1-1.3 Milyona Araba Önerisi?

Yazdıklarından megane fanatikliği anlaşılmıyor ama egea düşmanlığı belli oluyor hocam.Egeanın ceosunun kemikleri sızladı öyle bir anlattınız ki.1.6 e-torq egea gayette alınıp binilebilir.Egealar performans olarak zayıf da megane 1.3 tceler uçup kaçıyor mu?Bu megane 1.3 tceyi performans olarak övenler arabaya 1-2 kişi fazla oturduğunda performansının ne kadar düştüğünün farkında mı?Uzun süre megane 1.3 tce kullandılar mı sormak isterim.Megane 4 almak için bir sebep göremiyorum türkiye şartlarında piyasası olması dışında.Ancak egea megane 4e göre daha albenili daha alması için sebebi olan arabalardan.Albeniden kastım da görünüş falan değil.
1.3 tce uçak diyemeyiz hatta bi aralar instada 230-240 la gittiği videoları görüyordum yine laf atıyordum çünkü aracın potansiyeli o değil 100 tane tünelden geçip yarım saat sürüşte anca o hıza çıkar o araç.. her neyse konumuza dönelim 1.3 tce kötü değil nerden baksanız 140bg motoru var beygiride gayet iyi.. egea düşmanıda değilim dediğim gibi önerilen motor seçeneği gerçekten berabat.. hiç sorun yaşatmıyor diyede öyle bir motor seçilmesi mantıksız. kişiden kişiye değişir adam yokuşlu yerde oturmuyodur torka ihtiyacı yoktur o egeayı alır.. aslında illa yokuş olmasınada gerek yok yolda sollamaya çıktığında bile o hantallığı hissedersin belki ilerde bi gün daha torklu, beygirli bir şey mi alsaydım diye düşünürsün.. dediğim gibi egea nefretim falan yok aslında..

1.3 tce uçak diyemeyiz hatta bi aralar instada 230-240 la gittiği videoları görüyordum yine laf atıyordum çünkü aracın potansiyeli o değil 100 tane tünelden geçip yarım saat sürüşte anca o hıza çıkar o araç.. her neyse konumuza dönelim 1.3 tce kötü değil nerden baksanız 140bg motoru var beygiride gayet iyi.. egea düşmanıda değilim dediğim gibi önerilen motor seçeneği gerçekten berabat.. hiç sorun yaşatmıyor diyede öyle bir motor seçilmesi mantıksız. kişiden kişiye değişir adam yokuşlu yerde oturmuyodur torka ihtiyacı yoktur o egeayı alır.. aslında illa yokuş olmasınada gerek yok yolda sollamaya çıktığında bile o hantallığı hissedersin belki ilerde bi gün daha torklu, beygirli bir şey mi alsaydım diye düşünürsün.. dediğim gibi egea nefretim falan yok aslında..
Birkaç ay boyunca yazılımlı e90 kullandım 3.20d.O makineden sonra şuan 120hp skoda superb kullanıyorum.Hiç de hantal gelmiyor.Bu arabadan sonra da egea 1.6 e-torq kullansam büyük ihtimalle bu da hantal gelmez.Bu hantal gelip gelmemesi mevzusu kişiden kişiye değişir.Araba alacak kişinin yüksek performans dürtüsü vardır,200-250 beygir yetmez.Performansla işi yoktur,a noktasından b noktasına gitmek için kullanıyordur o zaman belki de 120beygir bir araba hızlı gelir.Bu tamamen beklenti işi.Arkadaş eğer ille de performanslı istiyorum ille de hızlı olsun diyorsa eğer multijet 1.6 egea bakmanı öneririm.

Arkadaşlar buraya bakamadım sağ olun yazmişsiniz ama özetle şu an için clio 1.3 TCE bakıyorum 15 bin km falan kullanır bakımları yapar satarım gibi duruyor. Maksadim acemiliği atmak. Egea 1.6 gayet hoş bir araba ama çalıştığım yer küçük ve dizel arabayı orada idare etmesi biraz zor. Clionun temizi denk gelmezse mecburen i20 alacam gibi duruyor. Dediğim gibi maksadim ilk arabanın heyecanını atmak

Edit: Ev iş arasi yürüme mesafesi 10 dk. Anlayacağiniz yaşadığım küçük bir de memur olunca mazot fiyatı ve dizel bakım masrafları vb derken dizelim pek artısı kalmadı

Geri