Colorful B650m-Plus V14 Mü Asus B650m-R mi?

atlasssz

80+
Reaksiyon skoru
2
Selamlar, ikinci el sistem topluyorum da ayni fiyatta iki anakart arasında kaldım:

Colorful Battle-AX B650M-PLUS V14
ASUS Prime B650M-R

İkisi de aynı fiyata geliyor. İşlemci olarak 7500F, ekran kartı olarak da RX 9070 XT kullanacağım. SSD olarak KC3000 düşünüyorum.

Siz olsanız hangisini alırdınız? Özellikle VRM, BIOS ve genel anakart kalitesi açısından merak ediyorum. Colorful'un özellikleri daha iyi gibi duruyor ama ASUS'un marka ve BIOS tarafı daha güvenilir geliyor.

Selamlar, ikinci el sistem topluyorum da ayni fiyatta iki anakart arasında kaldım:

ASUS Prime B650M-R

İkisi de aynı fiyata geliyor. İşlemci olarak 7500F, ekran kartı olarak da RX 9070 XT kullanacağım. SSD olarak KC3000 düşünüyorum.

Siz olsanız hangisini alırdınız? Özellikle VRM, BIOS ve genel anakart kalitesi açısından merak ediyorum. Colorful'un özellikleri daha iyi gibi duruyor ama ASUS'un marka ve BIOS tarafı daha güvenilir geliyor.
Fiyatları ne ?

İkisi arasında asus daha iyi fakat asusun sıfırı amazonda 4800 TL. Yeni hesap açıp ücretsiz amazon prime alırsan 200 tl kupon verir 4600 olur. Ve anakart önemli bir parça olduğu için sıfır öneririm. Bende B650M-R kullanıyorum ikinci el almıştım 3 ay önce 2800 TL'ye. O zamana gitsem sıfır alırdım.

Colorful'da icimde kalicak gibi xd zaten vrm sogutucularindan dolayi dusundum zaten nvme 4 yetiyor. vrm sogutucular o kadar onemli mi?

ASUS Prime B650M-R

Colorful da BT ve Wifi desteği var diye hatırlıyorum aşağı yukarı aynı fiyat bence Colorful bende alacağım hatta

İkisi arasında asus daha iyi fakat asusun sıfırı amazonda 4800 TL. Yeni hesap açıp ücretsiz amazon prime alırsan 200 tl kupon verir 4600 olur. Ve anakart önemli bir parça olduğu için sıfır öneririm. Bende B650M-R kullanıyorum ikinci el almıştım 3 ay önce 2800 TL'ye. O zamana gitsem sıfır alırdım.
Mesela ne konuda iyi asus?

Asus B650M -R ,ile Colorful ,kıyas bile olmaz.

Asus denen kart ,4 kat PCB . Kağıt helva gibi ince.6 fazı var.Mosfetleri en alt seviye 1H/1L ,ayrık mosfetler.Yani VRM dediğimiz işlemci güç besleme güç yapısı, iyice düşük.

Colorful,6 kat PC B ye sahip. 12 fazı var. Mosfetleri ,orta /üst seviye 55 Amper ,DRMos mosfet.

Tabi ki colorful delirmeyin beyler ne asusu :)

Aynı sistemim var tabi ki de Colorfol VRM soğutucusu kaliteli ve pcle 5 versiyonu var tartışmaya kapalı

Geri