İnstagram Yorumu Sıkıntı Çıkarır mı?

Selam arkadaşlar bugün şöyle bir olay yaşadım. Benim bir tane yan hesabım vardı bu hesaptan asıl hesabımda sormak istemediğim bazı soruları gönderilere sorduğum özellikle teknoloji ve oyun ile alakalı ve genel olarak da insanların sorularını cevapladığım, tartıştığım bir hesaptı. Ve kimseye hakaret etmedim.

Bugün bir gönderi de adam bir şey sormuş gibiydi ve bende cevapta öyle olmadığını direkt söyledim. Sonra bana "sen çok biliyorsun" gibi bir yorum yazdı. Şuan yorumu sildiği için net söyleyemiyorum.
Bende bunu bilmek için bilgili biri olmak gerekmez herkes rahatça anlayabilir demiştim. Hadi o zaman anlat bakalım neymiş gibi bir şey söyledi. Bende yav abicim ne gerek var uğraşamam işte gayet açık haberde yazıyor gibi bir şey söyledim oda bana sen bir b** bilmiyorsun demek ki yazdı. Evet abi neyse ne hadi işine beni yorma evet ben bir b** bilmiyorum dedim, laf anlatılmayana anlatılmıyor tarzında bir şey söyledim.
Sonra adam bana özelden aileme küfür etti, ve memur olduğunu söyledi ben bu mesajları üstten gördüğüm için ss almak için girdiğimde çoktan silmişti ve bana seni dava edeceğim, her şeyini alacağım, yanlış adama bulaştın, ahlaklı olmayı öğren, bekle sen tarzında bir şey söyledi. Bende ona aynen şöyle yazdım ve yan hesabım olduğu için kapattım uğraşmamak için. Valla senin bana ettiğin küfürleri gördüm, ve yorum yanıtlarında da laf attın, özellikle sen çok biliyorsun dedikten sonra sinirlendim biraz dedim fakat ben sana küfür veya hakaret içeren bir şey yazmadım, eğer söylediğim şeyden rahatsız olduysan kusura bakma madem yaşın baya büyük bunu yapmanıza ne gerek var tarzında bir şey söyledim ve saldım.

Bir şey olacağını pek düşünmüyorum uğraşmak veya ailemin haberi olsun istemiyorum cidden ama ne olabilir yani? İlk defa böyle bir şey yaşadığım için gerginimde. Adamın profili de büyük olunca acaba ciddi mi diye merak ettim. Birde kullanıcı adının yanına plaka yazmış benden epey uzak bir şehirde yaşıyor.
Jahrein değilse zırt pırt kimseyi dava edemez hocam herkes birbirini böyle tehdit ediyor şu sıra boşverin canınızı sıkmayın. Zaten herhangi bir tehdit içerikli bişey yazmamışsınız adam sizi dava etse bile zamanına ve parasına mâl olur sadece sinirlenip korkutmaya çalışmış. Mâlum bizim milletimizin maaleseff IQ oranı düşük(belirli bir kesim için), düşünüp yorumlayıp anlayıp adam akıllı konuşabilen türden değiller o yüzden heee hee diyin geçin.

Cia peşinde

Evet.Eğer tüm gün vpn kullanmıyorsa ip adresi bulunur muhtemelen.İnstagramda 90 ila 180 gün arası süre boyunca mesajları sisteminde tutuyormuş ai ilede doğruladım.Ettiğiniz küfürde havaya-kendinize ettiğiniz bi küfür yani onunda sıkıntı çıkaracağını hiç sanmam adam zaten tüm değerlerinize sövmüş.
Hocam zaten ben hesabı anında kapatmıştım, ondan dolayı arkadaş işte aldığı bir ekran görüntüsünden hiç bir şekilde fake hesapta olduğu için seni bulamaz ancak savcılık böyle terör eylemi, dolandırıcılık, taciz, istismar, hırsızlık gibi büyük suçların veri talebini meta üzerinden talep ediyormuş.
Jahrein değilse zırt pırt kimseyi dava edemez hocam herkes birbirini böyle tehdit ediyor şu sıra boşverin canınızı sıkmayın. Zaten herhangi bir tehdit içerikli bişey yazmamışsınız adam sizi dava etse bile zamanına ve parasına mâl olur sadece sinirlenip korkutmaya çalışmış. Mâlum bizim milletimizin maaleseff IQ oranı düşük(belirli bir kesim için), düşünüp yorumlayıp anlayıp adam akıllı konuşabilen türden değiller o yüzden heee hee diyin geçin.
Haklısınız hocam özellikle bazı yorumlarda millet o kadar çok küfür ediyor ki aileye olsun, Atatürk'e karşı, Allah'a karşı, devlete karşı hepsi de geziyor vallahi çok rahatlar. B*k kelimesi hakaret sayılıyor mu bilmiyorum ama zaten ilk başta o bana "evet bir b*k bilmiyorsun" deyince bende evet öyleyim dediğim için, ve hani adamında yaşı profilinden belli büyük olduğu için bir tık gerilme durumu oldu tabii yaşamasam asla bilmem ama sorun yok hocam.

Yoruma gülen emojilerin atılması benim için daha iyi ne kadar saçmaladığımı gösteriyor galiba bu benim için iyi.
yelden nem kapmışsın. insanlarla laf dalaşına girilecek dönem değil. insanlar çıldırmış.
Evet hocam artık zaten hesapta yok belki de bu iyiye dönecek bir daha insanlarla dalaşa girmeyeceğim, sosyal medyada bile hocam diye hitap ediyorum genelde. O bana "sen çok mu biliyorsun" deyince hafif bir sinirlendim o kadar.

Teşekkürler herkese rahatladım baya bir hayırlısı olsun.

İşleri bu olan bazı arkadaşlar var. Paylaşım yapıyor ve altına yazılan yorumları dava ederek geçimini sürdürüyorlar. O yüzden ne olursa olsun hakaret içermeyecek şekilde kişiyi hedef göstermeyecek şekilde lafınızı atın. Bırakın yazacağınız kalsın içinizde siz o yorumu yazdınız diye bir şey kazanmayacaksınız. O yorumu gören insanlarda 1 saat sonra o yorumu okuduğunu hatırlamaz bile.

Hiçbir sey yapamaz
1787400139367.webp

fa
Hocam zaten ben hesabı anında kapatmıştım, ondan dolayı arkadaş işte aldığı bir ekran görüntüsünden hiç bir şekilde fake hesapta olduğu için seni bulamaz ancak savcılık böyle terör eylemi, dolandırıcılık, taciz, istismar, hırsızlık gibi büyük suçların veri talebini meta üzerinden talep ediyormuş.

Haklısınız hocam özellikle bazı yorumlarda millet o kadar çok küfür ediyor ki aileye olsun, Atatürk'e karşı, Allah'a karşı, devlete karşı hepsi de geziyor vallahi çok rahatlar. B*k kelimesi hakaret sayılıyor mu bilmiyorum ama zaten ilk başta o bana "evet bir b*k bilmiyorsun" deyince bende evet öyleyim dediğim için, ve hani adamında yaşı profilinden belli büyük olduğu için bir tık gerilme durumu oldu tabii yaşamasam asla bilmem ama sorun yok hocam.

Yoruma gülen emojilerin atılması benim için daha iyi ne kadar saçmaladığımı gösteriyor galiba bu benim için iyi.

Evet hocam artık zaten hesapta yok belki de bu iyiye dönecek bir daha insanlarla dalaşa girmeyeceğim, sosyal medyada bile hocam diye hitap ediyorum genelde. O bana "sen çok mu biliyorsun" deyince hafif bir sinirlendim o kadar.

Teşekkürler herkese rahatladım baya bir hayırlısı olsun.
Fake hesaplar bulunuyor.Sadece ig e girerken vpn açsa bile arkadaki veri alışverişi gerçek ip sini ortaya çıkarır.

Öncelikle instagramda olsa fake hesapta olsa bu işlerin peşine düşüp mahkeme dava dilekçesi ve şikayet unsuru olarak bulunabilirsin/bulabilirsin. Siyasi olaylarda fake hesaplar nasıl dezenformasyon yapılınca devlet hemen buluyorsa aynı şekil. Bana dmden hakaret eden kadını dava etmiştik avukat arkadaşımla mesela. biraz uzamış olsada avukatımla sonuç almıştık. Tam komedi davaydı o tc kızının çırpınışlarını görünce 😄

Kadın, para cezaları dosya masrafı vs derken 50 bin liraya yakın cebinden para çıktı. 30 bin avukat parası diğer paralarda ıvır zıvır cezalarıydı. Bir de bana ödenen istediğimiz manevi tazminat vardı elbette

O kadar celse geçti kadın her duruşmaya geldi, mahkemenin sonuçlandığı gün gelmedi çünkü eşşek gibi biliyordu attığı iftiraları mahkeme uzasın diye, ettiği küfürleri vesaire. iftira atıp bide celseleride erteletti boş yere 😄 kaybedeceğini bildiği için elinde atacağı iftira kalmadığı için sonuç gününe gelmedi 😄

Kadın dediğime bakmayın 2003-2004 lü bi kız çocuğuydu

Sadece şunu söyleyim süreç 1 seneyi bulacak en erken. Ailevi değerlerini deşecek kadar ağır küfürler etmediğin sürece ben işin peşine düşeceğini sanmıyorum.

Son düzenleme:
Şimdi düşününce değişik değişik şeyler yazıp küfür edenlere dava açmak mantıklı gelmeye başladı ne diyonuz .dd
Bana dmden hakaret eden kadını dava edip biraz uzamış olsada avukatımla sonuç almıştık

Kadın, para cezaları dosya masrafı vs derken 50 bin liraya yakın cebinden para çıktı. 30 bin avukat parası diğer paralarda ıvır zıvır cezalarıydı. Bir de bana ödenen istediğimiz manevi tazminat vardı elbette

O kadar celse geçti kadın her duruşmaya geldi, mahkemenin sonuçlandığı gün gelmedi çünkü eşşek gibi biliyordu attığı iftiraları mahkeme uzasın diye, ettiği küfürleri (tc kızı hep üste çıkmaya çalışır) iftira atıp bide celseleride erteletti boş yere 😄

Kadın dediğime bakmayın 2003-2004 lü bi kız çocuğuydu

Sadece şunu söyleyim süreç 1 seneyi bulacak en erken. Ailevi değerlerini deşecek kadar ağır küfürler etmediğin sürece ben işin peşine düşeceğini sanmıyorum.

Sağ olun hocam zaten bırakın ailevi küfürü kendisine hakaret bile etmedim, söylediğim laflarda hakaret içermiyor ki kendisinin bana hakaret ve ailevi küfür ettiği gerçeğini de değiştirmiyor ben zaten takılmam buna uğraşamam da.

Şimdi düşününce değişik değişik şeyler yazıp küfür edenlere dava açmak mantıklı gelmeye başladı ne diyonuz .dd

Ona devlet el attı artık. Hakaretten para kazanma olayını kaldırdı çok suistimal edildiği için. bi durum olduğunda direkt devletin kasasına 15.000₺ ödeyip mahkeme takipsizlikle sonuçlanıyor diye biliyorum en iyi bilgiyi avukat verir

Biz hakaret sebebiyle kıza açtığımız dava ve şikayet dilekçesi zamanında bu olay yoktu, mahkeme sonuçlanmaya yakın bu karara imza attılar bizim sonucumuzu etkilememişti 👍

Ha ayrıca şu kadar para kazanayım bu kadar para kazanayım olayı yok. Senin tutarını absürt bulur hakim anında reddeder hükmetmez. Manevi tazminatın hak edilişi vardır illaki. Yoksa “küfür etti zengin oldum” olayı yok 🤣 zaten ne kadar para istenip istenmeyeceğini usulüne göre avukat bilir.

Bide zaten o mahkeme sonuçlanıp sen paranı alana kadaaarrr hem dolar karşısında eriyip gider hem alım gücü olarak zayıflar elbet 🤣 bi mahkeme 1-1.5 seneden önce bitmiyor kolay kolay

Son düzenleme:
Ona devlet el attı artık. Hakaretten para kazanma olayını kaldırdı çok suistimal edildiği için. bi durum olduğunda direkt devletin kasasına 15.000₺ ödeyip mahkeme takipsizlikle sonuçlanıyor diye biliyorum

Biz hakaret sebebiyle kıza açtığımız dava ve şikayet dilekçesi zamanında bu olay yoktu, mahkeme sonuçlanmaya yakın bu karara imza attılar bizim sonucumuzu etkilememişti 👍

Ha ayrıca şu kadar para kazanayım bu kadar para kazanayım olayı yok. Senin tutarını absürt bulur hakim anında reddeder hükmetmez. Manevi tazminatın hak edilişi vardır illaki. Yoksa “küfür etti zengin oldum” olayı yok 🤣

Bide zaten o mahkeme sonuçlanıp sen paranı alana kadaaarrr hem dolar karşısında eriyip gider hem alım gücü olarak zayıflar elbet 🤣 bi mahkeme 1-1.5 seneden önce bitmiyor kolay kolay (boşanma davaları en kısa sürendir büyük ihtimalle)
ya of ya

Ona devlet el attı artık. Hakaretten para kazanma olayını kaldırdı çok suistimal edildiği için. bi durum olduğunda direkt devletin kasasına 15.000₺ ödeyip mahkeme takipsizlikle sonuçlanıyor diye biliyorum en iyi bilgiyi avukat verir

Ha ayrıca şu kadar para kazanayım bu kadar para kazanayım olayı yok. Senin tutarını absürt bulur hakim anında reddeder hükmetmez. Manevi tazminatın hak edilişi vardır illaki. Yoksa “küfür etti zengin oldum” olayı yok 🤣 zaten ne kadar para istenip istenmeyeceğini usulüne göre avukat bilir.

Bide zaten o mahkeme sonuçlanıp sen paranı alana kadaaarrr hem dolar karşısında eriyip gider hem alım gücü olarak zayıflar elbet 🤣 bi mahkeme 1-1.5 seneden önce bitmiyor kolay kolay
Hocam ben peki dava etmek istesem süreç nasıl işleyecek. Bana ettiği tehditlerin ekran görüntüsü var ama küfürün yok. Aynı şekilde yorumları da silmiş direkt.

Hocam ben peki dava etmek istesem süreç nasıl işleyecek. Bana ettiği tehditlerin ekran görüntüsü var ama küfürün yok. Aynı şekilde yorumları da silmiş direkt.
Ya kral yanlıs anlama da işiniz mi yok. Salla gec bunları. Zamanına yazık. O dediğini yapıp seni dava ederse sen zaten haklı cıkacaksın yorumu silse bile instanın min 2 yıl log tutma zorunluluğu var. Senin de dava edip kazanacagın bisey yok hani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,184
Üyeler
202,215
Son üye
Alicho
Geri