Türkiye’De Ekran Kartı VRAM Yükseltme Yapan Var mı?

Gazii

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,

AliExpress ve Çin tarafında bazı ekran kartlarının VRAM kapasitelerinin yükseltildiğini görüyorum. Örneğin kart üzerindeki bellek çipleri değiştirilerek 8 GB → 16 GB, 16 GB → 32 GB gibi yükseltmeler yapılabiliyor.

Türkiye’de bu işlemi profesyonel olarak yapan bir kişi veya servis var mı?

Normal VRAM tamirinden, yani arızalı bellek çipinin aynı kapasitedeki çiple değiştirilmesinden bahsetmiyorum. Kartın toplam VRAM kapasitesinin gerçekten artırılması işlemini soruyorum.

Daha önce yaptıran veya bu işi yapan güvenilir bir yer bilen varsa servis adı, şehir ve mümkünse yaklaşık fiyat bilgisi paylaşabilir mi?

Teşekkürler.

Not: Local llm için.

O iş her karta yapılamadığı gibi ucuz bir işlemde değil. Önce kartın veri yolunun sonra beslemesinin izin vermesi lazım.

Bide uyumlu ekran kartı modülü vesaire bulman lazım yani çok sıkıntı iş

Yok yahu nerede, Türkiye'de bi' profix bilgisayar var kadıköy'de; onlar da tamir vs. yapabilen tek yer. Tamirini bile yapabilen 1-2 yer varken, VRAM arttırımı yapabilecek yer çıkmaz.

Bu olayda ekran karti yazilimi nasil etkileniyor. Sonucta DIMM ram gibi tak calistir klacagini sanmiyorum.

Bu olayda ekran karti yazilimi nasil etkileniyor. Sonucta DIMM ram gibi tak calistir klacagini sanmiyorum.
Bazı dirençleri değiştirmek iptal etmek gerekebiliyor, sonrasında biosu fiziksel olarak da değiştirmek gerekebiliyor.

Çinli onlar yapar adamlar 4 saatte sıfırdan araba üretiyorlar. Mesele sadece yapabilme kabiliyeti değil maliyet burada o işlemi yapmak yeni kart almaktan pahalıya patlar.

Cevaplarınız için teşekkürler. Mecbur 3090 alacağım o zaman.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,709
Üyeler
202,694
Son üye
deadnegzel62
Geri