Eski Bilgisayar İçin Uygun Fiyatlı Yükseltme Planları

çağan_

80+
Reaksiyon skoru
11
Bütçe
15000
Herkese selamlar elimde çok eski bir sistem var yani atsanız atılmaz satsanız satılmaz sistem özellikleri şöyle:

İşlemci: 4 cekirdek İntel i5-3330 3.00Ghz
Ram: kingston 8 GB DDR 3 RAM
SSD: KIOXIA-EXCERIA SATA SSD ATA DEVICE 224 GB
HDD: WDC WD20EFRX-68AX9N0 ATA Device 1.8 TB
Ekran Kartı: Gigabyte Windforce NVIDIA GeForce GTX 650 Ti BOOST
Ana Kart: ASUS P8H77-M LE
Soğutucu: bir soğutucusu yok sadece bir tane fan var işlemcinin üstüne takılı.
Psu: Cooler Master RS-500-PSAP-J3 (sanırım)

Çok para harcamadan ikinci el ürünlerle şöyle yükseltmeler yapmak istiyorum;
Cpu: intel i7-3770
Gpu: gtx 1050 ti / 1060
ram: 2x8 gb ddr3 ram
soğutucu: uygun fiyatlı sıfır ya da ikinci el bir kule tipi soğutucu
psu: şuanki psum cok eskiymis sanırım uygun fiyatlı bir 500 ya da 650w psu almayı düşünüyorum.

Amacım evde yeni bilgisayarın yanında yedek, ikinci bir bilgisayar olması çünkü evde 2 kardeşiz ve öğrenciyiz ders ve oyun zamanlamalarımız onu bu bilgisayarla çözmek istiyorum sizce değer mi ve ne kadar tutar yaklaşık?
(Yüksek bir beklentim yok eski ve hafif oyunları 1080pde açsa yeterli olur)

Birde 4-5 yıldır bakım temizlik yapılmıyor onları yaptırıp formatlatıcam.

bence hiç masraf etmeyin 12100f yada r5 5500 lü 2nci el sistemler var bu bütçede biraz baktım şimdi rx 580 yada 1660 lı filan şahsi fikrim bütçenizi bu şekilde değerlendirmeniz daha mantıklı olur

Rami 16 GB yap ve işlemci olarak bunu al
Ekran kartı olarak da bi 2060 çekersin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bence hiç masraf etmeyin 12100f yada r5 5500 lü 2nci el sistemler var bu bütçede biraz baktım şimdi rx 580 yada 1660 lı filan şahsi fikrim bütçenizi bu şekilde değerlendirmeniz daha mantıklı olur
Şimdi düşününce o daha mantıklı geldi

Hocam şimdiki sisteminizi satın ikinci el güzel bir sistem alın

Rami 16 GB yap ve işlemci olarak bunu al
Ekran kartı olarak da bi 2060 çekersin

Şimdi düşününce o daha mantıklı geldi

Hocam şimdiki sisteminizi satın ikinci el güzel bir sistem alın
Hocam ben zaten bir sistem topluyorum suan eğer yükseltme yapmak mantıklı değilse direkt o parayı yeni sisteme aktarsam daha mantıklı ben sadece atmak istemediğim için demistim en iyisi o bilgisayar ile yolu ayırmak sanırım artık.

Şuanki sistemimde para etmiyor zaten forumda kardeşim sormuştu 2-3k max denmişti

Hocam ben zaten bir sistem topluyorum suan eğer yükseltme yapmak mantıklı değilse direkt o parayı yeni sisteme aktarsam daha mantıklı ben sadece atmak istemediğim için demistim en iyisi o bilgisayar ile yolu ayırmak sanırım artık.

Şuanki sistemimde para etmiyor zaten forumda kardeşim sormuştu 2-3k max denmişti
zamanında artık biraz yokluktan diyelim iş yerindenki eski kasalardan işlemci anakart ram aldım i5 3330 vardı satıp 3570k almıştım gerçekten çok iyiydi ama bugün 3770k bile olsa benim gözümde gerçekten gereksiz eğer sarılabiliyorsa satar başta bahsettiğim şekilde 12100f li 2nci el kasa sistemler var 15k civarı en azından çok yeni olmasada güncel benim tercihim bu şekilde olurdu . Bahsettiğiniz şekilde sadece ders çalışma vs için i7 alınıp yanına bir 8gb daha ram eklenirse o da işinizi görecektir . Olmaz dye bir şey yok benim kafamda sadece malum teknoloji sürekli güncellendiğinden çok eski parçalar makul değil fikri var .

zamanında artık biraz yokluktan diyelim iş yerindenki eski kasalardan işlemci anakart ram aldım i5 3330 vardı satıp 3570k almıştım gerçekten çok iyiydi ama bugün 3770k bile olsa benim gözümde gerçekten gereksiz eğer sarılabiliyorsa satar başta bahsettiğim şekilde 12100f li 2nci el kasa sistemler var 15k civarı en azından çok yeni olmasada güncel benim tercihim bu şekilde olurdu . Bahsettiğiniz şekilde sadece ders çalışma vs için i7 alınıp yanına bir 8gb daha ram eklenirse o da işinizi görecektir . Olmaz dye bir şey yok benim kafamda sadece malum teknoloji sürekli güncellendiğinden çok eski parçalar makul değil fikri var .
15000 gibi bi bütçeyle 2. el kasa almak çok daha mantıklı hocam ders için olsa bile bunu 4 5 bine satıp 19 20 ye bile çıkılabilir bütçede bence

@Batom0 @Leon_Was_Here @#ggosmanpaşa# hocam ben biraz fiyatlara bakındımda ikinci elden ekran kartı 4-4.5k, işlemci 2k civarı sıfır ramlerde 2.5k civarı oluyor yani hava soğutucularda çok pahalı değil ben 15 bin bütçe fazla girmişim piyasayı bilmiyordum ama anladıgım 10k civarına ortalama kadar olmasada iş görecek bir 1080p bilgisayar yapabilirim zaten amacım minimum fiyata ölü halden birazda olsa canlandırmak bilgisayarı ve bu bilgisayara fazla para harcamak istemiyorum çünkü zaten hali hazırda 7800x3d+9070xt li bir sistem kuruyorum buna ne kadar yatırırsam ondan kısmak zorunda kalıcam.

arkadaşlar ben vazgeçtim neredeyse 13-14 yıllık bilgisayara para harcamak saçma geldi ona o parayı vereceğime üstüne biraz daha koyup kalemli bir tablet almak ya da olduğu gibi kullanmak yeterli olabilir zaten hala eski basit oyunları açıyor ve ders çalışmak için yeterli sadece alırsam soğutucu ve ram bakıcam yardımlarınız için teşekkür ederim. Eğer uyumlu ram ve hava soğutucu ve kaliteli termal macun öneriniz varsa çok mutlu olurum. (Macunu yeni sistemdede kullanırım)

Herkese selamlar elimde çok eski bir sistem var yani atsanız atılmaz satsanız satılmaz sistem özellikleri şöyle:

İşlemci: 4 cekirdek İntel i5-3330 3.00Ghz
Ram: kingston 8 GB DDR 3 RAM
SSD: KIOXIA-EXCERIA SATA SSD ATA DEVICE 224 GB
HDD: WDC WD20EFRX-68AX9N0 ATA Device 1.8 TB
Ekran Kartı: Gigabyte Windforce NVIDIA GeForce GTX 650 Ti BOOST
Ana Kart: ASUS P8H77-M LE
Soğutucu: bir soğutucusu yok sadece bir tane fan var işlemcinin üstüne takılı.
Psu: Cooler Master RS-500-PSAP-J3 (sanırım)

Çok para harcamadan ikinci el ürünlerle şöyle yükseltmeler yapmak istiyorum;
Cpu: intel i7-3770
Gpu: gtx 1050 ti / 1060
ram: 2x8 gb ddr3 ram
soğutucu: uygun fiyatlı sıfır ya da ikinci el bir kule tipi soğutucu
psu: şuanki psum cok eskiymis sanırım uygun fiyatlı bir 500 ya da 650w psu almayı düşünüyorum.

Amacım evde yeni bilgisayarın yanında yedek, ikinci bir bilgisayar olması çünkü evde 2 kardeşiz ve öğrenciyiz ders ve oyun zamanlamalarımız onu bu bilgisayarla çözmek istiyorum sizce değer mi ve ne kadar tutar yaklaşık?
(Yüksek bir beklentim yok eski ve hafif oyunları 1080pde açsa yeterli olur)
bu bütçeye 2.el sistem alırsınız.Şuanki haliyle bile eski oyunları açar diye düşünüyorum ram vs. az onu değiştirirsiniz belki 16 yaparsınız

bu bütçeye 2.el sistem alırsınız.Şuanki haliyle bile eski oyunları açar diye düşünüyorum ram vs. az onu değiştirirsiniz belki 16 yaparsınız
evet hocam haklısınız fazla bütçe vermişim zaten vazgeçtim tüm parayı topladığım yeni sisteme aktarıcam sadece rami 16 gb yapıcam ve yıllardır yapılmayan bakım-temizliğini yapıp eksik olan hava soğutucusu alıcam o kadar

evet hocam haklısınız fazla bütçe vermişim zaten vazgeçtim tüm parayı topladığım yeni sisteme aktarıcam sadece rami 16 gb yapıcam ve yıllardır yapılmayan bakım-temizliğini yapıp eksik olan hava soğutucusu alıcam o kadar
İsterseniz server yapabilirsiniz.İçine nextcloud vs. kurarsınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,105
Üyeler
202,195
Son üye
muratws
Geri