2. Elden PC Topladım Kulaklık Bağladım Ses Yok Yardım

Qxrow

80+
Reaksiyon skoru
13
2. elden pc topladım anakarta kulaklığımı taktım ses yok ön porta taktım yok monitörün mavi jakına taktım ses var ama pc ye takınca neden yok aygıt yöneticisinde realtek hd audio yok ayarlarda realtek yok anakartımın relatek driverini kurdum yeniden başlattım yine yok anakart jaklarımı bozuk anlamadım bilen varmı anakartım gigabayte b450m s2h ekran kartım gtx 1650 super ram hyperx fury 8 gb 2666 mhz işlemci ryzen 5 1600 af

2. elden pc topladım anakarta kulaklığımı taktım ses yok ön porta taktım yok monitörün mavi jakına taktım ses var ama pc ye takınca neden yok aygıt yöneticisinde realtek hd audio yok ayarlarda realtek yok anakartımın relatek driverini kurdum yeniden başlattım yine yok anakart jaklarımı bozuk anlamadım bilen varmı anakartım gigabayte b450m s2h ekran kartım gtx 1650 super ram hyperx fury 8 gb 2666 mhz işlemci ryzen 5 1600 af
tahminsel olarak söylüyorum anakartın ses yongası bozuk olabilir mi

Yapay Zeka bu şekil bir cevap vermiş mantıklı da söylemiş bunları dene

İkinci el anakartlarda bu durum oldukça yaygındır. Anakart jaklarınızın gerçekten bozuk olup olmadığını anlamak için sorunu şu adımlarla izole etmelisiniz:

1.BIOS'tan Ses Yonasını (Onboard Audio) Kontrol Edin:Önceki sahibi kapatmış olabilir.
Anakartı daha önce kullanan kişi harici bir USB ses kartı kullandıysa, çakışma yapmaması için anakartın kendi ses yongasını BIOS üzerinden kapatmış olabilir.

1. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılışta art arda Delete tuşuna basarak BIOS'a girin.
  2. Peripherals (veya bazı sürümlerde Advanced) sekmesini bulun.
  3. HD Audio Controller (veya AZALIA/Onboard Audio) ayarını bulun.
  4. Bu ayar Disabled (Kapalı) konumdaysa Enabled (Açık) yapın ve F10 tuşuna basarak kaydedip çıkın.
2.Kasa Ön Panel Ses Kablosunu Anakarttan Sökün:Kısa devre ihtimali.
Kasanızın ön tarafındaki jaklarda veya o jakları anakarta bağlayan kabloda ufak bir kısa devre varsa, anakart kendini korumaya alarak tüm ses yongasını (arka portlar dahil) tamamen devre dışı bırakabilir.

Bilgisayarı tamamen kapatın, kasanın yan kapağını açın ve anakartınızın sol alt köşesinde bulunan F_AUDIO (Front Audio) pinlerine takılı olan kabloyu yerinden sökün. Bilgisayarı açıp kulaklığınızı doğrudan anakartın arkasındaki yeşil jaka takarak sesi test edin.
3.Aygıt Yöneticisi'nde Gizli Aygıtları Arayın:
Windows arama çubuğuna Aygıt Yöneticisi yazıp açın. Üst menüden Görünüm > Gizli aygıtları göster seçeneğine tıklayın.

"Ses, video ve oyun denetleyicileri" veya "Diğer Aygıtlar" altında ünlem işaretli, "Bilinmeyen Aygıt" veya silik renkte bir "High Definition Audio Aygıtı" belirirse, sağ tıklayıp "Cihazı Kaldır" deyin. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın; Windows çalışan bir çip bulursa temel sürücüyü kendisi kuracaktır.

Eğer Hiçbiri İşe Yaramazsa?

Eğer BIOS'ta ses yongası "Enabled" durumdaysa ve kasa ön panel kablosunu sökmenize rağmen aygıt yöneticisinde Realtek veya herhangi bir ses aygıtı belirmiyorsa, anakartınızın ses yongası fiziksel olarak arızalanmış (yanmış) demektir. İkinci el ürünlerde statik elektrik veya önceki kullanıcının yaptığı hatalı bir bağlantı nedeniyle bu yongalar bozulabilir.

Anakartı tamir ettirmek veya yenisini almak çok masraflı olacaktır. Bunun yerine oldukça uygun fiyatlara satılan USB girişli bir USB Ses Kartı (USB Sound Card) alabilirsiniz. Kulaklığınızı doğrudan bu USB cihaza takarak sorunu en ucuz ve kesin yoldan çözmüş olursunuz.

Yapay Zeka bu şekil bir cevap vermiş mantıklı da söylemiş bunları dene

İkinci el anakartlarda bu durum oldukça yaygındır. Anakart jaklarınızın gerçekten bozuk olup olmadığını anlamak için sorunu şu adımlarla izole etmelisiniz:

1.BIOS'tan Ses Yonasını (Onboard Audio) Kontrol Edin:Önceki sahibi kapatmış olabilir.
Anakartı daha önce kullanan kişi harici bir USB ses kartı kullandıysa, çakışma yapmaması için anakartın kendi ses yongasını BIOS üzerinden kapatmış olabilir.

1. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılışta art arda Delete tuşuna basarak BIOS'a girin.
  2. Peripherals (veya bazı sürümlerde Advanced) sekmesini bulun.
  3. HD Audio Controller (veya AZALIA/Onboard Audio) ayarını bulun.
  4. Bu ayar Disabled (Kapalı) konumdaysa Enabled (Açık) yapın ve F10 tuşuna basarak kaydedip çıkın.
2.Kasa Ön Panel Ses Kablosunu Anakarttan Sökün:Kısa devre ihtimali.
Kasanızın ön tarafındaki jaklarda veya o jakları anakarta bağlayan kabloda ufak bir kısa devre varsa, anakart kendini korumaya alarak tüm ses yongasını (arka portlar dahil) tamamen devre dışı bırakabilir.

Bilgisayarı tamamen kapatın, kasanın yan kapağını açın ve anakartınızın sol alt köşesinde bulunan F_AUDIO (Front Audio) pinlerine takılı olan kabloyu yerinden sökün. Bilgisayarı açıp kulaklığınızı doğrudan anakartın arkasındaki yeşil jaka takarak sesi test edin.
3.Aygıt Yöneticisi'nde Gizli Aygıtları Arayın:
Windows arama çubuğuna Aygıt Yöneticisi yazıp açın. Üst menüden Görünüm > Gizli aygıtları göster seçeneğine tıklayın.

"Ses, video ve oyun denetleyicileri" veya "Diğer Aygıtlar" altında ünlem işaretli, "Bilinmeyen Aygıt" veya silik renkte bir "High Definition Audio Aygıtı" belirirse, sağ tıklayıp "Cihazı Kaldır" deyin. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın; Windows çalışan bir çip bulursa temel sürücüyü kendisi kuracaktır.

Eğer Hiçbiri İşe Yaramazsa?

Eğer BIOS'ta ses yongası "Enabled" durumdaysa ve kasa ön panel kablosunu sökmenize rağmen aygıt yöneticisinde Realtek veya herhangi bir ses aygıtı belirmiyorsa, anakartınızın ses yongası fiziksel olarak arızalanmış (yanmış) demektir.İkinci el ürünlerde statik elektrik veya önceki kullanıcının yaptığı hatalı bir bağlantı nedeniyle bu yongalar bozulabilir.

Anakartı tamir ettirmek veya yenisini almak çok masraflı olacaktır. Bunun yerine oldukça uygun fiyatlara satılan USB girişli bir USB Ses Kartı (USB Sound Card) alabilirsiniz. Kulaklığınızı doğrudan bu USB cihaza takarak sorunu en ucuz ve kesin yoldan çözmüş olursunuz.
Önceki sahibi ben hoparlör bağlıyordum sorunsuz dedi ben dediğin her şeyi yaptım ama yok yani bide ondan GTX 1650 süper ryzen 5 1600 af b450 anakart 8 GB ram 240 GB SSD felan aldım valoranta girdim FPS neden çok az 160-180 FPS aliyorum ben eskiden i5 2500 işlemci 8 GB ram RX 470 ile 230 FPS alıyordum FPS niye bu kadar az masaüstünde bile FPS stop yiyorum

Kasanın ön jakına takıyorsan audio kablosu anakarta bağlı olmayabilir anakarttaki porta takıp bir deneyin

Bağlantıdan Realtek sürücüsünü indirin ve diğer adıma geçin.

DDU yazılımı ile ses sürücüsünü kaldırın ve sistemi yeniden başlatın.

2026-08-30_07-11.webp

Sistem yeniden başladıktan sonra indirdiğiniz Realtek sürücüsünü yükleyin. Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatın ve kulaklığı sistemin arkasına takın.

Bu arada sisteme hiç format atmadıysanız, format atıp düzgün bir kurulum yapmanızı öneririm. Bağlantıda önerdiğim şekilde de BIOS, sürücü güncellemeleri ve ince ayarları yapabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,545
Üyeler
202,640
Son üye
ysfkbr123
Geri