RTX 5070 Neden RX 9070 XT Yerine Tercih Ediliyor?

Ya ne diyoruz iste abi. Sen kaç yıldır ekran kartı üreten bir markasın gelmişsin 16. Yaşına. Bu 16 yılın 15 yılında ürettiğin kartların hepsi sorunlu olursa 16. Yıldaki sorunsuz bile olsa kartının satışları hüsran olur. Kullanıcı gpu pazarında %4 le kalırsın. Bana öyle geliyorki bizim nesil yaşlanana kadar amd ağzıyla kuş ta tutsa daha fazla yer edinemeyecek bu kötü geçmişten dolayı. Bizden sonraki bu olayları görmeyen nesil daha fazla yönelir belki. Ki hadi sorunu da gectim sorunsuz diyelim teknolojiyi ilerletemiyosunki sen. Rtx cıkalı 8 sene oldu 8 koca sene. O gün doğan cocuklar ilkokul 2 ye 3 e basladı. 4 nesil gpu geldi geçti. Sen hala yakalayamadın rakibini hala rakip eşdeğer kartına yetişemiyorsun. Dlss fsr diyelim aynı süre oldu yine. 8 seneni aldı yetişmek. Teknoloji olarak yetişse bile bu sefer de oyun desteği olarak zorlanıyor. Bugünde karşımıza pt çıktı. Bakalım bunu kaç senede toparlayacak. İş dünyasına hiç girmiyorum orayı artık nvidia babasının topragı gibi elinde tutuyor salmaya niyeti yok. Oyun için günümüze ayak uydurması lazım. Kas gücü vram evet ama bunlar her şey değil. Bunları düzeltebilirse zevkle kullanılabilir bir kart.
amd bu sorunları çözse keşke de rekabet yükselse daha çok yenilik görsek, nvidia da az değil önde olduğu teknolojileri çok yavaş geliştiriyor, doğruya doğru adamların kaç yıl önce 1080ti ile topladığı güven bile şuan amd gpu almaktan vazgeçirir birilerini

geçen bi konuda konuşulmuştu. amd iyi bilgisayar parçaları istiyo falan diye. ben bilgisayarlarımda hep iyi psu kullandım hiç hata almadım kartlarda. bence nvidia tayfanın bi yarısı s3ten iphone geçen ttayfa gibi
hocam bende iyi psu kullanırdım elimde kalmasın diye ama kartlar sorunluydu gerçekten bu da bi gerçek

• Beğen
Reaksiyonlar: Niga
geçen bi konuda konuşulmuştu. amd iyi bilgisayar parçaları istiyo falan diye. ben bilgisayarlarımda hep iyi psu kullandım hiç hata almadım kartlarda. bence nvidia tayfanın bi yarısı s3ten iphone geçen ttayfa gibi
Abi madem oyle ben 3 tane 0 kartla yasadıgım stabilite sorunlarını aynı sistemde windows bile sıfırlamadan nvidia gpuya geçince neden yasamıyorum. O 0 kartlar da baska bilgisayarlarda çalışıyo bu kadar sorun yaşamadan. Biz bosuna soylemiyoruz bunu amd iyi parça istiyor diye.

• Beğen
Reaksiyonlar: Niga
amd bu sorunları çözse keşke de rekabet yükselse daha çok yenilik görsek, nvidia da az değil önde olduğu teknolojileri çok yavaş geliştiriyor, doğruya doğru adamların kaç yıl önce 1080ti ile topladığı güven bile şuan amd gpu almaktan vazgeçirir birilerini
Nvidianın markasal bazda yavaş geliştirmekte hakkı var. Adamın rakibi yok ki kanka. Hızlı geliştirip ne yapacak. Anca kendine rakip yapar kendini. Teknolojiyi hızlı ilerletip eski kartlara da verse bu destegi yeni nesil kartları kim alacak. Kimse tabii. Ama amd yetişebilse bi nebze en azından rekabet ortamı olue 2 tarafta da hızlı değişimler görürüz

Nvidianın markasal bazda yavaş geliştirmekte hakkı var. Adamın rakibi yok ki kanka. Hızlı geliştirip ne yapacak. Anca kendine rakip yapar kendini. Teknolojiyi hızlı ilerletip eski kartlara da verse bu destegi yeni nesil kartları kim alacak. Kimse tabii. Ama amd yetişebilse bi nebze en azından rekabet ortamı olue 2 tarafta da hızlı değişimler görürüz
son kullanıcıya yarasın da ne yaparlarsa yapsınlar biz rahat erişelim stabil kullanalım yeterli

En çok 5070’e yönelmelerinin sebebi DLSS, yapay zekâ, RT denince NVIDIA’nın daha iyi olduğu algısı. Bunlar avantaj ama aynı fiyata 16 GB 9070 XT varken, sırf DLSS ve yapay zekâ diyerek 5070’i almak bana mantıklı gelmiyor.

Son düzenleme:
1787616054799.webp

:d

nvidia= iphone
amd= androind

millet böyle düşünüyor ( ben de nvidia var moruk. kahretsin çok zenginim ya )

Daha sorunsuz teknoloji daha anlaşılabilir kart hepsi bu. Kendi adıma konuşursam eğer 20 yıldır PC kullanıyorum ve elime sayısız ekran kartı geçti. İlk Nvidia kartım 9800GT ilk AMD kartım ise ATI HD3650 idi. Yıllar içinde her jenerasyonda Nvidia ürettiği teknolojilerle sürekli yenilikler getirirken AMD ya çok sonra o teknolojiye sahip oldu ya da sınıfta kaldı. Bugün bile ortada aslında rekabet yok çünkü AMD gerçekten Nvidia'nın çok gerisinde.

Şöyle örnekleyim AMD sahipleri kızmasın. Sene 2009 Arkham Asylum yeni çıktı ve yeni Nvidia Physic motorunu tanıttı. Oyunda parçacıkların hareketi vs deli olaydı herkes onu konuşuyordu. Doğrudan kendi teknolojisi değildi ama üreten firmayı satın almıştı sanırım. AMD kartına sahip hiçbir oyuncu o ayarı oyunda açamıyordu. Açtığı anda işlemciye deli gibi yük biniyor oyun oynanmıyordu. Bunun için AMD ne yaptı biliyor musun? Devrim niteliğ.... şaka şaka DX11'in gelmesini bekledi. Anca bu sayede gücü ekran kartına bindirip physic motorunu çalıştırıyordu.

Bak bugün AMD'nin kullandığı bütün teknolojiler Nvidia'nın bulduğu geliştirdiği şeklinin daha kötüsü. Üzerine de koyamıyor ama bizde de var denilecek kadar çalışıyor. Örnek;

NVIDIA SLI = AMD CROSSFIRE
NVIDIA DLSS = AMD FSR
NVIDIA DLSS 3 Frame Generation = AMD FSR 3 Fluid Motion Frames
NVIDIA Reflex = AMD Radeon Anti-Lag
NVIDIA RTX Ray Tracing = AMD Ray Accelerators
NVIDIA G-Sync = AMD FreeSync
NVIDIA Broadcast Noise Removal = AMD Noise Suppression
NVIDIA Ansel = AMD Radeon Image Sharpening / Capture Tools
NVIDIA ShadowPlay = AMD Radeon ReLive
NVIDIA CUDA = AMD ROCm

Kaldı ki codec ve yayıncılık tarafında da Nvidia'nın öne çıktığı taraflar var. Dersen günlük kullanımda fark ediyor mu, evet ediyor dostum. Bugün FSR hala DLSS kadar keskin, akıcı, tutarlı bir görsel hala sağlayamıyor. Frame Generation Nvidia kadar düzgün çalışmıyor. Ama en büyük etken oyunlar. Hiçbir geliştirici AMD'yi ciddi alıpta ilk günden AMD teknolojilerinin kullanılacağı bir oyun geliştirmiyor. Bugün DLSS 4 ve FSR 4 destekleyen oyun listelerine git bir bak bakayım. Arada en az %70 Nvidia lehine fark vardır.

Şimdi bütün yazdıklarımı çöpe atacak tek bir söz söyleyim bu fanboyluk üzerine. Bugün herhangi bir AMD fanboyunun cebine sınırsız para koy koşa koşa gidip Nvidia kart alacaktır, bu gerçek. Yani paranın bugün satın alabileceği en iyi kartları Nvidia yapıyor. Yani bu fanboyluk Iphone mu Android mi seviyesinde değil. Bariz Nvidia'nın teknoloji farkı, oyun desteği, sorunsuz sürücüleri vs bu fanboyluğu haklı sebeple destekliyor. O yüzden paran varsa Nvidia yoksa AMD alıyorsun.

Buraya kadar okuyan arkadaşlara teşekkür niteliğinde tarihin en iyi performansını paylaşmak isterim. Sağlıcakla kalın.

Geri