Valorant Yayında Düşük FPS

oguzKrlk

80+
Reaksiyon skoru
5
Herkese iyi günler yayın açarken VALORANT oyununda yaklaşık 90 ila 130 fps alıyorum yüksek ayarlarda düşük de falan hepsinde aynı sistem özelliklerim şöyle
Gigabyte RTX 5060
Ryzen 5 5500
Corsair 1x16 ram 3200 yada 3000 mhz olması lazım

Herkese iyi günler yayın açarken VALORANT oyununda yaklaşık 90 ila 130 fps alıyorum yüksek ayarlarda düşük de falan hepsinde aynı sistem özelliklerim şöyle
Gigabyte RTX 5060
Ryzen 5 5500
Corsair 1x16 ram 3200 yada 3000 mhz olması lazım
normal değilmi 5500 sonuçta 16 mb l3 önbellek ile geliyor ayrıca yayın açınca hem oyun hemde obs yada her nereden açıyorsan ramin tükenme noktasına gelmezmi?

normal değilmi 5500 sonuçta 16 mb l3 önbellek ile geliyor ayrıca yayın açınca hem oyun hemde obs yada her nereden açıyorsan ramin tükenme noktasına gelmezmi?
Önceden 150-200 alıyordum rx570 vardı yayın kapalıyken farklı olur mu bilmem

gpu zaten o işlemci için aşırı güçlü, işlemcin de zayıf ve tek kanal ram olunca normal bu değerler.

Ram tek kanal değilse yayın ayarlarına bak yayını işlemciden veriyorsan fps düşüşü yaşarsın çünkü valo işlemci kullanan bir oyun o yüzden yayını ekran kartından vererek fps kaybı olmamaya yakın derecede oynarsın.

gpu zaten o işlemci için aşırı güçlü, işlemcin de zayıf ve tek kanal ram olunca normal bu değerler.
Peki eğer aynı RAM’den bir tane daha alırsam o zaman çözülür mü
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ram tek kanal değilse yayın ayarlarına bak yayını işlemciden veriyorsan fps düşüşü yaşarsın çünkü valo işlemci kullanan bir oyun o yüzden yayını ekran kartından vererek fps kaybı olmamaya yakın derecede oynarsın.
Tek kanal ayrıca yayın kapalıyken de aynı performansı alırım sizce ?

Çift kanal yapmalısın mutlaka ama yoksa sıkıntı emin ol test edip denedim defelarca.

Kesin bir şey diyemem faydası olur ama o işlemciyle bir tık zor gibi.

Geri