Bilgisayar Parçalarını Yükseltme Önerileri

Batom0

80+
Reaksiyon skoru
5
R5 5500 a520m a pro ddr4 8x2 3600mhz ram var bunları toplu veya tek tek satıp yükseltmek istiyorum elimed 5000 gibi bi para var sizce yetermi ve ne alabilirim

Ekran kartın nedir ?
Oynadığın oyun tarzlarına göre sistemini upgrade etmek daha mantıklı olur.

Bu parçaları yükseltmek mi istiyorsun yoksa bunları satıp üstüne 5000 koyup bir sistem dizmek mi istiyorsun anlamadım. Bu sistemi yükseltmek istiyorsan ddr4 ram'ler ateş pahası para yettiremezsin. Anakartı yükseltsen yaramaz. FPS oynuyorsan belki işlemciyi biraz yükseltmeyi düşünebilirsin bu senaryo dışında önerim böyle bir sisteme daha yatırım yapmaman olur.

Ekran kartın nedir ?
Oynadığın oyun tarzlarına göre sistemini upgrade etmek daha mantıklı olur.
2080 kullanıyorum beamng cs valo hogwars oynuyorum çoğu oyunu oynuyorum arkadaşlarımla
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2080 kullanıyorum beamng cs valo hogwars oynuyorum çoğu oyunu oynuyorum arkadaşlarımla
sistemimin içindeki anakart işlemi ve rami değiştirmek istedim ddr5 kullanmak istedim ama olmazsa ddr4den devamda edebilirim

sistemimin içindeki anakart işlemi ve rami değiştirmek istedim ddr5 kullanmak istedim ama olmazsa ddr4den devamda edebilirim
DDR5 yazacaktı muhtemelen yanlış olmuş.
Sistemi DDR5 yapacaksan ortalama bi 50k gözden çıkarman lazım denebilir. (Yapacaklarına göre değişir.)

yani ddr4 ten devam etsem ddr5 geçmesem mesela sonradan geçsem çok bi performans kaybı yaşarmıyım
Yani vereceğin bütçeye göre alacağın performans'ta artıacaktır.
DDR5 sistem e geçiş 7800X3D'li bir sistem alsan Örnek olarak valorant'ta alacağın FPS değerleri 1000 1200 civarında olacaktır . (Poligonda falan böyle hatta daha da artabiliyor)

Örnek olark işlemcini 5600 yaparken ortalama %20lik bir performans artışı olacaktır

Öğleden sonra falan tekrar konu aç istiyorsan , bilen daha iyi anlayan arkadaşlar daha n et bir cevap verecektişr

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,209
Üyeler
202,224
Son üye
&Muhammed
Geri