14900k Dan 9950x3d Ye Geçiş 128 MB 144 MB Cache Olayı ?

İlk kez sizden duydum kutu benden istemedilerdi 7800x3d de direkt değiştiler
Zaten satılan işlemcilerin %80' i falan kutusuz satılıyor sanmıyorum işlemcide kutuya bakacaklarını
intelde hocam tray işlemci değişimi seçeneği yoktu ben garantiye yollarken sadece kutulularda geçerliydi yanlış hatırlamıyosam hatta kutulu diye sevinmiştim ama tam net değilim yanılıyor olabilirim işlemciyi gönderdim 3 gün içinde sıfırı geldi

X3D anakart ne aldınız hocam. Master veya Extreme aldıysanız ve uyguna aldıysanız kalabilir destek vericek yeni işlemcilere lakin normal fiyattan aldıysanız x970e gelmesini beklerdim ben.

X670e ve x870e kontrolcüleri aynı PhinsonE21 var. X970e de konrolcü çip değişicek chipset çipi.
master almıştım hocam 32k ya iptal ettim fiyat bunun düşünce bunu aldım https://www.amazon.com.tr/dp/B0FH61MC7L?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1 bios günceller yeni işlemci takarım diye ölçtüm biçtim bi sıvı soğutma mevzusunda patlarım gibi geldi onuda asusun proğramından ceviricem artık yön olarak lcd kısmı buda cok biçimsiz bi anakart bence ama denemiş olurum minimum zararla satarım diye düşündüm

Ekler

• WhatsApp Image 2026-08-18 at 19.01.45.webp
    WhatsApp Image 2026-08-18 at 19.01.45.webp
    161.1 KB · Hit: 21
İlk kez sizden duydum kutu benden istemedilerdi 7800x3d de direkt değiştiler
Zaten satılan işlemcilerin %80' i falan kutusuz satılıyor sanmıyorum işlemcide kutuya bakacaklarını
Intel Core i9-14900K tray (kutusuz/fansız) işlemcilerin garanti ve değişim süreci, kutulu (boxed) işlemcilere göre farklılık gösterir.
Tray işlemcilerde doğrudan Intel üzerinden bireysel garanti desteği alınamaz; garanti ve değişim süreci Intel Garanti Politikası gereği işlemciyi satın aldığınız resmi distribütör veya satıcı firma aracılığıyla yürütülür.

Tray İşlemci Değişimi ve Garanti Süreci
    • Satıcı Sorumluluğu: Tray işlemciler toplu halde satıldığı için yasal garanti süresi (genellikle 2 yıl) faturayı düzenleyen Hepsiburada veya diğer perakende/toptancı satıcıların garantisi altındadır.
    • Fatura ve Kutu: Kutusu olmasa dahi faturanız garanti için en önemli resmi belgedir.
    • Süreç: İşlemcinizde bir arıza durumunda doğrudan ürünü satın aldığınız firmaya fatura ve arıza açıklaması ile başvurmanız gerekir. Firma ürünü servise veya distribütöre

master almıştım hocam 32k ya iptal ettim fiyat bunun düşünce bunu aldım https://www.amazon.com.tr/dp/B0FH61MC7L?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1 bios günceller yeni işlemci takarım diye ölçtüm biçtim bi sıvı soğutma mevzusunda patlarım gibi geldi onuda asusun proğramından ceviricem artık yön olarak lcd kısmı buda cok biçimsiz bi anakart bence ama denemiş olurum minimum zararla satarım diye düşündüm
Anakartınız Asus Rog Apex muadili ciddi bir anakart. Güle güle kullanın bu paraya yurtdışı ile aynı meblağda aldınız. Siyah olsaydı değerlendirmeyi düşüneceğim bir karttı bendimde. Uyguna alınan parça kârdır beklenmez. İşlemcilerde uygunlu söz konusu değil ama malesef.

Anakartınız Asus Rog Apex muadili ciddi bir anakart. Güle güle kullanın bu paraya yurtdışı ile aynı meblağda aldınız. Siyah olsaydı değerlendirmeyi düşüneceğim bir karttı bendimde. Uyguna alınan parça kârdır beklenmez. İşlemcilerde uygunlu söz konusu değil ama malesef.
Aynen öyle hocam saolun anakart apex anakartımı andırıyor banada apex de portlardan daha cok kısma varken bunda o kadar yok

Aynen öyle hocam saolun anakart apex anakartımı andırıyor banada apex de portlardan daha cok kısma varken bunda o kadar yok
Bu kartlar sadece OC üzerine kurulu olduğundan dibini sıyırma kartları

external clock generator / eCLK var bu kartta

5ghz kilitli 7800x3d alıp fantazisine clock kasmak

6000mhz cl26 kit alıp cl26'dan da düşürmeye çalışmak yada 8000'e 40cl ram alıp 8000'e 36cl denemek hatta daha da sıkmak vs vs

Alıp tak çalıştır bol pırtlu dolu kart olsun kaliteli besleme premium kart olsun zengin işi expo bas iyi donanımla birde curve yap +clock var kart iyi zaten halleder' vs tychon bu tip kart değil :)

Intel Core i9-14900K tray (kutusuz/fansız) işlemcilerin garanti ve değişim süreci, kutulu (boxed) işlemcilere göre farklılık gösterir.
Tray işlemcilerde doğrudan Intel üzerinden bireysel garanti desteği alınamaz; garanti ve değişim süreci Intel Garanti Politikası gereği işlemciyi satın aldığınız resmi distribütör veya satıcı firma aracılığıyla yürütülür.

Tray İşlemci Değişimi ve Garanti Süreci
    • Satıcı Sorumluluğu: Tray işlemciler toplu halde satıldığı için yasal garanti süresi (genellikle 2 yıl) faturayı düzenleyen Hepsiburada veya diğer perakende/toptancı satıcıların garantisi altındadır.
    • Fatura ve Kutu: Kutusu olmasa dahi faturanız garanti için en önemli resmi belgedir.
    • Süreç: İşlemcinizde bir arıza durumunda doğrudan ürünü satın aldığınız firmaya fatura ve arıza açıklaması ile başvurmanız gerekir. Firma ürünü servise veya distribütöre
Kral işlemcinin garantisini chatgpt mi yapıyor? Zaten hiçbir işlemcide dogrudan Intel veya AMD den destek alamazsın Garanti belgesindeki distribütörden destek alacaksın

Kral işlemcinin garantisini chatgpt mi yapıyor? Zaten hiçbir işlemcide dogrudan Intel veya AMD den destek alamazsın Garanti belgesindeki distribütörden destek alacaksın
direkt intelle görüşüp işlemcisini değiştirdi adam daha yeni

direkt intelle görüşüp işlemcisini değiştirdi adam daha yeni
Aynen öyle bilmiyorsan sus bari demi 😁
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İntel işlemci gönderdinmi hiç garantiye dostum 😁

Aynen öyle bilmiyorsan sus bari demi 😁
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İntel işlemci gönderdinmi hiç garantiye dostum 😁
Intel almadıgım için garanti sorunu çekmedim veya garantiyle pek işim olmadı zaten saçma kuralları olan distrübitörlerden de ürün almamak lazım AMD işlemcilerde kutulu işlemci bulmak zaten samanlıkta iğne aramak garantide sorun çıkmamalı

Intel almadıgım için garanti sorunu çekmedim veya garantiyle pek işim olmadı zaten saçma kuralları olan distrübitörlerden de ürün almamak lazım AMD işlemcilerde kutulu işlemci bulmak zaten samanlıkta iğne aramak garantide sorun çıkmamalı
intel de böyle bişey var hatta formu doldururken soruyor saçma bi şekilde kutusuna göre muamele usulü. Gelen işlemcide değişim ürünü olan başka ufak bi kutuda geliyor

tray işlemci alırsanız muhattabınız aldığınız adam olur kutulu olursa direkt firmayla muhattap olursunuz bunda şaşıracak bir şey yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,611
Üyeler
202,334
Son üye
aymetthe
Geri