğin kartların her türlü oyunda fps -performans- videoları mevcut

66k yı verince cebine fazla zarar vermezse 5080 çok daha mantıklı ama fp olarak sadece oyun için 9070xt alabilirsin

Eğer sadece oyun için düşünüyorsan 9070xt ile 5080 arası da fiyat kadar fark yok, youtubeda istediğin kartların her türlü oyunda fps -performans- videoları mevcut
oyun & multitasking . Nvidia nın yapay zeka kullanımı ileride farkı açacakmış gibi hissediyorum.Anı kurtarmak yerine geleceği düşünmek gibi bi saçma bi fikre kapılıyorum bu sefer.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

66k yı verince cebine fazla zarar vermezse 5080 çok daha mantıklı ama fp olarak sadece oyun için 9070xt alabilirsin
Taksitle alıyorum ödemek çok zor değil o yüzden bir şekilde ödenir

oyun & multitasking . Nvidia nın yapay zeka kullanımı ileride farkı açacakmış gibi hissediyorum.Anı kurtarmak yerine geleceği düşünmek gibi bi saçma bi fikre kapılıyorum bu sefer.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Taksitle alıyorum ödemek çok zor değil o yüzden bir şekilde ödenir
geleceği düşünüceksen max 2 3 seneye kadar düşün üstü yüksek riskli

Zaten 5080 her türlü daha iyi kart sadece 9070xt F/P olarak çok önde.

aynı fikirdeydim ama 6000 7000 ler tam bir muamma imkan varken alıp arkaya yaslanma fikri mantıksız gelmiyor
Şuanki şartlarda da 9070xt ile 5080 arasında dağlar kadar bir fark yok. En azından sonraki serilerde fark birwz daha açılırsa almaya değer bence.

Geri