Acil Öneri Kulaklık Mouse Klavye

ozgurr

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
12000
Steelseries, razer, logitech üçlüsünden yazılımı kaliteli fiyatı uygun olan oyun için set önerir misiniz sipariş vericem ama kararsızım. Bi ürünü bi markadan diğerini başka markadan almak istemiyorum tek yazılım üzerinden tüm ürünlere erişebileyim. Kulaklık nova 5 düşünüyorum ama klavyesini karar veremedim. Blackshark v3 alsam klavyeleri pahalı mouse için karar veremedim. Mümkün olduğunda wireless olsun

Bu bütçeye bu markalardan kaliteli üç ürünü alamazsınız. Zaten kaliteli ürünleri ₺5K civarından başlıyor. Daha altındaki ürünler fiyatına göre pahalılar. Yani Çinli markalar daha mantıklı ve çok daha iyi ürünler alırsınız. Yani şöyle kabaca baktım kulaklık ve fare almaya kalksanız ₺12K doluyor bu markalarda.

Yine de bütçe zorlarım diyorsanız ben SS'in daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sonrasında Logitech tercihim olurdu.

Çinli firmalardan olur derseniz de şunları önerirdim.

Bu üçü tam ₺12K sömürüyor. Meyer sitesinde KEYMO kodu ile ₺100 civarı bir indirim alabilirsiniz. Klavye tarafında ise Türk Telekom mobil müşterisi veya tanıdığınız varsa, telefon uygulamasında Idefix için ₺300 kupon alıp oradan da küçük bir indirim ile toplamda ₺400 ürünleri ucuzlatmış olursunuz. Klavye hariç iki ürüne kefilim, klavyede belki başka seçenekler de değerlendirilip bütçe düşürülebilir.

Klavye tarafında daha uyguna ürünler de alınabilir. Bence çevre birimlerinde oyunlara vb. en az fark ettiren ürün. Mesela çok satan Aula F87 PRO veya ışıklı isteniyorsa Havit KB884L PRO falan alınabilir. Eğer %100 istiyorsanız da Wraith ve Meyer'deki ürünlere göz atabilirsiniz.

Neyse Çinli firmalar olur diyorsanız bence kulaklık ve fareyi alın. Klavye tarafında kalan bütçeyle yeni bir konu açın.

Son düzenleme:
Bu bütçeye bu markalardan kaliteli üç ürünü alamazsınız. Zaten kaliteli ürünleri ₺5K civarından başlıyor. Daha altındaki ürünler fiyatına göre pahalılar. Yani Çinli markalar daha mantıklı ve çok daha iyi ürünler alırsınız. Yani şöyle kabaca baktım kulaklık ve fare almaya kalksanız ₺12K doluyor bu markalarda.

Yine de bütçe zorlarım diyorsanız ben SS'in daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sonrasında Logitech tercihim olurdu.

Çinli firmalardan olur derseniz de şunları önerirdim.

Bu üçü tam ₺12K sömürüyor. Meyer sitesinde KEYMO kodu ile ₺100 civarı bir indirim alabilirsiniz. Klavye tarafında ise Türk Telekom mobil müşterisi veya tanıdığınız varsa, telefon uygulamasında Idefix için ₺300 kupon alıp oradan da küçük bir indirim ile toplamda ₺400 ürünleri ucuzlatmış olursunuz. Klavye hariç iki ürüne kefilim, klavyede belki başka seçenekler de değerlendirilip bütçe düşürülebilir.

Klavye tarafında daha uyguna ürünler de alınabilir. Bence çevre birimlerinde oyunlara vb. en az fark ettiren ürün. Mesela çok satan Aula F87 PRO veya ışıklı isteniyorsa Havit KB884L PRO falan alınabilir. Eğer %100 istiyorsanız da Wraith ve Meyer'deki ürünlere göz atabilirsiniz.

Neyse Çinli firmalar olur diyorsanız bence kulaklık ve fareyi alın. Klavye tarafında kalan bütçeyle yeni bir konu açın.
Teşekkürler ederim

Ha bir de yazılım çok dert değil. Kulaklık hariç klavye ve fareye çoğu zaman bakmazsınız. Çinlilerin çoğu ürünün web arayüzü var.
Çinliler de muazzam değiller, ama batılı firmalar gibi de sistemi felç eden ağır uygulamaları yok. İşleminizi yapıp kapattığınız basit arayüzlü uygulamaları var.

Fareden örnek göstereyim tarayıcı üzerinden Hz oranı, e-sports modu (bu çoğu kaliteli farede yazılımsal bir hızlandırma ve doğruluk sağlayan ayar, farenin yazılımında ismi değişiyor) gibi şeyleri açıp, değiştirirsiniz. Ben çoğu zaman 1K Hz öneririm, üstüne bence gerek yok. Çoğu oyun da zaten 1K Hz dışında desteklemiyor. Onun dışında oto uyuma ayarı, lod gerçi diğer ayarları da anlamıyorum. FPS frame rate tarama hızını artırıyor galiba, daha çok pil tüketiyor ama çok da gerek yok. Long distance de bu farede gördüm, çekim mesafesini artırıyor. Ama Scyrox V8 kullanırken odamdaki ağ felç oluyordu, long distance Scyrox'un alıcısının olduğu haline sokuyor olabilir. Yani kablo ile farenin hemen önüne getirebildiğimden gerek yok.

2026-08-21_11-38.webp

Klavyede de manyetik ise basım süresi, RT vb. ayarlarsınız. Kulaklıkta EQ ayarları arasında geçiş yaparsınız. Kaliteli Çin markaları hazır 5-10 tane oyunlara özel EQ ayarı ve topluluğun yaptığı EQ ayarlarını da kullanmanızı izin veriyor.

Geri