Squex
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 4,674
Merhaba. Şu an sinirden elim ayağım birbirine girecek. Üniversite 31'inde açılacak, ben monitörsüz kaldım. Ben bu monitörü arızadan dolayı servise verdim, servis ürün değişim formu verdi. Ben de Hepsiburada'ya servis raporu ile iade/değişim kategorisinden talep açtım. Talepte ücret iadesini kesinlikle reddettiğimi, aynı model veya misli ile değişim istediğimi belirttim. Sonra gittim başka bir talepte de belirttim. Sesli aramada da belirttim. Bugün ise ansızın bana sorulmadan, edilmeden ücret iadesi yapıldı. Aradım, dedim: "Onayım olmadan iade yapıldı." Müşteri hizmetleri ise "İade yapıldığı için bankaya, değişimi yapılamaz" dedi. "Süreçlerimize aykırı" dedi. "Kupon tanımlayabiliriz" dedi. 10 dakika sonra bir daha aradım, başka biri açtı ve kanunlara göre "İade veya değişim kararı tüketiciye aittir" şeklinde belirttim. Değişim için talep açtı o da bana fakat talebin olumlu sonuçlanması çözüm merkezine bağlıymış. Bana haber vermeden iade yapan çözüm merkezine. Şu an ne yapacağımı şaşırdım. Heyete başvursam 6 ayda sonuçlanacak; 6 ay boyunca banka hesabımı kullanmamam mı lazım, ne yapmalıyım şaştım kaldım, bir akıl verebilecek var mı?
lore
lore
Aynısı yaşadım ilk başta kargoyu çaldılar zannettim kargocunun önünde açtım kağıdı beklettim kargocuyu ben de. Kağıdı okuyunca anladım ne olduğunu. İlk başta kapıyı açıp elinde mektup kadar poşeti görünce elim ayağım birbirine girdi monitörü çaldılar diye. Şu an hepsiburayada bu kopyaladığım mesajı talep olarak açtım. Değişimi kabul ederlerse artık bir de monitör önerisi konusu açacağım.Kargo geldiğinde ise sadece 1 kağıthatta başta monitörün kaybolduğunu felan sandım. Kargocuya durumu anlatıp poşeti açtık. Orada raporu görünce anlaşıldı.
Benim de satıcısı hb olan ürünlerimde hiç sıkıntısı yoktu fakat işin içine servis kararı girdiği için mi bilmiyorum süreç ilerlemiyor.Normalde hepsiburada bu konuda tektir.
Sayısız ürün alıp iade etmişimdir bir kere bile sıkıntı çıkarmadılar bu sefer niye böyle yapmışlarki ?